Recept Kantonské hovädzie rezance (so zelerovými)

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Prichystáme si zálievku aj wok.

Hovädziu roštenku nakrájame na tenké rezance, vajce rozšľaháme so soľou a primiešame múku, zmiešame s mäsom. Odložíme.

Toto treba robiť rýchlo:
Pokrájame cibuľu na rezance (na polovice - priečne na plátky - potom sa rozpadne). Olúpaný ďumbier pokrájame na plátky a porozkladáme v nakrájanej cibuli (kvôli budúcej delikátnejšej chuti - aby sa nezlepili).
Zeler krájame tiež na čo najtenšie rezance (najlepšie ostrým oceľovým nožom - buľvu na polovice - na plátky - viac plátkov na sebe na rezance). Čím tenšie zelerové rezance, tým chutnejší výsledok (ja ich krájam cca. na 1,5×0,5 mm / radšej neskúšajte strúhať - došlo by ku oxidácii so zmenou farby aj chuti / poznámka od veci - takisto to platí pre zelerovú remuládu - ale to už je francúzsky šalát ;-).

Hneď potom rozpálime panvicu/wok, dáme zo 2 lyžice oleja, zľahka opečieme cibuľu s ďumbierom (max. 2 minúty), prihodíme zeler a opekáme, kým nezačne mäknúť (nemeral som - zo 3 minúty?). Ďalej sa už nemusíme ponáhľať - zeler už nezhnedne a ostane sladký. Dočasne odložíme do misy.

Znova rozpálime wok, dáme oleja zo 1-2 lyžice a opekáme mäso pokiaľ rovnomerne nezhnedne. Zamiešame odloženú zeleninu, pridáme zálievku a ešte opekáme 1-2 minúty.

Jedlo má byť viac sladké než kyslé a len náznakovo slané.

Hovorí sa, že jedlá v čínskom štýle sú dobré len čerstvé, ale toto bolo po jednodňovom odležaní v chladničke hádam ešte lepšie (ostrá chuť ďumbierových plátkov sa zjemnila a presiakla celým jedlom).

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 09.01.08 vloženo
  • 3400x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minÄ‚Ĺźt

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • ----- mäso ---------------
  • 300 g hov. roštenky
  • 1 vajce
  • 2 lyžičky hladkej múky
  • štipka soli
  • ----- zelenina -----------
  • 400 g buľvového zeleru
  • 2 menšie cibule
  • kus surového ďumbiera (zázvor) - hrubý a dlhý asi ako palec na ruke
  • ----- zálievka ------------
  • 4 lyžice vína
  • 2 lyžičky sójovej omáčky
  • 1 lyžička cukru
  • 1/2 lyžičky soli

Doporučená příloha

  • ryža resp. pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kantonské hovädzie rezance (so zelerovými)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
martinsog
103 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kantonské hovädzie rezance (so zelerovými)

Výborná papina. A je pravda, že na druhý deň ešte lepšia!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Chilli con carne Chilli con carne
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz