Recept Kapr a lá Bocus

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kapra vykucháme, zbavíme šupín, rozpolíme a nakrájame na filety aj s kožou. Osušíme.
Plech na pečenie potrieme maslom, posypeme soľou a čiernym korením. Filety z kaprov položíme kožou nahor, osolíme a okoreníme. Pokryjeme ich bylinnou pastou, ktorú získame zmiešaním chleba, zmaknutého masla a byliniek. Vložíme do vyhriatej rúry (220 C, teplovzdušná stačí 200 C) a pečieme 20 minút.
Na citrónové maslo si olupeme citrón, odstránime bielu koru a tiež blany z jednotlivých dielikov. Vytekajúcu citrónovú štavu zachytíme. Maslo rozpustime a necháme ho krátko speniť. Precedíme cez husté sitko, znova zohrejeme a necháme ho mierne zhnednúť. Schladíme citrónovou šťavou, pridáme vývar, osolíme a okorenime, pridáme citrónové dieliky a len jemne zahrejeme (pozor nevariť ďalej, lebo citrónové dieliky sa rozpadnú a jedlo pri podávaní stratí elganciu).
Servírujeme tak, že na predohriaty tanier dáme trocha citrónového masla a naň porciu kapra s bylinkovou krustou.

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 15.09.08 vloženo
  • 3488x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Ingredience

  • Kapor asi 2-2,5 kg
  • 20 g masla
  • morská soľ
  • čerstvo umleté čierne korenie
  • Na bylinkovú pastu:
  • 150 g strúhanky z čerstvého bieleho chleba
  • 130 g masla
  • 5g lístkov bazalky
  • 5g lístkov kerblíka
  • 15 g petržlenovej vňate
  • morská soľ
  • čerstvo umleté čierne korenie
  • Na citrónové maslo:
  • 1 veľký citrón
  • 100 g masla
  • 4 lyžice vývaru
  • morská soľ
  • čerstvo umleté čierne korenie

Doporučená příloha

  • nemusí byť, ak áno stačí kúsok bagety, suché biele víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kapr a lá Bocus

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
cookie123
253 příspěvků 27.11.09 22:47
Re: Kapr a lá Bocus

to je krásný recept!!!!!!!!!!

laci
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Kapr a lá Bocus

Je to skutočne lahodka, chrumkavá krusta, ako maslo lahodne kaprie masko a jemne kyslastá s orieškovou príchuťou masla omáčka. Robím tento recept už asi 10 rokov, a vždy sa na to všetci tešia. čoskoro pridám ďalšie podobné a vyskúšané.

Kvetka
149 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr a lá Bocus

To určitě. Myslím si, že na tohle jídlo přijde řada hned jak někde uvidím kapříka za kterého mi nebude líto utratit peníze. Občas je to v obchodech bída. A připomnělo mi to jednu restauraci v Třeboni - dělají tam výborné pečené kapří mlíčí. Ať dělám co dělám, nedokážu tu lahůdku doma ani napodobit. Netušíte někdo jak na to?

Zuzuana
26 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr a lá Bocus

Nádhera. To musí být vynikající.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz