Recept Kapr podle F.K

Franta Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, okořeníme směsí koření, naskládáme na pekáč – zapékací mísu apod., na který dáme trochu oleje. Porce kapra naskládáme těsně k sobě a pokapeme citronem. Podlijeme asi 1 dcl svařeného ČV s 1 malou lžičkou medu. Necháme asi 1 hodinu uležet v chladnu. Nastrouháme syrový křen a nivu. Porce kapra pokapeme houbovým kečupem (domácí výroby) nebo ostrým kečupem, posypeme strouhaným křenem a nakonec posypeme strouhanou nivou. Dáme do trouby a pečeme při teplotě 150 – 200C asi 40 minut. Při pečení maso neobracíme. Servírujeme se zeleninovou oblohou.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 4659x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Kapr, směs koření (houbové koření, klobásové koření, grilovací koření), mletý kmín, sůl, křen, niva, kečup, olej, citron, červené víno, med

Doporučená příloha

  • chéb, brambory, restované čerstvé houby, pivo, víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kapr podle F.K

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz