Recept Karamelizované vepřové

spiser Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Karamelizované vepřové

Postup

Metoda 1. Maso nakrájejte na vetsí kostky a opecte je na oleji na pánvi za vysoké teploty do hneda (asi 2-3 minuty). Vsechny ingredience na omácku smíchejte, nalejte na maso a jeste opékejte za stálého míchání 1 minutu. Pred podáváním posypte sezamovým semínkem. Metoda 2. Maso nakrájejte na malé, tenké plátky a opecte je na oleji do hneda (asi 5 minut). Vsechny ingredience na omácku smíchejte, nalejte na maso a varte az je maso zkaramelizované, mekké a lesklé (asi 15 minut). Pridejte prípadne trochu vody kdyby se maso zacalo pripalovat. Pred podáváním posypte sezamovým semínkem. Toto jídlo pochází z Vietnamu.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 24.06.07 vloženo
  • 4446x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 500 g veprového masa
  • omácka:
  • 1,5 dl vody
  • 2 PL Hoisin omácky
  • 1 PL cukru
  • 1 ustrouhaný strouzek cesneku
  • 3 PL rybí omácky
  • 1 PL strouhaného zázvoru
  • 2 PL sezamového oleje
  • 2 PL sezamového semínka
  • 1 PL oleje ke smazení

Doporučená příloha

  • Rýze, zeleninový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Karamelizované vepřové

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz