Recept Kapr po plzeňsku s perníkem

pepicek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kapr po plzeňsku s perníkem

Postup

Očištěného kapra naporcujeme, jednotlivé porce osolíme, pokapeme cistronovou šťávou a necháme je 30 minut v chladu odležet. Plátky slaniny opečeme na pánvi na oleji. Vložíme na ně porce kapra, přidáme najemno nakrájenou cibuli, koření, zalijeme pivem a dusíme doměkka. Měkkého kapra vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu zahustíme nastrouhaným perníkem, povaříme a prolisujeme. Podle potřeby dochutíme a zjemníme máslem. Jednotlivé porce ryby posypeme oloupanými, opraženými mandlemi nakrájenými na nudličky a přelejeme omáčkou. Tip: do omáčky můžeme na závěr přidat propláchnuté rozinky.

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 30.05.09 vloženo
  • 5192x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g kapra
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • 3 lžíce oleje
  • 40 g slaniny
  • 1 cibule
  • 1 bobkový list
  • 3 kuličky černého pepře
  • 500 ml světlého piva
  • 60 g perníku na strouhání
  • 20 g másla
  • 30 g mandlí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kapr po plzeňsku s perníkem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Cibulačka Cibulačka
Kuře na medu Kuře na medu
Tatranské kuře Tatranské kuře
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz