Recept Kapr po plzeňsku s perníkem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kapr po plzeňsku s perníkem

Postup

Očištěného kapra naporcujeme, jednotlivé porce osolíme, pokapeme cistronovou šťávou a necháme je 30 minut v chladu odležet.

Plátky slaniny opečeme na pánvi na oleji. Vložíme na ně porce kapra, přidáme najemno nakrájenou cibuli, koření, zalijeme pivem a dusíme doměkka.

Měkkého kapra vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu zahustíme nastrouhaným perníkem, povaříme a prolisujeme.

Podle potřeby dochutíme a zjemníme máslem. Jednotlivé porce ryby posypeme oloupanými, opraženými mandlemi nakrájenými na nudličky a přelejeme omáčkou.

Tip: do omáčky můžeme na závěr přidat propláchnuté rozinky.

Recept je z kategorií: Sladkovodní


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.05.09 vloženo
  • 3973x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g kapra
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • 3 lžíce oleje
  • 40 g slaniny
  • 1 cibule
  • 1 bobkový list
  • 3 kuličky černého pepře
  • 500 ml světlého piva
  • 60 g perníku na strouhání
  • 20 g másla
  • 30 g mandlí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kapr po plzeňsku s perníkem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz