Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Okurku oloupejte, podélne rozpulte a odstrante semínka. Nakrájejte ji napríc na tenké plátky, osolte a nechte 15 minut stát. Dejte je do cisté uterky a vymackejte z nich vodu. Do kastrolu dejte cukr a zahrívejte az se roztaví a lehce zkaramelizuje ale nesmí zhnednout. Stáhnete z tepla, do kastrolku pridejte kousek másla a trochu octa - podle vlastní chuti. Pridejte plátky okurky a duste asi 10 minut. Plátky by mely zustat trochu chrupavé. Stáhnete opet z tepla a do okurku vmíchejte creme-fraiche a jemne nakrájený kopr. Podávejte s toasty. V receptu není uvedeno presné mnozství cukru, másla a octa. To se rídí vlastní chutí. Nekdo má tohle rád více kyselé, jiný více sladké.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Uvedena v receptu.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Karamelizované okurky