Recept Kapr s bramborovým salátem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kapr s bramborovým salátem

Postup

1. Kapra očistíme (kůži nestahujeme), opláchneme a osušíme. Půlku citronu oloupeme a nakrájíme na plátky. Kůži kapra nařízneme ostrým nožem a do řezů zasuneme kousky citronu. Rybu osolíme a posy­peme kmínem. 2. Pekáček vymažeme máslem, vložíme rybu a nakrájené máslo. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 20 minut. Kapra během pečení přeléváme výpekem nebo vodou. 3. Na talíře rozdělíme salát, přidáme kolečka citronu na pokapání kapra. Můžeme doplnit petrželkou. 4. Jelikož jde o tradiční české jídlo, kapra podáváme s bramborovým salátem. Brambory na salát nezapo­meneme uvařit den předem.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 23.12.02 vloženo
  • 6137x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 400 kcal, 1670 kj, 32 g bílk., 29 g tuků, 3 g sacharidů
  • 800 g kapra (půlka) bez hlavy a ploutví
  • 1 citron
  • sůl
  • 2 lžičky kmínu
  • 100 g másla
  • na ozdobu:
  • několik listů hlávkového nebo ledového salátu
  • svazek petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kapr s bramborovým salátem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz