Recept Kapustičky na slanině
glama Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Kapustičky a slanina se spojí dohromady, aby vytvořily výborné, čerstvé jídlo, které se hodí buď jako příloha k masu nebo jen tak, jako hlavní jídlo!
Postup
Kapustičky omyjeme, odstraníme první listy a uřízneme košťál.
Anglickou slaninu opražíme do křupava, následně přidáme očištěné kapustičky, osolíme, opepříme, podlijeme asi 2dl vody a dusíme pod pokličkou do měkka.
Pokud chcete kapustičky ještě něčím ozvláštnit, doporučuji uvařené kapustičky posypat posekanými ořechy! Dokonalá kombinace chutí!
Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy
- 25.03.02 vloženo
- 50602x zobrazeno
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- 500 g růžičkové kapusty
- 200 g slaniny nakrájené na špalíčky
- Sůl, pepř
- Dle chuti vlašské ořechy
Doporučená příloha
Pečené hovězí, vepřové, skopové,…
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Kapustičky na slanině
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kapustičky na slanině
@tlustá bába
Sazenička droboučká
ve vánku se zachvěje,
já jí šeptám do ouška:
„slaninka ti prospěje…“
Ono je to vážně dobrota, ale ta tvoje zmínka s těmi karamelizovanými taky stojí za úvahu
Já, bába po bohu,
Živě si Tě představuju!
pomohu, kde mohu!
Zaklínám vás kapustičky,
skákejte mi do hubičky!
Tys´mi dala!
Já vůbec nic, jen bylinky za oknem a do konce týdne se to nezlepší. Do soboty holčičky a asi 15 krát rajská, maximálně proložená králíčkem nebo kuřetem. A to jsem optimista. Jo, s medvídkama bych uspěla.
Možná by kapustičky prošly, se zeleninou, kupodivu, nemáme problém - ale ne se slaninou. Matně si vybavuji nějakou úpravu na másle, prohozené s cukrem a karamelizované, ale jak to bylo, nevím.
Kdopak si vzpomene? Hola, hola?!
@tlustá bába napřed???
Spíš pozadu… u nás už jsem mezi
posledníma, se sázením… 
stihneme je snníst tak, že
nezbudou ani do mrazáku 

Ale a ty kapustičky se těším, na záhonu vydrží někomu i přes zimu… nám neeee…
Já osobně je užírám i jen tak, syrové…
To je surovost, Ty vrahu!

Budeš mě mít na svědomí!
Jen aby se na Tebe nedomluvily! Kapustičky jedny!
Jsi nějak napřed, pracovitá Zuzko!
Dnes jsem vysazovala růžičkovou kapustu… při zalívání jsem těm sazeničkám nezapomněla špitnout, že až vyrostou, bude jim to moc slušet se slaninkou…

Esmé, zapomněla jsem tam dát česnek! 1 - 2 stroužky, podle množství. Tutově by to šlo ze skopového a je z toho nějaký irský guláš.

Ovšem toto je elegantní.
Příspěvek upraven 16.04.13 v 17:16
2453 příspěvků 16.4.13 14:46
Asi se to pod cizím receptem moc nehodí, ale kdo máte kapustičky rádi a vadí vám, že jsou při delší úpravě „rozblemcané“, zkuste toto - nic se nepodlévá, úprava je rychlá a je to opravdu dobré. Ta slanina by tam určitě nějak „zamontovat“ šla (možná na posypání hotového jídla, autor to koneckonců v jednom z tipů radí), ale není nutná.
Edit. Oprava formátu odkazu - v jiném PC mám Expolorer, ten ty přímé odkazy nebere, domácí Mozzila jo.
Příspěvek upraven 16.04.13 v 19:13
@jcs1 Sice se necítím zkušenější, ale tyto kapustičky dělávám již leta, jen bez ořechů… je to vynikající, jednoduché - ale kdo rád kapustičky, pro toho je to výlet do pohádky…
Někdy je pak ještě zaliju bešamelem se sýrem a dám zapéct.
Ale nejlepší jsou takto, opravdu doporučuju…
A já zase s chutí vyzkouším přidání těch ořechů, s nimi jsem to opravdu ještě nezkoušela, pouze kapustičky a slaninu…
Člověk by řekl, že taková blbost. A přitom to asi fakt bude dobré
Už jste to někdo zkušenější zkoušel?
Já zas miluju eintopf: na cibuli podusit hovězí (nejlépe kližku), sůl, pepř, trochu kmínu, když je skoro měkké, přidat brambory a kapustičky. Krásně se to rozblemcá (podle toho, jak se s tím vrtí), je to rychlé a stavovské a v jednom hrnci. Druhý den - unikát!
Také po nich zálibně koukám!
4812 příspěvků 16.4.13 00:45
Jejda, ani jsem netušila že tu tento recept existuje.
U nás se totiž dělají podobné kapustičky (místo špenátu, prtože partner nechce mít svaly jako Pepek Námořník) k jehněčí nožce a bramborovým knedlíkům.
Rozdíl je snad jen v tom, že je dělám klasicky v mikrovlnce. Napřed si rozškvařím slaninu a pak přidám půlené kapustičky, trochu pepře a lžíci vody a vlním 5 minut.
Vlašské ořechy nedávám, ale zkusím. Že to bude dobré vím, neboť je to od Glamy. Také jedna, která to tu nevydržela.
Ne že bych se jí divila.