Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
youpi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kapra zbavíme šupin, vykucháme, odstraníme hlavu, rozpůlíme a naporcujeme na 3 cm kusy. Smícháme mouku, papriku, kmín, pepř, sůl a touto směsi obalíme kousky kapra, odložíme odležet k dalšímu použití. Hříbky pečlivě očistíme, nařežeme na silnější plátky. Odložené kousky kapra na oleji přesmažíme prudce do zlata. Vybereme takovou zapékací mísu, aby byla úměrná množství surovin. Vymažeme ji máslem a naskládáme vrstvu hříbků, polovinou na plátečky nakrájeného česneku, víno, osolíme a naskládáme obalené kousky kapra dáme druhou polovinu česneku, překryjeme hříbky, osolíme, opepříme, pokryjeme hoblinkami másla a dáme zapékat do 200°Ć předem vyhřáté trouby. Během pečení přidáváme hoblinky máslo do vypotřebení. Pečeme cca 35 minut. Mimo houbařskou sezonu je možné použit žampiónů či hlívy ústřičné, ale degustativní výsledek nebude zdaleka stéjný!
Recept je z kategorií: Sladkovodní
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kapr třeboňského hrázného