Recept Kapr Liu

(Hodnoceno 1x) Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kapr Liu

Postup

Kapr Liu se připravuje z vykostěného masa. Vykostění neberte doslova, máme na mysli jen odříznutí páteře a velkých žeberních kostí. Spolu s nimi - jinak to nejde - se odřízne i část masa. Při vykosťování postupujte následovně: kapra položte kůží na prkénko a nožem odřízněte páteř. Kapra přidržujte na prkénku plochou sevřených prstů levé ruky a pod rukou odřízněte velké žeberní kosti. Nepodaří se to asi najednou, ale stačí, když po částech odříznete tenké pláty masa, kostmi jakoby vyztužené. Pak odřízněte konec ocasu, kde bývá nejvíce drobných kostí. Rybu otočte, kůži nařízněte a stáhněte. Na prkénku zbude nevysoký plát masa. Z jeho povrchu se po vlákně seřezávají plátky, velké asi jako malá dlaň a silné asi 3 mm. Nesolené plátky namáčejte v těstíčku a smažte je v rozpáleném oleji asi 5 minut, až obal mírně ztmavne. Zlatavou barvu dodá plátkům zálev, který si připravíte na velké pánvi. Nejprve na oleji osmažte pórek nakrájený na šikmé nudličky, pak přidejte vývar, sojovou omáčku, zázvor, chilli a cukr. Nechte povařit asi 5 minut, přidejte ocet, promíchejte a do šťávy vložte plátky. Vzápětí, až trochu zvláční, zakápněte šťávu Solamylem rozmíchaným v trošce vody. Pak obsah pánve protřepte, rybu přendejte na mísu a polijte šťávou.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 26.11.05 vloženo
  • 18930x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • asi 800 g kapra (půlka většího kapra)
  • větší množství oleje na smaženi
  • Těstíčko:
  • 2 bílky
  • 2 lžíce Solamylu
  • voda nebo alkohol na rozředěni
  • Zálev:
  • 1 /4 I vývaru z ryby
  • hovězího masa nebo z Masoxu
  • 1 pórek
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička zázvoru
  • 1 lžička krupicového cukru
  • špetka chilli
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička Solamylu
  • asi 3 lžíce oleje.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Sobis 18.8.12 15:59

Je jedinečný.

Diskuse k receptu Kapr Liu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kapr Liu

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kapr Liu

Chtěla jsem vložit recept a koukám, že už tu dávno je:-) Tenhle kapřík je opravdu vynikající, dělala jsem ho často, když ještě existovaly v každém menším městě prodejny „Ryby drůbež zvěřina“ a koupit půl čerstvého kapra i během roku nebyl problém. Doporučuji kupte o vánocích kapra navíc a vyzkoušejte. Vytvořit ty plátky je sice o něco pracnější, ale výsledek je výborný.

im52
16 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kapr Liu

žeberní kosti se dají lehce vytahnout jedna po druhé bez kousíčku masa. Aby nám neklouzaly z prstů , vezmu vyčnívající část žeberní kosti do utěrky nebo ubrousku. Druhou rukou přitlačuji maso k podložce. Pokud nelze konec kosti nahmatat, stačí krátkým řezem po obou stranách kosti maso odškrábnout. Tímto způsobem nepřijdeme ani o kousek tak dobrého masíčka.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Cibulačka Cibulačka
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz