Recept Kapie podle Svatavy
Casandra Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
Naložené kapie ve sladkokyselém nálevu s olejem
Postup
Postup: cca 20 – 30 červených masitých paprik nakrájíme na proužky 2 ks čerstvé zelené celerové listy dáme na dno každé sklenice (pokud nemáme nať, dáme na dno každé sklenice 1 plátek celeru-kořene) Nálev – vystačí na cca 5 skleniček 0,3 l OMNIA: ¼ l octa ½ l vody 1 polévková lžíce soli 10 dkg oleje 20 dkg cukr písek 1 velká cibule nakrájená nadrobno = nálev svaříme včetně nakrájené cibule - skleničky naplníme kapiemi - zalejeme nálevem - STERILUJEME 20 min. při 85 0 C
- 29.10.14 vloženo
- 3214x zobrazeno
Čas přípravy
- 1-2 hodiny
Ingredience
- Ingredience:
- 20-30 červených masitých paprik
- čerstvé zelené celerové listy nebo plátky celeru-kořene
- Na nálev:
- 1/4 l octa
- 1/2 l vody
- 1 plévková lžíce soli
- 10 dkg oleje
- 1 velká cibule nakrájená nadrobno
Doporučená příloha
použijeme k hlavnímu jídlu jako salát
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Kapie podle Svatavy
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kapie podle Svatavy
@Labužník jandule02 cukr nějak vypadl z ingrediencí, v postupu je - 20 dkg.
Já spíš ne úplně chápu - červená masitá paprika je podle mne něco jiného než kapie
Příspěvek upraven 31.10.14 v 08:32
Nálev 1/2 na 1/2 používám na jedinou věc - na houby. Jinak osvědčený poměr 3 l vody, 1 l 8% octa, 30 dg cukru a 10 dg soli, koření pak podle druhu zeleniny, ale tento poměr je stabilní a vyzkoušený. Do paprik pak přidáváme na 1 sklenici 0,7 l 1 PL olivového oleje. Tady není cukr žádný a hodně „ostrý“ nálev. Ale někdo to tak rád.
Ten ocet 8%-ní? Nebude nálev příliš kyselý? (Papriky konzervuji v nálevu: na 1/4 l octa 3/4 l vody, 80 g cukru, 25 g soli; do 3/4 l láhve 2 PL oleje, 1 bobkový list a 3 nová koření. Kyselé jsou pak ty papriky tak akorát ).