Recept Kapustnica

bigerin Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kapustnica

Postup

Cibulku nakrájet na kostičky, lehce osmahnout, přidat na kolečka nakrájený klobásek a taky opéct.Pak se přidá kysané zelí, vody dle chuti, ale já vařím tak ve 3-4 litrech, naložené houby, veškeré koření mimo papriku a uvede se do varu. Vaří se klidně hodinku, mezitím si vedle uvařím brambory, nechám vychladnout, nakrájím a přidám do polévky. Přidám prolisovaný česnek, dle chuti cukr, ocet a zásmažkou z mouky zahustím. Konzumuje se tak nejlépe druhý den, když jazyk dovolí a tělo vydrží, s bílým jogurtem, případně smetanou, možno podávat s chlebem. Nejlepe chutná tak třetí den.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 15.10.03 vloženo
  • 17716x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60-90 min

Ingredience

  • kysané pytlíkové zelí - preferuji Tuřany
  • 0,5 kg cibule
  • klobásky dle chuti asi kilo
  • houby naložené na kyselo
  • česnek
  • brambory
  • nové koření
  • pepř černý
  • sůl
  • cukr
  • ocet
  • paprika sladká i pálivá, případně chilli
  • mouka
  • bílý jogurt na ochucení (pro štíhlé mlsouny zakysaná smetana)

Doporučená příloha

  • chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kapustnica

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kapustnica

Pink
109 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kapustnica,anickav

Díky za odpověď. Je to asi jako s naší bramboračkou - co rodina - to obměna. Přeju hezký den.

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kapustnica

Kapustnica je určitě fantastická, ale prosím, piš ingredience pod sebe i s množstvím tak, jak se to má. Je to přehlednější.

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kapustnica,Pink,

na Slovensku sa v každej oblasti, alebo aj rodine varí na Štedrý deň iná kapustnica a je tisíc receptov…(pôstna bez mäsa, iba s hubami, so sušenými slivkami, inde aj s údeným, s klobásou, so smotanou, bez a pod.)
Príjemný deň!
A.

Pink
109 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kapustnica

To je slovenská štědrovečerní polévka? Kdysi dávno jsem jedla asi tuto polévku (bez jogurtu/smetany). Moc mi tenkrát chutnala a jedna starší paní mi říkala, že u nich se jedla na Štědrý den.

ira
24 příspěvků 16.10.03 13:51
Boris

kdyz varim brambory v necem, co je kysele, tak se neuvari jako v osolene vode, ale povrch je takovy jakoby stale tvrdy. Proto se asi vari mimo.

Celerka
35 příspěvků 25.1.09 03:43
Kapustnica

Jedla jsem ji teď v sobotu (bez té papriky a se smetanou) a bylo to móóóc dobré! Opravdu moc.

boris
7 příspěvků 15.10.03 22:37
Kapustnica

Bigerine a kdy tam das tu papriku,a proc varis brambory vedle a co s vyvarem z brambor,proc ho nepridat do kapustnice,slaninku nepridavas?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz