Recept Kapr z Bezdrevu

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kapr z Bezdrevu

Postup

Porce ryby pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet. Pak je opečeme s obou stran na oleji s máslem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky pokrájené žampiony, spařená, sloupnutá a na kolečka nakrájená rajčata, pokapeme kečupem nebo protlakem, přidáme na tenké plátky rozkrájený česnek, podlijeme vývarem, přikryjeme poklicí a dusíme asi 20 minut až jsou žampiony měkké a rajčata rozdušená. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a můžeme pokapat rozehřátým máslem. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem. Pokrm lze připravit i z mořských ryb nebo z větších druhů sladkovodních ryb jako je amur, tolstobik, jeseter nebo losos. Větší porce ryby před osmažením obalíme v hladké mouce.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 22.04.04 vloženo
  • 9557x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 větší poce kapra
  • sůl
  • citronová šťáva
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 větší cibule
  • 10 žampionů
  • 5 rajčat
  • 2 lžíce kečupu nebo protlaku
  • 3 stroužky česneku
  • šálek vývaru z bujonové kostky
  • petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kapr z Bezdrevu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz