Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Tulinka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Porce kapra naskládáme do pekáčku vymazaného máslem . Máslo necháme rozpustit, nalijeme do misky, přidáme k němu křen, uzený bůček nakrájený na opravdu malinké kostičky, jablko oloupané a nakrájené na tenké plátky, pepř, sůl a vše zakapeme šťávou z citrónu. Dobře promícháme. Tuto směs navršíme na připravené porce kapra. Pekáček vložíme do rozehřáté trouby a pečeme doměkka. Těsně před koncem pečení zastříkneme vínem a necháme chvilku ve vypnuté troubě dojít. Toto jídlo vzniklo jako okamžitý nápad jak zužitkovat půlku kapra k dnešní večeři.
Recept je z kategorií: Sladkovodní
vařené brambory, zeleninová obloha a třeba sklenička toho vínka )
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kapr s křenovo-jablečnou směsí
353 příspěvků 25.1.09 03:43
to jsem moooc ráda, že jste si pochutnali všichni. Bohužel, náš mrňousek ryby vůbec nejí a tak mu vždycky musím přichystat něco jiného. A teď uděláme výměnu- Ty s kaprem a já to asi zkusím s tou treskou
).
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Tohle vám musím napsat. Jakmile jsem doťukala komentář, zazvonila tchýně a přivezla nám kapra…:-))) !!
Tak se můžeme těšit na repete, teď už přesně podle receptu!
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak Tulinko, bylo to prostě úžasné. Opravdu jsme si moc pochutnali a to bez výjimky všichni. Děkuji za recept a všem ho doporučuji. B.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
si piš, že to vyjde, když né my, tak Vy.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
ani nevíš, jak ráda bych byla, kdyby to byla pravda..:-) Snad to někdy vyjde. B.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
tak lákavě to popisuješ, že snad přijdu na oběd…
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Tulinko, protože o sobě vím, že se mi v sobotu ráno chce spíš odpočívat než cokoli jiného, připravuji si vše, co je možné, večer před. Takže i dnes mám hotovou „pokrývací směs“ na zítřejší rybičku. Ta kombinace máslíčka, uzeného, křenu a jablka (hrubě jsem ho nastrouhala) je tak vynikající, že díky mému „ochutnávání“ budu nejspíš muset vstát a připravit další
. A to jsem dělala dvojitou dávku…
Těším se na zítřejší oběd! Hezký víkend. B.
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Film „Loni v Marienbadu“ jsem také viděl aspoň desetkrát (no, možná i jedenáctkrát). Ale o to nejde; jde o to, že ta křenovo-jablečná směs se mi moc líbí. Zkusím udělat dle originálu (tedy s uzeným bůčkem), ale napadají mě i možnosti bezuzené (zkusím možná na cibulce osmahnout na malé kostičky nakrájenou oloupanou cuketu), jelikož mám dojem, že to uzené by mohlo ´přetlouci´ ty ostatní chutě, které mi jinak připadají skutečně velice vytříbené . Ale člověk (míním tím nejen člověka vařícího) se musí stále učit a zkoušet…
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
No jo, Sylvinko, máš pravdu, už to zavírám. Včera jsem šla spát ve dvě, vstávala v půl šesté, měla dost blbej den… Zítra v podvečer pouštím Loni v Marienbadu (orfický mýtus) a kdo ten film zná, ví, že hrozí, že na projekci usnu. Zvlášť, když jsem ho viděla nejmíň desetkrát…:-)))
Takže dobrou!!
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Tady bude někdo zítra ooospaleeej
353 příspěvků 25.1.09 03:43
tak, bohužel, poměr pepře a kůry tam napsaný není, ale myslím, že to budeš mít skoro autentické- ta kůra v originále je taky v takových větších kouscích. Tak v sobotu na tebe budu myslet- ať se povede
)
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
už jsem si recept zkopírovala na plochu, tak to poslední dobou dělám, když nechci zapomenout, co mám v plánu vařit (nějak nám umřela tiskárna, totiž…). Zítra budou z časových důvodů jen špagety, ale v sobotu vyzkouším s mořskou treskou. Snad seženu dobrý křen..
Rozhodla jsem se, že si náhražku pomerančového pepře vyrobím…Strouhla jsem trochu pomerančové kůry, suším ji na radiátoru a pak ji roztluču s celým pepřem ve hmoždíři. Poměr sice neznám, ale snad to nějak odhadnu… Jestli je uvedený na obalu, tak mi ho, prosím, ještě písni, ju?
Díky B.
353 příspěvků 25.1.09 03:43
já jsem se přistihla, že v poslední době pořád častěji objednávám koření od Antonína, vždycky najdu něco nového, co musím URČITĚ vyzkoušet, dostanu balíček, běžím koupit další kořenky, až jsem zjistila, že už je fakt namám kam dávat
). Ale to mě neodradí od další
objednávky…Tenhle pomerančový pepř je opravdu bezva na rybičky
, ta pomerančová příchuť jim moc sluší.
Jestli vyzkoušíš jinou rybku, dej vědět, já mám zase přebytek kaprů,
línů a okounů- začaly totiž výlovy a náš tatínek je takový nadšenec,
že nemůže nikde chybět. Ale aspoň mám z čeho vyrábět vánoční dárky
pro dědečky, zase dostanou sklenice domácích pečenáčů
).
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
já věděla, že přijdeš s něčím extrovním.. A je to tu. Aktuálně mám jen pár překážek… NEMÁM totiž kapra… Tak zkusím pangase nebo mořskou tresku, ty plavou (no, už neplavou) v našem mrazáku.
A teď ten pomerančový pepř…! Znám citrónový, česnekový a používám je často. Ale tohle vidím prvně… Musím po něm kouknout a dopravit ho do své kuchyně, jinak se do výše uvedeného nepustím. !!
Děkuju za recept. B.