Recept Kapr na víně

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Porci kapra osolíme, opepříme, zalijeme obě­ma druhy vína a netuč­ným vývarem z kostí (kdo muze, použije ma­sox). Přidáme na prouž­ky nakrájenou zeleninu a cibuli a všechno koře­ní. Necháme delší dobu (třeba i přes noc) ustát. Po ustání uvedeme vše do varu. Uvařené maso opatrně vyjmeme, přelijeme je uvařenou procezenou marinádou (ve které jsme měli kapra naloženého a ve které jsme ho nyní í vařili) a ozdobíme například nasekanou petrželovou natí.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 04.12.03 vloženo
  • 4127x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 150 g kapra
  • 2 lžíce bílé­ho přírodního vína
  • 2-3 lží­ce přírodního červeného vína
  • 20 g celeru
  • 20 g pór­ku
  • 20 g cibule
  • bobkový list
  • sůl
  • pepř
  • netučný vý­var
  • pokud by se nám zdál nálev kyselejší, přidáme rozpuštěné umělé sladidlo.

Doporučená příloha

  • plátky tmavé bagety.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kapr na víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz