Recept Kapr podle F.K

Franta Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, okořeníme směsí koření, naskládáme na pekáč – zapékací mísu apod., na který dáme trochu oleje. Porce kapra naskládáme těsně k sobě a pokapeme citronem. Podlijeme asi 1 dcl svařeného ČV s 1 malou lžičkou medu. Necháme asi 1 hodinu uležet v chladnu. Nastrouháme syrový křen a nivu. Porce kapra pokapeme houbovým kečupem (domácí výroby) nebo ostrým kečupem, posypeme strouhaným křenem a nakonec posypeme strouhanou nivou. Dáme do trouby a pečeme při teplotě 150 – 200C asi 40 minut. Při pečení maso neobracíme. Servírujeme se zeleninovou oblohou.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 4963x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Kapr, směs koření (houbové koření, klobásové koření, grilovací koření), mletý kmín, sůl, křen, niva, kečup, olej, citron, červené víno, med

Doporučená příloha

  • chéb, brambory, restované čerstvé houby, pivo, víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kapr podle F.K

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz