Recept Kapr na " Rácký" způsob

Eja Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Kapra naporcujeme na cca 200 g porce. Osolíme, opaprikujeme. Každou porci na povrchu několikrát nařízneme. Slaninu nakrájíme na plátky, které z jedné strany několikrát nakrojíme do " hřebínku", zasuneme do zářezů v kůži kapra tak, aby " hřebínek" trochu vyčníval. Vhodnou zapékací nádobu vymažeme máslem, poklademe plátky brambor, lehce osolíme, na brambory dáme připravené porce kapra. Poklademe cibulí nakrájenou na kroužky, paprikami nakrájenými na kroužky, plátky rajčat. Pokapeme rozpuštěným máslem a dáme péct do trouby. Ccca v polovině pečení zalijeme smetanou a dopečeme. Zdroj: Karoly Gundel - Maďarská kuchařka z roku 1958

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 10.01.04 vloženo
  • 4878x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Ingredience

  • 1 kapr cca 2,5 kg
  • 400 g slaniny
  • 3 dcl kyselé smetany
  • 1 kg brambor uvařených do poloměkka
  • 400 g cibule
  • 100 g másla
  • 300 g oloupaných rajčat / ev. i z konzervy/
  • 6 zelených paprik / nejlépe slovenské, ne masité/
  • sůl, paprika

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kapr na " Rácký" způsob

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz