Recept Karamelizovaná jablíčka

zébulon Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Karamelizovaná jablíčka

Úvod

Geniálně prostý recept podle Alaina Ducasse, psaný pro římský hrnec, který nemám, takže jsem dělala v litinovém kastrolu.

Postup

Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřinců. Nakrájíme na plátky cca 5 mm silné. V receptu pro římský hrnec bylo - namočit hrnec do vody, nechat nasáknout, vytřít vnitřek a po naplnění (viz dále) dát do trouby, kterou teprve poté zapnete na 200°C. V horké troubě prý hrnec praskne. S mým starým kastrolem jsem postupovala tak, že jsem troubu rozehřála dopředu, kastrol vytřela dosucha a na dno dala vrstvu jablek, posypala trochou cukru, zase jablka, cukr, jablka, cukr, dokud jsem měla. Přikryla jsem poklicí a pekla dvě a půl hodiny bez odkrytí. Pak už bylo pozdě, takže jsem troubu vypnula a šla spát. Ráno bylo v kastrolu něco úžasného - průsvitná zkaramelizovaná jablíčka. Dali jsme si je s vanilkovou zmrzlinou a trochou šlehačky. Trošku jsem je ještě vylepšila - než jsme je snědli, udělala jsem z pár lžic cukru karamel, naředila maličko vodou a vmíchala do jablek. Moc dobré. Dají se jíst teplá i vychladlá, ale nezkoušela jsem je dát do lednice.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 29.05.11 vloženo
  • 15619x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min + 2 hod

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 kg jablek, nejlépe směs druhů
  • 50 g třtinového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

zébulon 17.9.12 21:13

Inspirována Ejou a její poznámkou o jablkách a brusinkách, použila jsem tahle jablka, do kterých jsem přimíchala hrst brusinek, jako náplň do větrničků z odpalovaneho těsta - vrstva jablíček, lžíce vanilkové zmrzliny, šlehačka, přiklopit a k tomu ještě znovu šlehačka a karamelová omáčka ze slaného másla.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

zébulon 29.5.11 15:55

Inspirována Ejou a její poznámkou o jablkách a brusinkách, použila jsem tahle jablka, do kterých jsem přimíchala hrst brusinek, jako náplň do větrničků z odpalovaneho těsta - vrstva jablíček, lžíce vanilkové zmrzliny, šlehačka, přiklopit a k tomu ještě znovu šlehačka a karamelová omáčka ze slaného másla.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Karamelizovaná jablíčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Karamelizovaná jablíčka

svato
1446 příspěvků 29.5.11 20:07

aj ja mám slabosť pre pečené jablká a dokonca mám aj rímsky pekáč :palec:

jaga13
399 příspěvků 29.5.11 17:27

…dík za odpověď, tarte tatin mám moc ráda, myslím, že tahle jablíčka se zařadí do rodinného receptáře :-)

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.5.11 17:16

Ne, jago, opravdu jen takhle málo. Jablka jsou taky sladká a s víc cukrem by se to myslím připalovalo. Má to chuť jako obrácený koláč (Tatin) bez těsta.

jaga13
399 příspěvků 29.5.11 17:08

Zébulon, jenom malá otázka? :-) Nechybí cukru nula? Zdá se mi na 2kg jablek 5dkg málo 8-o

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Kuře na medu Kuře na medu
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz