Recept Kapr po pivovarsku

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kapr po pivovarsku

Postup

Podkovy z kapra osolíme, popaprikujeme, opepříme a okmínujeme. Na pekáči rozpustíme sádlo a osmahneme cibuli, česnek nasekaný na plátky a nudličky anglické slaniny. Pak přidáme kapra a zahrneme ho osmaženou směsí. Vložíme do trouby a pečeme skoro do měkka. Před koncem pečení podlijeme malým šálkem piva, ve kterém jsme rozpustili kostku masoxu. Necháme ještě asi 10 minut dopéct.

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 05.09.07 vloženo
  • 11272x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kapr upravený na podkovy
  • sůl
  • pepř
  • sladká, popř. pálivá paprika
  • kmín
  • 1 lžíce sádla
  • 1 větší cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 kostka masoxu
  • 1 šálek světlého piva

Doporučená příloha

  • Čerstvý chlebík a pivečko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 08.05.14 12:28

.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Kapr po pivovarsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
herakes
16 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr po pivovarsku helcak

Obávám se že to je takto se vším. Masokostní moučky vystřídaly jiné , jinak bychom nezbohatli. Byl jsem zvyklý dlouhou dobu na mořské ryby, vrátil jsem se do česka a vánoce. Samozřejmě kapr. Čerstvý, usmažený šel do popelnice. Nebylo to k jídlu. Nedivím se, že někteří dobráci z vánočního trhu háží kapry na zahynutí zpátky do řeky
Když dostanu kapra chyceného v řece v létě, je to úplně něco jiného
Opravdu je to jen komerční sladkovodní ryba, pokud je z chovu. Vůbec nemusím !

HelcaK
960 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr po pivovarsku

Taky záleží, kde se ten kapr chová… Manžel je v malém rybářském sdružení, a jelikož na chemii nemají moc peněz, tak jsou kapři celkem k jídlu. Ale jako „študovanej rybář“ ví, že už vyrábějí krmné směsi, kde je koeficient přírůstku vyšší než jedna, neboli po kilu směsi přiberou kapři jedna celá a něco kil na váze… To mi zavání porušováním zákona o zachování hmoty a energie, o kvalitě masa nemluvě.

Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr po pivovarsku

Vzhledem k tomu, že můj manžel léta rybaří, tak přece jen občas nějakou rybičku ochutnáme. I když je kapr čerstvě ulovený v přírodě, tak taky moc záleží na tom, kde ,, bydlel". Jsou vody, odkud kapři také chutnají blátivě. Odjinud zase má kapr masíčko tak dobré, že se musí olizovat i ten, co kapra vůbec nemusí, což je můj případ.

herakes
16 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr po pivovarsku

Kapr, když se koupí z chovu má blátivé maso, protože je přecpán chemií. Stejně jako kuřata má přesně určeny dopředu dny života. Pak už se chov nevyplácí.

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr po pivovarsku

Kapr je jen sladkovodní ryba

Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr po pivovarsku

Milá bono, abych se přiznala, tak já taky radši mořské rybičky, klasicky smaženého kapra tak toho nemusím vůbec. Ale tohle je jedna ze dvou variant, která mi opravdu chutná a nevadí mi ani, že je to kapr. Tak přeju dobrou chuť!

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr po pivovarsku-Tulinko,

to musí být moc dobré!! Ukládám a hned jak budu mít kapříka, jdu do toho:-). U nás hlavně manžel miluje kapra, děti jsou spíš na mořské (kůže líné, nechce se jim vybírat kostičky:-)).
Díky Bona

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz