Recept Kapr dle Zdeňka Trošky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Kapra naporcujeme na podkovy, pokapeme citronem, osolíme, opepříme a posypeme vegetou. Vložíme do máslem vymazaného pekáče a dáme upéct. Těsně před tím než se to dopeče, zalijeme křenem rozmíchaným ve šlehačce a necháme dopéct. Podle Zdeňka Trošky je to jeden z nejlepších vánočních kaprů, co kdy jedl. Tento recept jsem slyšela od Z. Trošky, ale bohužel už nevím kde.

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 30.04.05 vloženo
  • 9981x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 30 minut

Ingredience

  • 1 kapr - asi 2-2,5 kg
  • 250 ml šlehačka
  • křen
  • vegeta
  • citron
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • Hranolky, opečené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kapr dle Zdeňka Trošky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kapr dle Zdeňka Trošky

gourmetgirl
4 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Kapr dle Zdeňka Trošky

Dobry to bylo!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz