Recept Kapr podle F.K
Franta Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, okořeníme směsí koření, naskládáme na pekáč – zapékací mísu apod., na který dáme trochu oleje. Porce kapra naskládáme těsně k sobě a pokapeme citronem. Podlijeme asi 1 dcl svařeného ČV s 1 malou lžičkou medu. Necháme asi 1 hodinu uležet v chladnu. Nastrouháme syrový křen a nivu. Porce kapra pokapeme houbovým kečupem (domácí výroby) nebo ostrým kečupem, posypeme strouhaným křenem a nakonec posypeme strouhanou nivou. Dáme do trouby a pečeme při teplotě 150 – 200C asi 40 minut. Při pečení maso neobracíme. Servírujeme se zeleninovou oblohou.
Recept je z kategorií: Ryby
- 4963x zobrazeno
Čas přípravy
- 1 hod
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- Kapr, směs koření (houbové koření, klobásové koření, grilovací koření), mletý kmín, sůl, křen, niva, kečup, olej, citron, červené víno, med
Doporučená příloha
chéb, brambory, restované čerstvé houby, pivo, víno
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Kapr podle F.K
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kapr podle F.K