Recept Kapie podle Svatavy

Casandra Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Naložené kapie ve sladkokyselém nálevu s olejem

Postup

Postup: cca 20 – 30 červených masitých paprik nakrájíme na proužky 2 ks čerstvé zelené celerové listy dáme na dno každé sklenice (pokud nemáme nať, dáme na dno každé sklenice 1 plátek celeru-kořene) Nálev – vystačí na cca 5 skleniček 0,3 l OMNIA: ¼ l octa ½ l vody 1 polévková lžíce soli 10 dkg oleje 20 dkg cukr písek 1 velká cibule nakrájená nadrobno = nálev svaříme včetně nakrájené cibule - skleničky naplníme kapiemi - zalejeme nálevem - STERILUJEME 20 min. při 85 0 C

Nahlásit recept

  • 29.10.14 vloženo
  • 3214x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1-2 hodiny

Ingredience

  • Ingredience:
  • 20-30 červených masitých paprik
  • čerstvé zelené celerové listy nebo plátky celeru-kořene
  • Na nálev:
  • 1/4 l octa
  • 1/2 l vody
  • 1 plévková lžíce soli
  • 10 dkg oleje
  • 1 velká cibule nakrájená nadrobno

Doporučená příloha

  • použijeme k hlavnímu jídlu jako salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kapie podle Svatavy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kapie podle Svatavy

Eja
3887 příspěvků 31.10.14 08:31

@Labužník jandule02 cukr nějak vypadl z ingrediencí, v postupu je - 20 dkg.

Já spíš ne úplně chápu - červená masitá paprika je podle mne něco jiného než kapie :think:

Příspěvek upraven 31.10.14 v 08:32

Labužník jandule02
1099 příspěvků 31.10.14 08:02

Nálev 1/2 na 1/2 používám na jedinou věc - na houby. Jinak osvědčený poměr 3 l vody, 1 l 8% octa, 30 dg cukru a 10 dg soli, koření pak podle druhu zeleniny, ale tento poměr je stabilní a vyzkoušený. Do paprik pak přidáváme na 1 sklenici 0,7 l 1 PL olivového oleje. Tady není cukr žádný a hodně „ostrý“ nálev. Ale někdo to tak rád.

birkana
1741 příspěvků 30.10.14 15:14

Ten ocet 8%-ní? Nebude nálev příliš kyselý? (Papriky konzervuji v nálevu: na 1/4 l octa 3/4 l vody, 80 g cukru, 25 g soli; do 3/4 l láhve 2 PL oleje, 1 bobkový list a 3 nová koření. Kyselé jsou pak ty papriky tak akorát ). :nevim:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz