Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Franta Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, okořeníme směsí koření, naskládáme na pekáč – zapékací mísu apod., na který dáme trochu oleje. Porce kapra naskládáme těsně k sobě a pokapeme citronem. Podlijeme asi 1 dcl svařeného ČV s 1 malou lžičkou medu. Necháme asi 1 hodinu uležet v chladnu. Nastrouháme syrový křen a nivu. Porce kapra pokapeme houbovým kečupem (domácí výroby) nebo ostrým kečupem, posypeme strouhaným křenem a nakonec posypeme strouhanou nivou. Dáme do trouby a pečeme při teplotě 150 – 200C asi 40 minut. Při pečení maso neobracíme. Servírujeme se zeleninovou oblohou.
Recept je z kategorií: Ryby
chéb, brambory, restované čerstvé houby, pivo, víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kapr podle F.K