Recept Kapr s křenovo-jablečnou směsí

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Porce kapra naskládáme do pekáčku vymazaného máslem .

Máslo necháme rozpustit, nalijeme do misky, přidáme k němu křen, uzený bůček nakrájený na opravdu malinké kostičky, jablko oloupané a nakrájené na tenké plátky, pepř, sůl a vše zakapeme šťávou z citrónu. Dobře promícháme.

Tuto směs navršíme na připravené porce kapra.

Pekáček vložíme do rozehřáté trouby a pečeme doměkka.

Těsně před koncem pečení zastříkneme vínem a necháme chvilku ve vypnuté troubě dojít.

Toto jídlo vzniklo jako okamžitý nápad jak zužitkovat půlku kapra k dnešní večeři.

Recept je z kategorií: Sladkovodní


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.10.08 vloženo
  • 2974x zobrazeno

Ingredience

  • 1/2 kapra upraveného na porce
  • 2 lžíce másla
  • 50 g uzeného bůčku
  • asi 3-4 lžíce strouhaného křenu
  • 1-2 jablka
  • 1 lžička pomerančového pepře (od Antonína)
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • sůl
  • asi 2 lžíce bílého suchého vína
  • máslo na vymazání pekáčku

Doporučená příloha

  • vařené brambory, zeleninová obloha a třeba sklenička toho vínka :o)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kapr s křenovo-jablečnou směsí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr s křenovo-jablečnou směsí- Boni,

to jsem moooc ráda, že jste si pochutnali všichni. Bohužel, náš mrňousek ryby vůbec nejí a tak mu vždycky musím přichystat něco jiného. A teď uděláme výměnu- Ty s kaprem a já to asi zkusím s tou treskou :o).

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr s křenovo-jablečnou směsí

Tohle vám musím napsat. Jakmile jsem doťukala komentář, zazvonila tchýně a přivezla nám kapra…:-))) !!
Tak se můžeme těšit na repete, teď už přesně podle receptu!

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr s křenovo-jablečnou směsí

Tak Tulinko, bylo to prostě úžasné. Opravdu jsme si moc pochutnali a to bez výjimky všichni. Děkuji za recept a všem ho doporučuji. B.

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr s křenovo-jablečnou směsí Boní,

si piš, že to vyjde, když né my, tak Vy.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr s křenovo-jablečnou směsí-Zlati,

ani nevíš, jak ráda bych byla, kdyby to byla pravda..:-) Snad to někdy vyjde. B.

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr s křenovo-jablečnou směsí Boní,

tak lákavě to popisuješ, že snad přijdu na oběd…

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr s křenovo-jablečnou směsí

Tulinko, protože o sobě vím, že se mi v sobotu ráno chce spíš odpočívat než cokoli jiného, připravuji si vše, co je možné, večer před. Takže i dnes mám hotovou „pokrývací směs“ na zítřejší rybičku. Ta kombinace máslíčka, uzeného, křenu a jablka (hrubě jsem ho nastrouhala) je tak vynikající, že díky mému „ochutnávání“ budu nejspíš muset vstát a připravit další :-). A to jsem dělala dvojitou dávku…
Těším se na zítřejší oběd! Hezký víkend. B.

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr s křenovo-jablečnou směsí

Film „Loni v Marienbadu“ jsem také viděl aspoň desetkrát (no, možná i jedenáctkrát). Ale o to nejde; jde o to, že ta křenovo-jablečná směs se mi moc líbí. Zkusím udělat dle originálu (tedy s uzeným bůčkem), ale napadají mě i možnosti bezuzené (zkusím možná na cibulce osmahnout na malé kostičky nakrájenou oloupanou cuketu), jelikož mám dojem, že to uzené by mohlo ´přetlouci´ ty ostatní chutě, které mi jinak připadají skutečně velice vytříbené . Ale člověk (míním tím nejen člověka vařícího) se musí stále učit a zkoušet…

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr s křenovo-jablečnou směsí

No jo, Sylvinko, máš pravdu, už to zavírám. Včera jsem šla spát ve dvě, vstávala v půl šesté, měla dost blbej den… Zítra v podvečer pouštím Loni v Marienbadu (orfický mýtus) a kdo ten film zná, ví, že hrozí, že na projekci usnu. Zvlášť, když jsem ho viděla nejmíň desetkrát…:-)))
Takže dobrou!!

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr s křenovo-jablečnou směsí

Tady bude někdo zítra ooospaleeej :-)

 
Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr s křenovo-jablečnou směsí- Bono,

tak, bohužel, poměr pepře a kůry tam napsaný není, ale myslím, že to budeš mít skoro autentické- ta kůra v originále je taky v takových větších kouscích. Tak v sobotu na tebe budu myslet- ať se povede :o)

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr s křenovo-jablečnou směsí-Tulinko,

už jsem si recept zkopírovala na plochu, tak to poslední dobou dělám, když nechci zapomenout, co mám v plánu vařit (nějak nám umřela tiskárna, totiž…). Zítra budou z časových důvodů jen špagety, ale v sobotu vyzkouším s mořskou treskou. Snad seženu dobrý křen..
Rozhodla jsem se, že si náhražku pomerančového pepře vyrobím…Strouhla jsem trochu pomerančové kůry, suším ji na radiátoru a pak ji roztluču s celým pepřem ve hmoždíři. Poměr sice neznám, ale snad to nějak odhadnu… Jestli je uvedený na obalu, tak mi ho, prosím, ještě písni, ju?
Díky B.

 
Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr s křenovo-jablečnou směsí-Boni,

já jsem se přistihla, že v poslední době pořád častěji objednávám koření od Antonína, vždycky najdu něco nového, co musím URČITĚ vyzkoušet, dostanu balíček, běžím koupit další kořenky, až jsem zjistila, že už je fakt namám kam dávat :o). Ale to mě neodradí od další objednávky…Tenhle pomerančový pepř je opravdu bezva na rybičky :-), ta pomerančová příchuť jim moc sluší. Jestli vyzkoušíš jinou rybku, dej vědět, já mám zase přebytek kaprů, línů a okounů- začaly totiž výlovy a náš tatínek je takový nadšenec, že nemůže nikde chybět. Ale aspoň mám z čeho vyrábět vánoční dárky pro dědečky, zase dostanou sklenice domácích pečenáčů :o).

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr s křenovo-jablečnou směsí-Tulinko,

já věděla, že přijdeš s něčím extrovním.. A je to tu. Aktuálně mám jen pár překážek… NEMÁM totiž kapra… Tak zkusím pangase nebo mořskou tresku, ty plavou (no, už neplavou) v našem mrazáku.
A teď ten pomerančový pepř…! Znám citrónový, česnekový a používám je často. Ale tohle vidím prvně… Musím po něm kouknout a dopravit ho do své kuchyně, jinak se do výše uvedeného nepustím. !! :-)
Děkuju za recept. B.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Chilli con carne Chilli con carne
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz