Recept Kapr z Bezdrevu

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kapr z Bezdrevu

Postup

Porce ryby pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet. Pak je opečeme s obou stran na oleji s máslem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky pokrájené žampiony, spařená, sloupnutá a na kolečka nakrájená rajčata, pokapeme kečupem nebo protlakem, přidáme na tenké plátky rozkrájený česnek, podlijeme vývarem, přikryjeme poklicí a dusíme asi 20 minut až jsou žampiony měkké a rajčata rozdušená. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a můžeme pokapat rozehřátým máslem. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem. Pokrm lze připravit i z mořských ryb nebo z větších druhů sladkovodních ryb jako je amur, tolstobik, jeseter nebo losos. Větší porce ryby před osmažením obalíme v hladké mouce.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 22.04.04 vloženo
  • 10003x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 větší poce kapra
  • sůl
  • citronová šťáva
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 větší cibule
  • 10 žampionů
  • 5 rajčat
  • 2 lžíce kečupu nebo protlaku
  • 3 stroužky česneku
  • šálek vývaru z bujonové kostky
  • petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kapr z Bezdrevu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz