Recept Kapustnica

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kapustnica

Postup

Cibulku nakrájet na kostičky, lehce osmahnout, přidat na kolečka nakrájený klobásek a taky opéct.Pak se přidá kysané zelí, vody dle chuti, ale já vařím tak ve 3-4 litrech, naložené houby, veškeré koření mimo papriku a uvede se do varu.

Vaří se klidně hodinku, mezitím si vedle uvařím brambory, nechám vychladnout, nakrájím a přidám do polévky. Přidám prolisovaný česnek, dle chuti cukr, ocet a zásmažkou z mouky zahustím.

Konzumuje se tak nejlépe druhý den, když jazyk dovolí a tělo vydrží, s bílým jogurtem, případně smetanou, možno podávat s chlebem. Nejlepe chutná tak třetí den.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 15.10.03 vloženo
  • 15311x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60-90 min

Ingredience

  • kysané pytlíkové zelí - preferuji Tuřany
  • 0,5 kg cibule
  • klobásky dle chuti asi kilo
  • houby naložené na kyselo
  • česnek
  • brambory
  • nové koření
  • pepř černý
  • sůl
  • cukr
  • ocet
  • paprika sladká i pálivá, případně chilli
  • mouka
  • bílý jogurt na ochucení (pro štíhlé mlsouny zakysaná smetana)

Doporučená příloha

  • chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kapustnica

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Pink
109 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapustnica,anickav

Díky za odpověď. Je to asi jako s naší bramboračkou - co rodina - to obměna. Přeju hezký den.

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapustnica

Kapustnica je určitě fantastická, ale prosím, piš ingredience pod sebe i s množstvím tak, jak se to má. Je to přehlednější.

anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapustnica,Pink,

na Slovensku sa v každej oblasti, alebo aj rodine varí na Štedrý deň iná kapustnica a je tisíc receptov…(pôstna bez mäsa, iba s hubami, so sušenými slivkami, inde aj s údeným, s klobásou, so smotanou, bez a pod.)
Príjemný deň!
 A.

Pink
109 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapustnica

To je slovenská štědrovečerní polévka? Kdysi dávno jsem jedla asi tuto polévku (bez jogurtu/smetany). Moc mi tenkrát chutnala a jedna starší paní mi říkala, že u nich se jedla na Štědrý den.

ira
24 příspěvků 16.10.03 13:51
Boris

kdyz varim brambory v necem, co je kysele, tak se neuvari jako v osolene vode, ale povrch je takovy jakoby stale tvrdy. Proto se asi vari mimo.

Celerka
35 příspěvků 25.01.09 03:43
Kapustnica

Jedla jsem ji teď v sobotu (bez té papriky a se smetanou) a bylo to móóóc dobré! Opravdu moc.

boris
7 příspěvků 15.10.03 22:37
Kapustnica

Bigerine a kdy tam das tu papriku,a proc varis brambory vedle a co s vyvarem z brambor,proc ho nepridat do kapustnice,slaninku nepridavas?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz