Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kapustu rozebereme na jednotlivé listy a povaříme v osolené vodě. Necháme okapat, velké listy rozložíme na prkénko, vždy jeden přes druhý. Mleté maso promícháme s namočenou a vymačkanou žemlí, vejci, česnekem utřeným se solí, majoránkou a jemně posekanými srdíčky z vařené kapusty. Pokud se směs zdá velmi řídká, přidáme strouhanou housku. Dochutíme solí a pepřem. Z masa uděláme váleček, položíme na rozložené kapustové listy, zabalíme, povážeme nití. Na pekáčku rozehřejeme olej, vložíme povázanou ruládu a za občasného podlévání upečeme pod pokličkou, je to něco kolem 45 minut. Před dopečením poklademe tence pokrájenými pruhy slaniny a bez pokličky dopečeme. Do vzniklé šťávy přidáme rozpuštěné máslo. Zdroj: H. Voláková
Recept je z kategorií: Mleté maso
bramborová kaše, šťouchané brambory s česnekem a cibulí, vařené brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kapustová ruláda