Recept Kapr po plzeňsku s perníkem

pepicek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kapr po plzeňsku s perníkem

Postup

Očištěného kapra naporcujeme, jednotlivé porce osolíme, pokapeme cistronovou šťávou a necháme je 30 minut v chladu odležet. Plátky slaniny opečeme na pánvi na oleji. Vložíme na ně porce kapra, přidáme najemno nakrájenou cibuli, koření, zalijeme pivem a dusíme doměkka. Měkkého kapra vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu zahustíme nastrouhaným perníkem, povaříme a prolisujeme. Podle potřeby dochutíme a zjemníme máslem. Jednotlivé porce ryby posypeme oloupanými, opraženými mandlemi nakrájenými na nudličky a přelejeme omáčkou. Tip: do omáčky můžeme na závěr přidat propláchnuté rozinky.

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 30.05.09 vloženo
  • 4817x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g kapra
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • 3 lžíce oleje
  • 40 g slaniny
  • 1 cibule
  • 1 bobkový list
  • 3 kuličky černého pepře
  • 500 ml světlého piva
  • 60 g perníku na strouhání
  • 20 g másla
  • 30 g mandlí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kapr po plzeňsku s perníkem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Uzené se zelím a hruškami

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Cuketové placky Cuketové placky
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz