Recept Kapustičky na slanině

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kapustičky na slanině

Úvod

Kapustičky a slanina se spojí dohromady, aby vytvořily výborné, čerstvé jídlo, které se hodí buď jako příloha k masu nebo jen tak, jako hlavní jídlo!

Postup

Kapustičky omyjeme, odstraníme první listy a uřízneme košťál.

Anglickou slaninu opražíme do křupava, následně přidáme očištěné kapustičky, osolíme, opepříme, podlijeme asi 2dl vody a dusíme pod pokličkou do měkka.

Pokud chcete kapustičky ještě něčím ozvláštnit, doporučuji uvařené kapustičky posypat posekanými ořechy! Dokonalá kombinace chutí!

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy


Reklama

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 25.03.02 vloženo
  • 29437x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 500 g růžičkové kapusty
  • 200 g slaniny nakrájené na špalíčky
  • Sůl, pepř
  • Dle chuti vlašské ořechy

Doporučená příloha

  • Pečené hovězí, vepřové, skopové,…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kapustičky na slanině

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
1962 příspěvků 17.04.13 19:24

@tlustá bába
Sazenička droboučká
ve vánku se zachvěje,
já jí šeptám do ouška:
„slaninka ti prospěje…“ :mrgreen:

:mavam:

Ono je to vážně dobrota, ale ta tvoje zmínka s těmi karamelizovanými taky stojí za úvahu :kytka:

 
tlustá bába
1202 příspěvků 17.04.13 17:24

Já, bába po bohu,
pomohu, kde mohu!
Zaklínám vás kapustičky,
skákejte mi do hubičky!
Tys´mi dala! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Živě si Tě představuju!

 
tlustá bába
1202 příspěvků 17.04.13 17:21

Já vůbec nic, jen bylinky za oknem a do konce týdne se to nezlepší. Do soboty holčičky a asi 15 krát rajská, maximálně proložená králíčkem nebo kuřetem. A to jsem optimista. Jo, s medvídkama bych uspěla.
Možná by kapustičky prošly, se zeleninou, kupodivu, nemáme problém - ale ne se slaninou. Matně si vybavuji nějakou úpravu na másle, prohozené s cukrem a karamelizované, ale jak to bylo, nevím.
Kdopak si vzpomene? Hola, hola?!

 
Zuzka1973
1962 příspěvků 17.04.13 17:10

@tlustá bába napřed??? 8o Spíš pozadu… u nás už jsem mezi posledníma, se sázením… :oops:
Ale a ty kapustičky se těším, na záhonu vydrží někomu i přes zimu… nám neeee… :nevim: stihneme je snníst tak, že nezbudou ani do mrazáku :D
Já osobně je užírám i jen tak, syrové… :D

 
tlustá bába
1202 příspěvků 17.04.13 17:00

To je surovost, Ty vrahu! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Budeš mě mít na svědomí!
Jen aby se na Tebe nedomluvily! Kapustičky jedny!
Jsi nějak napřed, pracovitá Zuzko!

 
Zuzka1973
1962 příspěvků 17.04.13 16:19

Dnes jsem vysazovala růžičkovou kapustu… při zalívání jsem těm sazeničkám nezapomněla špitnout, že až vyrostou, bude jim to moc slušet se slaninkou… :D :mavam:

 
tlustá bába
1202 příspěvků 16.04.13 17:16

Esmé, zapomněla jsem tam dát česnek! 1 - 2 stroužky, podle množství. Tutově by to šlo ze skopového a je z toho nějaký irský guláš.
:mavam:
Ovšem toto je elegantní.

Příspěvek upraven 16.04.13 v 17:16

 
di
2445 příspěvků 16.04.13 14:46

Asi se to pod cizím receptem moc nehodí, ale kdo máte kapustičky rádi a vadí vám, že jsou při delší úpravě „rozblemcané“, zkuste toto - nic se nepodlévá, úprava je rychlá a je to opravdu dobré. Ta slanina by tam určitě nějak „zamontovat“ šla (možná na posypání hotového jídla, autor to koneckonců v jednom z tipů radí), ale není nutná.
Edit. Oprava formátu odkazu - v jiném PC mám Expolorer, ten ty přímé odkazy nebere, domácí Mozzila jo.

Příspěvek upraven 16.04.13 v 19:13

 
Zuzka1973
1962 příspěvků 16.04.13 14:24

@jcs1 Sice se necítím zkušenější, ale tyto kapustičky dělávám již leta, jen bez ořechů… je to vynikající, jednoduché - ale kdo rád kapustičky, pro toho je to výlet do pohádky…
Někdy je pak ještě zaliju bešamelem se sýrem a dám zapéct.
Ale nejlepší jsou takto, opravdu doporučuju…
A já zase s chutí vyzkouším přidání těch ořechů, s nimi jsem to opravdu ještě nezkoušela, pouze kapustičky a slaninu…

 
jcs1
77 příspěvků 16.04.13 13:54

Člověk by řekl, že taková blbost. A přitom to asi fakt bude dobré :lol: Už jste to někdo zkušenější zkoušel?

 
tlustá bába
1202 příspěvků 16.04.13 00:54

Já zas miluju eintopf: na cibuli podusit hovězí (nejlépe kližku), sůl, pepř, trochu kmínu, když je skoro měkké, přidat brambory a kapustičky. Krásně se to rozblemcá (podle toho, jak se s tím vrtí), je to rychlé a stavovské a v jednom hrnci. Druhý den - unikát!
Také po nich zálibně koukám!

 
esmeralda
4813 příspěvků 16.04.13 00:45

Jejda, ani jsem netušila že tu tento recept existuje.

U nás se totiž dělají podobné kapustičky (místo špenátu, prtože partner nechce mít svaly jako Pepek Námořník) k jehněčí nožce a bramborovým knedlíkům.

Rozdíl je snad jen v tom, že je dělám klasicky v mikrovlnce. Napřed si rozškvařím slaninu a pak přidám půlené kapustičky, trochu pepře a lžíci vody a vlním 5 minut.
Vlašské ořechy nedávám, ale zkusím. Že to bude dobré vím, neboť je to od Glamy. Také jedna, která to tu nevydržela.
Ne že bych se jí divila. :(

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Květáková polévka Květáková polévka
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz