Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kapra okořeníme a osolíme, dáme ho do pekáče, přelijeme sójovou omáčkou a poklademe lupínky másla. Pórek nakrájíme na kolečka a obložíme jím kapra. Podlijeme asi 100 ml vody a dáme péci. Když je kapr upečený, v malém množství vody rozmícháme škrobovou moučku a vypečenou šťávu zahustíme. Povaříme a podle potřeby ještě podlijeme trochou vody. Čerpáno z knihy Vaříme podle hvězd (2001).
Recept je z kategorií: Sladkovodní
různě upravené brambory, zeleninová obloha
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
1.7.18 17:15
Filé z tresky jsem obalila v rozšlehaných bílcích se solamylem a osmažila na pánvi do zlatava. Na druhé pánvi jsem osmažila cibuli nakrájenou na půlkolečka, plátky česneku a pórek. Přilila jsem vývar, čínské víno, světlou sójovku a malé nakládané žampiony, ochutila pepřem, solí, cukrem, zahustila solamylem a porce osmaženého filé v omáčce prohřála.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kapr po čínsku (pro Ryby)
34 příspěvků 2.7.18 21:44
Děkuji mnohokrát
1150 příspěvků 2.7.18 21:05
@amylon Úplně obyčejné čínské víno na vaření SHAOXING, koupíš ho u Číňanů (Vietnamci u nás ho neznají) v Sapě, mají ho v Makru nebo na internetu, stojí kolem stovky a vydrží i několik let. Možná i v superhyper, ale těm jsem stále nepřišla na chuť, takže nevím
Můžeš ho nahradit dezertním 
34 příspěvků 2.7.18 12:00
To je krásná varianta receptu,jsem se navnadila,musím brzy uvařit
Můžu se zeptat,jaké používáš čínské
víno a kde ho kupuješ?