Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nejsem vegetarián, ale maso mi v posledních měsících nějak přestalo chutnat a když nemusím ( pokud nechci v závodce umřít hlady tak většinou jiná možnost není) - dám přednost zelenině. Blízká prodejna nabízí dobrý výběr krásné zeleniny ( Pražáci jistě tuší komu patří) a svádí k netradičním kombinacím. Tohle je jedna z nich.
Dýni zbavíme jadérek, oloupeme, nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme, posypeme trochou rozmarýnu a zacákneme olivovým olejem. Pečeme v troubě při 150 st. doměkka. Kapustu obereme od všech nevzhledných vnějších listů a nakrájíme na proužky. Očištěné žampiony nakrájíme na silnější plátky. Na troše oleje necháme kapustu trochu zavadnout, přidáme žampiony, osolíme a přidáme nadrobno nakrájený česnek ( půlka jednostroužkového česneku evropského původu je rozhodně lepší volba než obvyklý prodávaný standart). Podusíme - přiměřeně, lepší příměr než "al dente" mne nenapadá. Brambory uvaříme obvyklým způsobem, slijeme, přidáme měkkou dýni ( stěrkou setřeme i zbytky oleje s rozmarýnem). S citem proženeme tyčovým mixérem- dýně se rozpadne na kaši hned ale zůstanou částečně kousky brambor - ale můžeme i úplně na kaši. Podáváme s podušenou kapustou se žampiony. Pokud zbyde dýňovobramborová příloha, rozmixujeme ji úplně dohladka, zředíme smetanou, přihřejeme ( ale nevaříme) a vzniklou polévku posypeme na talíři na másle osmaženou houstičkou a na teninké kroužky nakrájeným pórkem.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kapusta se žampiony a dýňovo - bramborovým pyré
I ja si pomlaskavala ! kapusticky ovsem male, uprednostnim v zime pred kapustou. Kasi jsem jen pomackala mackadlem. Rozmarynu priste dam o neco vic.
Ejo, vyborne, jednoduche
Dýňovo- bramborová kaše je moc dobrá. Tady jsem se inspirovala a moc si pochvalujeme. Díky za inspiraci. Přimlouvám se za pečenou dýni, spolu s masem to není problém a vylepší i šťávu u masa.
Di, zkus tu pečenou dýni ovoněnou rozmarýnem, je to moc dobré - několik kostiček pravidelně nekončí v kaši ale v mé puse hned po vyndání z trouby…
Sveva, máš pravdu, je to levnější a rychlejší - ale rozdíl v chuti je tak velký a vůně linoucí se z trouby…
Moc hezký receptík, díky. Kapusta je výborná s vlašskými ořechy, ale potom bez česneku.
EJA děkuji za recept. Také nejsem vegetariánka, ale mám moc ráda taková bezmasá jídla. Naučili mne kapustu krátce spařit a dokonce propláchnout. Je lehčí na chuť i na strávení.
DI dýně upečená je chutnější, ale uvařená je rychleji a ušetří to čas i energii. Také to dělám.
Zdravím.
2452 příspěvků 24.2.10 14:40
To vypadá moc pěkně, určitě vyzkouším. Dýňovo-bramborovou kaši jsem čirou náhodou dělala minulou sobotu, byla moc dobrá; jen jsem tu dýni vařila - pečená bude určitě chutnější.