Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
youpi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Připravíme nálev pro kapra z výše uvedených ingredienci, vody a dáme vařit. Mezitím zbavíme kapra šupin, vykucháme, odstraníme žábra a pořádně vypereme, jemně prosolíme. Jakmile voda prošla varem, ztlumíme, kapra položíme na čistou útěku a ponoříme v této do nálevu tak, aby byl zcela ponořen. Pozor nevaříme, ale táhneme cca 20 minut. Vyjmeme (útěrka na které jste rybu vařili poslouží k snažšímu výjmutí z lázně) necháme odkapat a naservírujeme přímo na servírovací mísu, uchováme v předehřáté troubě 100°Ć teplé. Očistíme a na drobné kostičky nakrájíme šalotku. Do hlubší pánve nalijeme víno, osolíme, opepříme, přidáme šalotku a vaříme na mírném ohni tak dlouho až získame syrupovitou tekutinu. Ztuhlé máslo nařežeme na malé kostičky. Kostičku po kostičce přidáme do pánve s výparem a za stálého šlehání postupně všleháváme do spotřebováni másla. Výjmeme kapra z trouby, odstraníme eventuelní vodu z mísy, přelejeme červeným máslem a podáváme. Příloha - vypichované bramborové kuičky vařené v páře.
Recept je z kategorií: Sladkovodní
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kapr na červeném másle