Recept Karamelova omacka

ChefBronia Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Ve vetsim hrnku (horky cukr prska a je to jedna z nejvic horkych tekutin) smichame vodu a cukr a privedeme k varu. Michame az se zacne voda odparovart a cukr karamelizuje. Kdyz ma jantarovou barvu pridame maslo, poradne promichame a pridame smetanu. Odstavime z ohne. Pouzijeme bud hned nebo muzeme skladovat (cca 1 tyden) - v tom pripade pred podavanim ohrejeme v mikrovlnce (cca 15 vterin staci). Pouziti - na Creme Brule, zmrzlinove pohary, dezerty, ovoce

Recept je z kategorií: Polevy

Nahlásit recept

  • 20.02.07 vloženo
  • 8028x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min

Ingredience

  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek vody
  • 6 lzic masla
  • 1/2 hrnku slehacky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Karamelova omacka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Karamelova omacka

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Karamelova omacka - Bronia,

recept si uschovám a vyzkouším. Snažím se totiž všemožně vyhýbat chemikáliím, kterých je v komerčních produktech nepřeberně.

Jen chci znovu upzornit: s karamelem zacházet velice opatrně !!!!
Tavicí teplota cukru je 186°C !!!!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz