Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sigrid Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Porce kapra nepatrně osolím, pokapu citronovou šťávou a odložím tak na dvě hodiny do ledničky, aby se maso zpevnilo. Po této době vymažu zapékací misku silně máslem, celer oloupu, rozpůlím a nakrájím na co nejtenčí plátky (tady hodně záleží na chuti, já dávám celer celý a dost velký; ten, kdo ho nesnáší, by se měl asi přidržet jiných receptů). Plátky celeru skládám přes sebe (jako tašky na střechu), až pokryju celé dno pekáčku. Porce kapra osuším papírovou utěrkou, lehce opepřím a ze všech stran je potřu sardelovou pastou (moje babička pastu nepoužívala a potírala je ančovičkami utřenými tupou stranou nože). Nakladu do pekáčku kůží nahoru. Povrch porcí ozdobím mřížkou z ančoviček pokrájených na dlouhé, tenké proužky. Pokladu vločkami másla a podleju trochou vroucí vody. Dám do trouby vyhřáté na 180 stupňů (u horkovzdušné trouby stačí 150) a peču zhruba půl hodiny, až je kůže zlatavá. Podle potřeby podlévám (vždycky vroucí vodou) a přelévám vypečenou šťávou. Na talíři zdobím osminkou citronu a kouskem kudrnky.
Recept je z kategorií: Ryby
vařený brambor nebo chleba a sklenice dobrého, vychlazeného neuburského
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kapr na sardeli podle mé babičky
Vyzkoušeli jsme variantu tohoto receptu s pangasem a moc se osvědčila.