Recept Kapie podle Svatavy

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Naložené kapie ve sladkokyselém nálevu s olejem

Postup

Postup:
cca 20 – 30 červených masitých paprik nakrájíme na proužky
2 ks čerstvé zelené celerové listy dáme na dno každé sklenice
(pokud nemáme nať, dáme na dno každé sklenice 1 plátek celeru-kořene)
Nálev – vystačí na cca 5 skleniček 0,3 l OMNIA: ¼ l octa ½ l vody
1 polévková lžíce soli
10 dkg oleje
20 dkg cukr písek
1 velká cibule nakrájená nadrobno = nálev svaříme včetně nakrájené cibule

  • skleničky naplníme kapiemi
  • zalejeme nálevem
  • STERILUJEME 20 min. při 85 0 C

Reklama

Nahlásit recept

  • 29.10.14 vloženo
  • 1957x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1-2 hodiny

Ingredience

  • Ingredience:
  • 20-30 červených masitých paprik
  • čerstvé zelené celerové listy nebo plátky celeru-kořene
  • Na nálev:
  • 1/4 l octa
  • 1/2 l vody
  • 1 plévková lžíce soli
  • 10 dkg oleje
  • 1 velká cibule nakrájená nadrobno

Doporučená příloha

  • použijeme k hlavnímu jídlu jako salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kapie podle Svatavy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3798 příspěvků 31.10.14 08:31

@Labužník jandule02 cukr nějak vypadl z ingrediencí, v postupu je - 20 dkg.

Já spíš ne úplně chápu - červená masitá paprika je podle mne něco jiného než kapie :think:

Příspěvek upraven 31.10.14 v 08:32

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 31.10.14 08:02

Nálev 1/2 na 1/2 používám na jedinou věc - na houby. Jinak osvědčený poměr 3 l vody, 1 l 8% octa, 30 dg cukru a 10 dg soli, koření pak podle druhu zeleniny, ale tento poměr je stabilní a vyzkoušený. Do paprik pak přidáváme na 1 sklenici 0,7 l 1 PL olivového oleje. Tady není cukr žádný a hodně „ostrý“ nálev. Ale někdo to tak rád.

 
birkana
1663 příspěvků 30.10.14 15:14

Ten ocet 8%-ní? Nebude nálev příliš kyselý? (Papriky konzervuji v nálevu: na 1/4 l octa 3/4 l vody, 80 g cukru, 25 g soli; do 3/4 l láhve 2 PL oleje, 1 bobkový list a 3 nová koření. Kyselé jsou pak ty papriky tak akorát ). :nevim:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz