Recept Kapr Sahara

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Recept před více než třiceti lety v tehdejším Týdeníku televize, ve kterém bylo i kuchařské okénko televizních hvězd „Vařím, vaříš, vaříme“, publikoval slovenský herec Karol Spišák. Z odrbaného a zažloutlého výstřižku (Týdeník se tehdy tiskl na novinovém papíru) přepisuji téměř doslova a dodávám jediné - pan Spišák tvrdil, že pro 4 osoby stačí půlka kapra. U nás nikdy nestačila.

Postup

Pekáč vyložíme plátky slaniny, na ně rozložíme osolené a opepřené porce kapra. Shora rovněž poklademe slaninou, obložíme lístky másla a posypeme kmínem a zázvorem. Podlijeme vínem a ve středně vyhřáté troubě odkryté pečeme zhruba 45 minut.


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.09.12 vloženo
  • 1096x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g kapra
  • 125 g anglické slaniny
  • 80 g másla
  • 2 deci bílého vína
  • mletý zázvor
  • mletý kmín
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • brambory a bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kapr Sahara

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5065 příspěvků 09.09.12 14:42

aaaa..tak ked tam tak to sa niet co cudovat..a to som tam nikdy nebola a ani nebudem..:mrgreen: ked budes moc smadny tak prilet, napojime :lol: :mavam:

 
Bento
794 příspěvků 09.09.12 13:58

Jolanka :kytka: ale daako to zacina na byt velmi „prisne“ tento rok sa nedalo kupit ked nie si resident a na turistov idu ako divi, jasne ze to bolo v hoteloch v Dubaji :cert: budem naspat v novembri ale uz sa zabezpecim v duty free. ;)

 
jolana
5065 příspěvků 08.09.12 17:05

Bento a kdeze si bol, draheeee.. to si mal aj daku turist luxus prirazku :mrgreen:..v hoteloch a luxus restikach ano, moze byt..dakto by sa divil ale krciem, barov a obchodov s alkoholom je plno vsade od severnej afriky az po gulf arab..len niekde nemaju dake zvlastne uputavky nic a niekde normalne, uz zdaleka je vyvesena velka uputavka araku ci vina ci podobne :mavam:

 
blahomyr13
27 příspěvků 08.09.12 16:19

Žial, nikdy sa mi nepodarilo dostať sa do tých krajín, ale verte mi, že ak človek zje poctivo okorenený kúsok tohto kapríka, vie, čo sa mieni, keď sa povie „smedný ako ťava“ - možno pán Spišák na Sahare bol :D

 
Bento
794 příspěvků 08.09.12 15:45

Pan Spisak by videl skor fatamorganu ako pivo a vino vzhladom na nabozenske zameranie krajin, bol som pred nedavnom v tych koncinach bolo 48 C a male pivo bolo v preratani Kč 250 :jazyk:
PS: inac pekny recept :palec:

 
blahomyr13
27 příspěvků 08.09.12 15:19

Název si vymyslel pan Spišák a z prostého důvodu - měl po něm vždy žízeň jako zbloudilý turista ve vyprahlé poušti :)

 
jolana
5065 příspěvků 08.09.12 14:53

Na sahare rastu kapre rovno na slanine a vino tecie v potokoch, preto sa tavy v karavane drzia v rade bo su vecne skoro na mol :mrgreen:

Ale inac ten kapor je fajnovy :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Karbanátky Karbanátky
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz