Recept Kapr na víně se sýrem

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kapr na víně se sýrem

Postup

Kapra omyjeme a zbavíme šupin. Kůži na více místech nařízneme nožem. V případě, že nemáme kůži rádi, můžeme kapra stáhnout. Rybu z obou stran osolíme, opepříme a vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Povrch posypeme strouhankou, nastrouhaným tvrdým sýrem, obložíme kousky másla a dáme zapéct do středně vyhřáté trouby. Pečeme asi 10 minut a poté zalijeme vínem. Po dalších deseti minutách kapra potřeme zakysanou smetanou a ještě několik minut zapékáme.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 09.12.06 vloženo
  • 5634x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 kapra (asi 1000 g)
  • sůl
  • špetka mletého pepře
  • 50 g másla
  • 50 g strouhanky
  • 100 g tvrdého sýra
  • 300 ml bílého vína
  • 4 lžíce zakysané smetany.

Doporučená příloha

  • Vařené brambory nebo bramborový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 14.08.13 18:30

Líp to vonělo než chutnalo.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Kapr na víně se sýrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
karminek
757 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr na víně se sýrem.

taky tak

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Hruškový koláč Hruškový koláč
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz