Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
laci Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kapra vykucháme, zbavíme šupín, rozpolíme a nakrájame na filety aj s kožou. Osušíme. Plech na pečenie potrieme maslom, posypeme soľou a čiernym korením. Filety z kaprov položíme kožou nahor, osolíme a okoreníme. Pokryjeme ich bylinnou pastou, ktorú získame zmiešaním chleba, zmaknutého masla a byliniek. Vložíme do vyhriatej rúry (220 C, teplovzdušná stačí 200 C) a pečieme 20 minút. Na citrónové maslo si olupeme citrón, odstránime bielu koru a tiež blany z jednotlivých dielikov. Vytekajúcu citrónovú štavu zachytíme. Maslo rozpustime a necháme ho krátko speniť. Precedíme cez husté sitko, znova zohrejeme a necháme ho mierne zhnednúť. Schladíme citrónovou šťavou, pridáme vývar, osolíme a okorenime, pridáme citrónové dieliky a len jemne zahrejeme (pozor nevariť ďalej, lebo citrónové dieliky sa rozpadnú a jedlo pri podávaní stratí elganciu). Servírujeme tak, že na predohriaty tanier dáme trocha citrónového masla a naň porciu kapra s bylinkovou krustou.
Recept je z kategorií: Sladkovodní
nemusí byť, ak áno stačí kúsok bagety, suché biele víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kapr a lá Bocus
253 příspěvků 27.11.09 22:47
to je krásný recept!!!!!!!!!!
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Je to skutočne lahodka, chrumkavá krusta, ako maslo lahodne kaprie masko a jemne kyslastá s orieškovou príchuťou masla omáčka. Robím tento recept už asi 10 rokov, a vždy sa na to všetci tešia. čoskoro pridám ďalšie podobné a vyskúšané.
149 příspěvků 25.1.09 03:43
To určitě. Myslím si, že na tohle jídlo přijde řada hned jak někde uvidím kapříka za kterého mi nebude líto utratit peníze. Občas je to v obchodech bída. A připomnělo mi to jednu restauraci v Třeboni - dělají tam výborné pečené kapří mlíčí. Ať dělám co dělám, nedokážu tu lahůdku doma ani napodobit. Netušíte někdo jak na to?
26 příspěvků 25.1.09 03:43
Nádhera. To musí být vynikající.