Recept Kapr po čínsku (pro Ryby)

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kapr po čínsku (pro Ryby)

Postup

Kapra okořeníme a osolíme, dáme ho do pekáče, přelijeme sójovou omáčkou a poklademe lupínky másla. Pórek nakrájíme na kolečka a obložíme jím kapra. Podlijeme asi 100 ml vody a dáme péci. Když je kapr upečený, v malém množství vody rozmícháme škrobovou moučku a vypečenou šťávu zahustíme. Povaříme a podle potřeby ještě podlijeme trochou vody.

Čerpáno z knihy Vaříme podle hvězd (2001).

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 03.02.06 vloženo
  • 5522x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 očištěného kapra
  • 1 pórek
  • 1 PL másla
  • 2 PL sójové omáčky
  • 1/2 ČL škrobové moučky
  • mletá paprika
  • chilli koření
  • drcený kmín
  • mletý bílý pepř
  • sůl.

Doporučená příloha

  • různě upravené brambory, zeleninová obloha

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 01.07.18 17:15

Filé z tresky jsem obalila v rozšlehaných bílcích se solamylem a osmažila na pánvi do zlatava. Na druhé pánvi jsem osmažila cibuli nakrájenou na půlkolečka, plátky česneku a pórek. Přilila jsem vývar, čínské víno, světlou sójovku a malé nakládané žampiony, ochutila pepřem, solí, cukrem, zahustila solamylem a porce osmaženého filé v omáčce prohřála.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Kapr po čínsku (pro Ryby)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
amylon
24 příspěvků 02.07.18 21:44

Děkuji mnohokrát :)

 
daduuja
1140 příspěvků 02.07.18 21:05

@amylon Úplně obyčejné čínské víno na vaření SHAOXING, koupíš ho u Číňanů (Vietnamci u nás ho neznají) v Sapě, mají ho v Makru nebo na internetu, stojí kolem stovky a vydrží i několik let. Možná i v superhyper, ale těm jsem stále nepřišla na chuť, takže nevím :-) Můžeš ho nahradit dezertním :mavam:

 
amylon
24 příspěvků 02.07.18 12:00

To je krásná varianta receptu,jsem se navnadila,musím brzy uvařit :) Můžu se zeptat,jaké používáš čínské víno a kde ho kupuješ?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz