Recept Kapr na víně

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Porci kapra osolíme, opepříme, zalijeme obě­ma druhy vína a netuč­ným vývarem z kostí (kdo muze, použije ma­sox). Přidáme na prouž­ky nakrájenou zeleninu a cibuli a všechno koře­ní. Necháme delší dobu (třeba i přes noc) ustát. Po ustání uvedeme vše do varu. Uvařené maso opatrně vyjmeme, přelijeme je uvařenou procezenou marinádou (ve které jsme měli kapra naloženého a ve které jsme ho nyní í vařili) a ozdobíme například nasekanou petrželovou natí.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 04.12.03 vloženo
  • 4242x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 150 g kapra
  • 2 lžíce bílé­ho přírodního vína
  • 2-3 lží­ce přírodního červeného vína
  • 20 g celeru
  • 20 g pór­ku
  • 20 g cibule
  • bobkový list
  • sůl
  • pepř
  • netučný vý­var
  • pokud by se nám zdál nálev kyselejší, přidáme rozpuštěné umělé sladidlo.

Doporučená příloha

  • plátky tmavé bagety.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kapr na víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hraběnčiny řezy

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Chilli con carne Chilli con carne
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz