Recept Kapr na víně

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Porci kapra osolíme, opepříme, zalijeme obě­ma druhy vína a netuč­ným vývarem z kostí (kdo muze, použije ma­sox). Přidáme na prouž­ky nakrájenou zeleninu a cibuli a všechno koře­ní. Necháme delší dobu (třeba i přes noc) ustát.

Po ustání uvedeme vše do varu. Uvařené maso opatrně vyjmeme, přelijeme je uvařenou procezenou marinádou (ve které jsme měli kapra naloženého a ve které jsme ho nyní í vařili) a ozdobíme například nasekanou petrželovou natí.

Recept je z kategorií: Ryby


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.12.03 vloženo
  • 3984x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 150 g kapra
  • 2 lžíce bílé­ho přírodního vína
  • 2-3 lží­ce přírodního červeného vína
  • 20 g celeru
  • 20 g pór­ku
  • 20 g cibule
  • bobkový list
  • sůl
  • pepř
  • netučný vý­var
  • pokud by se nám zdál nálev kyselejší, přidáme rozpuštěné umělé sladidlo.

Doporučená příloha

  • plátky tmavé bagety.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kapr na víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz