Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Alice_G Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Očištěné, vykostěné a opláchnuté porce kapra osušíme v kuchyňské utěrce. Cibuli nakrájíme na plátky, česnek utřeme se solí a spolu s nasekanými natěmi a bobkovým listem v kastrolku na sádle orestujeme. Pak směs osolíme, opepříme, přidáme opláchnuté a posekané rozinky i sušené švestky, poprášíme paprikou a chvíli dusíme. Dno pekáčku vyložíme půlkou cibulové směsi, na ni rozložíme porce kapra, pokapeme citrónovou šťávou, pokryjeme zbytkem směsi, lehce podlijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme doměkka. Příloha: rýže. Pozn.: recept je starý, pochází z knihy Ryba na tanieri celý rok. Od té doby jsem zkusila leccos - podlít zeleninovým vývarem nebo vínem, do cibulové směsi přidat nasekané sušené brusinky, přidat malinko kari nebo skořice, prostě měňte si to k obrazu svému.
Recept je z kategorií: Sladkovodní
U nás pořád vítězí jako příloha rýže.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kapr v cibuli
vlož to na své stránky a kdo bude chtít si to najde
prostě to vložit nejde ani do deníčku…
Tak takhle to vypadalo ve finále a chutnalo to, ale ten kapr je šťavnatější, byl by v tom lepší:
img src=„http://manek.bloguje.cz/img/pstruhvcibuli.jpg“ border=„1“ alt=„kaprpodle4“ title=„kaprpodle4“ width=„456“ height=„360“ />
505 příspěvků 25.1.09 03:43
Kapříkovi stačilo asi 30 min, a když nebyly sušené švestky, zkusila jsem dát necelé 2 lžíce povidel, no, bylo to něco jako kapr načerno. Mám to dát do „trapasů“?
74 příspěvků 28.10.08 04:58
jj predpokladal som, ze nanajvys mu bude treba 20minut … takze som presne tak isto predpokladal aj pripravu cibule …
Mánek už vytáhnul pstruha, kapra právě nemajasta. Ale s pangasiem počítej raději delší dobu na dušení cibule (aby byla skoro rozvařená), a o hodně kratší dobu trápení ryby v troubě. Mě se na to zdá pangasius moc jemný.
74 příspěvků 27.10.08 20:25
Danda … fotka uz do sutaze asi nemoze, uz som jednu poslal ;( a ak to odfotim, tak ju dam sem, slubujem

Alice … a bude to urcite s Pangasom … je ho v mrazaku dost, potom dopisem aj dobu opalovania sa … ak ma dakto nepredbehne, napriklad manek alebo Eja
Alice, tak to vypadá hodně dobře, v mrazáku mi mrzne nějaká treska, tak půjde do teplíčka do trouby.
505 příspěvků 25.1.09 03:43
recept je z doby, kdy jsme třeba o pangasovi neměli ani potuchy… Kdo to zkusí s jinou rybkou, bude muset odladit dobu pečení - proto jsem ji neuvedla.
ale fotku ne do soutěže, ale sem
74 příspěvků 27.10.08 19:03
Alice, tak to je on … vyzera uplne skvele … hoci tu knihu mam ochytanu, tento recept mi do oka nepadol ;( … ale uz v tom mojom oku a v oblubenych je
, urcite bude cez tyzden na obed … vdaka