Recept Kapr a lá Bocus

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kapra vykucháme, zbavíme šupín, rozpolíme a nakrájame na filety aj s kožou. Osušíme.
Plech na pečenie potrieme maslom, posypeme soľou a čiernym korením. Filety z kaprov položíme kožou nahor, osolíme a okoreníme. Pokryjeme ich bylinnou pastou, ktorú získame zmiešaním chleba, zmaknutého masla a byliniek. Vložíme do vyhriatej rúry (220 C, teplovzdušná stačí 200 C) a pečieme 20 minút.
Na citrónové maslo si olupeme citrón, odstránime bielu koru a tiež blany z jednotlivých dielikov. Vytekajúcu citrónovú štavu zachytíme. Maslo rozpustime a necháme ho krátko speniť. Precedíme cez husté sitko, znova zohrejeme a necháme ho mierne zhnednúť. Schladíme citrónovou šťavou, pridáme vývar, osolíme a okorenime, pridáme citrónové dieliky a len jemne zahrejeme (pozor nevariť ďalej, lebo citrónové dieliky sa rozpadnú a jedlo pri podávaní stratí elganciu).
Servírujeme tak, že na predohriaty tanier dáme trocha citrónového masla a naň porciu kapra s bylinkovou krustou.

Recept je z kategorií: Sladkovodní


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.09.08 vloženo
  • 3415x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Ingredience

  • Kapor asi 2-2,5 kg
  • 20 g masla
  • morská soľ
  • čerstvo umleté čierne korenie
  • Na bylinkovú pastu:
  • 150 g strúhanky z čerstvého bieleho chleba
  • 130 g masla
  • 5g lístkov bazalky
  • 5g lístkov kerblíka
  • 15 g petržlenovej vňate
  • morská soľ
  • čerstvo umleté čierne korenie
  • Na citrónové maslo:
  • 1 veľký citrón
  • 100 g masla
  • 4 lyžice vývaru
  • morská soľ
  • čerstvo umleté čierne korenie

Doporučená příloha

  • nemusí byť, ak áno stačí kúsok bagety, suché biele víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kapr a lá Bocus

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
cookie123
253 příspěvků 27.11.09 22:47
Re: Kapr a lá Bocus

to je krásný recept!!!!!!!!!!

 
laci
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Kapr a lá Bocus

Je to skutočne lahodka, chrumkavá krusta, ako maslo lahodne kaprie masko a jemne kyslastá s orieškovou príchuťou masla omáčka. Robím tento recept už asi 10 rokov, a vždy sa na to všetci tešia. čoskoro pridám ďalšie podobné a vyskúšané.

 
Kvetka
149 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr a lá Bocus

To určitě. Myslím si, že na tohle jídlo přijde řada hned jak někde uvidím kapříka za kterého mi nebude líto utratit peníze. Občas je to v obchodech bída. A připomnělo mi to jednu restauraci v Třeboni - dělají tam výborné pečené kapří mlíčí. Ať dělám co dělám, nedokážu tu lahůdku doma ani napodobit. Netušíte někdo jak na to?

 
Zuzuana
26 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr a lá Bocus

Nádhera. To musí být vynikající.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz