Recept Kapr po čínsku (pro Ryby)

(Hodnoceno 1x) penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kapr po čínsku (pro Ryby)

Postup

Kapra okořeníme a osolíme, dáme ho do pekáče, přelijeme sójovou omáčkou a poklademe lupínky másla. Pórek nakrájíme na kolečka a obložíme jím kapra. Podlijeme asi 100 ml vody a dáme péci. Když je kapr upečený, v malém množství vody rozmícháme škrobovou moučku a vypečenou šťávu zahustíme. Povaříme a podle potřeby ještě podlijeme trochou vody. Čerpáno z knihy Vaříme podle hvězd (2001).

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 03.02.06 vloženo
  • 6623x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 očištěného kapra
  • 1 pórek
  • 1 PL másla
  • 2 PL sójové omáčky
  • 1/2 ČL škrobové moučky
  • mletá paprika
  • chilli koření
  • drcený kmín
  • mletý bílý pepř
  • sůl.

Doporučená příloha

  • různě upravené brambory, zeleninová obloha

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 1.7.18 17:15

Filé z tresky jsem obalila v rozšlehaných bílcích se solamylem a osmažila na pánvi do zlatava. Na druhé pánvi jsem osmažila cibuli nakrájenou na půlkolečka, plátky česneku a pórek. Přilila jsem vývar, čínské víno, světlou sójovku a malé nakládané žampiony, ochutila pepřem, solí, cukrem, zahustila solamylem a porce osmaženého filé v omáčce prohřála.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Kapr po čínsku (pro Ryby)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kapr po čínsku (pro Ryby)

amylon
33 příspěvků 2.7.18 21:44

Děkuji mnohokrát :)

daduuja
1150 příspěvků 2.7.18 21:05

@amylon Úplně obyčejné čínské víno na vaření SHAOXING, koupíš ho u Číňanů (Vietnamci u nás ho neznají) v Sapě, mají ho v Makru nebo na internetu, stojí kolem stovky a vydrží i několik let. Možná i v superhyper, ale těm jsem stále nepřišla na chuť, takže nevím :-) Můžeš ho nahradit dezertním :mavam:

amylon
33 příspěvků 2.7.18 12:00

To je krásná varianta receptu,jsem se navnadila,musím brzy uvařit :) Můžu se zeptat,jaké používáš čínské víno a kde ho kupuješ?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Hruškový koláč Hruškový koláč
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz