Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Martini.Dry Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Oškrabaného a vykuchaného kapra zbavíme hlavy a ploutví (uschováme na později jako základ vývaru pro rybí polévku), trup omyjeme a osušíme. Silným ostrým nožem nakrájíme trup kapra napříč přes páteř na "podkovy" asi 2 cm silné. Česnek vyloupeme, nasekáme nadrobno a utřeme se solí na pastu. Do kapřích podkov vetřeme ze všech stran česnekovou pastu, klademe je na sebe do vhodné nádoby, zatížíme a necháme min. 1 hodinu odležet v chladu. Maso do sebe natáhne česnek a pustí vodu. V míse smícháme mouku s kořením, přisolíme už jen mírně, neboť sůl již je v česnekové pastě. Odleželé podkovy obalíme ve směsi mouky a koření. Obalené podkovy mírně oklepeme, aby nám špatně přichycený obal při smažení neodpadával do oleje, kde by se mohl přepalovat. Obalené podkovy smažíme na oleji ve fritéze nebo v pánvi do zlatohněda. Recept se traduje na naší rybí líhni už asi 20 let a při práci s rybou ve vodě a v chladu je to oblíbená teplá svačinka. Pamatujte - ryba je nejchutnější, když jde z vody rovnou na pánev!
Recept je z kategorií: Ryby
Čerstvý chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kapr na česneku pro hladové rybáře
232 příspěvků 25.1.09 03:43
Jdu pro kapra…
Martini Dry, tento recept nemá chybu. Připravuji něco velice podobného s kotletami. Každopádně musím Tvůj recept vyzkoušet s kaprem.
Přeji příjemný den!