Recept Kapr netradičně

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Porce kapra urovnáme do pánve, osolíme, okořeníme zázvorem, přilijeme víno a přisypeme drobně nakrájenou cibuli. Přiklopíme a 8 minut dusíme. Pak porce kapra opatrně přendáme do jiné nádoby. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, vývar z kapra tímto zahustíme, povaříme, vmícháme smetanu a opět na mírném ohni povaříme. Porce kapra pak vložíme zpátky do omáčky.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 7193x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600g masa z vykostěného kapra
  • 1 cibule
  • sůl
  • půl lžičky zázvoru
  • 2 dl bílého přírodního vína
  • 100g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 1dl smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kapr netradičně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr netradičně

Patlale, dyť „porce“ taky mohou být vykoštěné…Pepino tím myslí asi vykostěné plátky. To že se ryba „naporcuje“, přece neznamená, že by nemohla být vykostěná…Já aspoň to tak dělám - vyndám z ryby páteř a pak ji ještě rozkrájím na porce, aby se s tím lépe pracovalo…

Mám doma tolstolobika, možná zkusím tento recept.

patlal
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Kapr netradičně

Není mi jasné, proč maso z vykoštěného kapra, když se dále pracuje s porcemi?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Kuře na medu Kuře na medu
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz