Recept Kapr po čínsku (pro Ryby)

(Hodnoceno 1x) penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kapr po čínsku (pro Ryby)

Postup

Kapra okořeníme a osolíme, dáme ho do pekáče, přelijeme sójovou omáčkou a poklademe lupínky másla. Pórek nakrájíme na kolečka a obložíme jím kapra. Podlijeme asi 100 ml vody a dáme péci. Když je kapr upečený, v malém množství vody rozmícháme škrobovou moučku a vypečenou šťávu zahustíme. Povaříme a podle potřeby ještě podlijeme trochou vody. Čerpáno z knihy Vaříme podle hvězd (2001).

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 03.02.06 vloženo
  • 7693x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 očištěného kapra
  • 1 pórek
  • 1 PL másla
  • 2 PL sójové omáčky
  • 1/2 ČL škrobové moučky
  • mletá paprika
  • chilli koření
  • drcený kmín
  • mletý bílý pepř
  • sůl.

Doporučená příloha

  • různě upravené brambory, zeleninová obloha

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 1.7.18 17:15

Filé z tresky jsem obalila v rozšlehaných bílcích se solamylem a osmažila na pánvi do zlatava. Na druhé pánvi jsem osmažila cibuli nakrájenou na půlkolečka, plátky česneku a pórek. Přilila jsem vývar, čínské víno, světlou sójovku a malé nakládané žampiony, ochutila pepřem, solí, cukrem, zahustila solamylem a porce osmaženého filé v omáčce prohřála.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Kapr po čínsku (pro Ryby)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kapr po čínsku (pro Ryby)

amylon
34 příspěvků 2.7.18 21:44

Děkuji mnohokrát :)

daduuja
1151 příspěvků 2.7.18 21:05

@amylon Úplně obyčejné čínské víno na vaření SHAOXING, koupíš ho u Číňanů (Vietnamci u nás ho neznají) v Sapě, mají ho v Makru nebo na internetu, stojí kolem stovky a vydrží i několik let. Možná i v superhyper, ale těm jsem stále nepřišla na chuť, takže nevím :-) Můžeš ho nahradit dezertním :mavam:

amylon
34 příspěvků 2.7.18 12:00

To je krásná varianta receptu,jsem se navnadila,musím brzy uvařit :) Můžu se zeptat,jaké používáš čínské víno a kde ho kupuješ?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kuře na medu Kuře na medu
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz