Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
ChefBronia Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ve vetsim hrnku (horky cukr prska a je to jedna z nejvic horkych tekutin) smichame vodu a cukr a privedeme k varu. Michame az se zacne voda odparovart a cukr karamelizuje. Kdyz ma jantarovou barvu pridame maslo, poradne promichame a pridame smetanu. Odstavime z ohne. Pouzijeme bud hned nebo muzeme skladovat (cca 1 tyden) - v tom pripade pred podavanim ohrejeme v mikrovlnce (cca 15 vterin staci). Pouziti - na Creme Brule, zmrzlinove pohary, dezerty, ovoce
Recept je z kategorií: Polevy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Karamelova omacka
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
recept si uschovám a vyzkouším. Snažím se totiž všemožně vyhýbat chemikáliím, kterých je v komerčních produktech nepřeberně.
Jen chci znovu upzornit: s karamelem zacházet velice opatrně !!!!
Tavicí teplota cukru je 186°C !!!!