Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Porce kapra urovnáme do pánve, osolíme, okořeníme zázvorem, přilijeme víno a přisypeme drobně nakrájenou cibuli. Přiklopíme a 8 minut dusíme. Pak porce kapra opatrně přendáme do jiné nádoby. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, vývar z kapra tímto zahustíme, povaříme, vmícháme smetanu a opět na mírném ohni povaříme. Porce kapra pak vložíme zpátky do omáčky.
Recept je z kategorií: Ryby
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kapr netradičně
Patlale, dyť „porce“ taky mohou být vykoštěné…Pepino tím myslí asi vykostěné plátky. To že se ryba „naporcuje“, přece neznamená, že by nemohla být vykostěná…Já aspoň to tak dělám - vyndám z ryby páteř a pak ji ještě rozkrájím na porce, aby se s tím lépe pracovalo…
Mám doma tolstolobika, možná zkusím tento recept.
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Není mi jasné, proč maso z vykoštěného kapra, když se dále pracuje s porcemi?