Recept Kapie podle Svatavy

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Naložené kapie ve sladkokyselém nálevu s olejem

Postup

Postup:
cca 20 – 30 červených masitých paprik nakrájíme na proužky
2 ks čerstvé zelené celerové listy dáme na dno každé sklenice
(pokud nemáme nať, dáme na dno každé sklenice 1 plátek celeru-kořene)
Nálev – vystačí na cca 5 skleniček 0,3 l OMNIA: ¼ l octa ½ l vody
1 polévková lžíce soli
10 dkg oleje
20 dkg cukr písek
1 velká cibule nakrájená nadrobno = nálev svaříme včetně nakrájené cibule

  • skleničky naplníme kapiemi
  • zalejeme nálevem
  • STERILUJEME 20 min. při 85 0 C

Nahlásit recept

  • 29.10.14 vloženo
  • 2111x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1-2 hodiny

Ingredience

  • Ingredience:
  • 20-30 červených masitých paprik
  • čerstvé zelené celerové listy nebo plátky celeru-kořene
  • Na nálev:
  • 1/4 l octa
  • 1/2 l vody
  • 1 plévková lžíce soli
  • 10 dkg oleje
  • 1 velká cibule nakrájená nadrobno

Doporučená příloha

  • použijeme k hlavnímu jídlu jako salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kapie podle Svatavy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Eja
3837 příspěvků 31.10.14 08:31

@Labužník jandule02 cukr nějak vypadl z ingrediencí, v postupu je - 20 dkg.

Já spíš ne úplně chápu - červená masitá paprika je podle mne něco jiného než kapie :think:

Příspěvek upraven 31.10.14 v 08:32

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 31.10.14 08:02

Nálev 1/2 na 1/2 používám na jedinou věc - na houby. Jinak osvědčený poměr 3 l vody, 1 l 8% octa, 30 dg cukru a 10 dg soli, koření pak podle druhu zeleniny, ale tento poměr je stabilní a vyzkoušený. Do paprik pak přidáváme na 1 sklenici 0,7 l 1 PL olivového oleje. Tady není cukr žádný a hodně „ostrý“ nálev. Ale někdo to tak rád.

 
birkana
1679 příspěvků 30.10.14 15:14

Ten ocet 8%-ní? Nebude nálev příliš kyselý? (Papriky konzervuji v nálevu: na 1/4 l octa 3/4 l vody, 80 g cukru, 25 g soli; do 3/4 l láhve 2 PL oleje, 1 bobkový list a 3 nová koření. Kyselé jsou pak ty papriky tak akorát ). :nevim:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz