Recept Kapusta v těstíčku /kel/
anickav Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Hlávku kelu očistíme, omyjeme a rozštvrtíme. Dáme variť do vriacej osolenej vody, chvíľu povaríme. Vyberieme, dáme vychladiť. Každú štvrťku v dlaniach vymačkáme z vody, medzi listy strčíme kúsok syra, namáčame v slanom palacinkovom cestíčku a smažíme - POMALY - vo vyššej vrstve oleja. Veľmi jednoduché a veľmi dobré. Ak nemáme syr, nič sa nedeje, je to dobré aj tak. Chutí so zemiakovým pyré, zeleninovým šalátom, tatarkou a pod., ako sme zvyknutí. Cestíčko vyrobíme vyšľahaním vajíčka s múkou, pridaním mlieka a soli. Množstvá neuvádzam - podľa potreby, zo zvyšku upečiem slané palacinky, placky.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
- 03.06.08 vloženo
- 6464x zobrazeno
Ingredience
- mladá čerstvá kapusta - kel
- syr eidam
- soľ
- na cestíčko:
- vajce 1 - 2 ks
- mlieko
- soľ
- hladká múka
- olej na smaženie
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Kapusta v těstíčku /kel/
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kapusta v těstíčku /kel/
2302 příspěvků 25.4.09 20:36
Velice dobrý recept. Jen jsem neměla mladou kapustu, s tou to bude příště na jedničku. Čtvrtky se musí povařit opravdu jen krátce, první várka se špatně namáčela do těstíčka.
2302 příspěvků 24.4.09 20:23
Konečně tento recept zkusím. Zajtra dám vědět.
245 příspěvků 25.1.09 03:43
Kapusta je skutečně velmi variabilní zelenina, viď, Aničko. A ať z ní člověk udělá cokoliv, je to vždycky dobré. Já jí teď dokud je mladá, kolikrát jenom rychle ovařím ve slané vodě a na talíři poleju trochou másla a i tak nám chutná.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
pri pohľade na tvoje recepty by som nehovorila o nešikovnosti…Lievance sú tiež skvelý nápad!
Keď je reč o posekanej kapuste, potom ma napadnú karbanátky z kapusty a zapekané a pod. a tie sú už tu viackrát…
Pekný deň!
A.
245 příspěvků 25.1.09 03:43
Aničko, taky se dá ta kapusta nasekat do těstíčka a smažit jako lívance, což je výhodné pro nás, co jsme méně šikovné. Já tam dávám ještě stroužek česneku.
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Naštěstí moje děti zeleninu mají celkem rádi a já a můj manžel kapustu zbožňujeme. Díky za rady, dnes jedu nakupovat, píšu si ju.
Paaa
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Sylvi, teraz mladý kel bude mať malé hlávky - preto štvrťky. Z takého staršieho to už také chutné nebude…A tak či tak je to vyššie - preto hovorím o pomalom smažení.
Ak mi dôveruješ - skús, budeš prekvapená, ako voľakedy ja…Neviem, ako Tvoje deti, moje zeleninu voľakedy doslova nenávideli, nech som robila hocičo…
A k tej prvej vete - to vieš, na rýchlovky a jednoduché recepty som expert…
Príjemný deň!
A.
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Tento recept mě zaujal už podle názvu a nějak jsem tušila, že bude od Tebe.
Jen nevím, jak velké kousky smažíš.