Recept Kantonské hovädzie rezance (so zelerovými)

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Prichystáme si zálievku aj wok.

Hovädziu roštenku nakrájame na tenké rezance, vajce rozšľaháme so soľou a primiešame múku, zmiešame s mäsom. Odložíme.

Toto treba robiť rýchlo:
Pokrájame cibuľu na rezance (na polovice - priečne na plátky - potom sa rozpadne). Olúpaný ďumbier pokrájame na plátky a porozkladáme v nakrájanej cibuli (kvôli budúcej delikátnejšej chuti - aby sa nezlepili).
Zeler krájame tiež na čo najtenšie rezance (najlepšie ostrým oceľovým nožom - buľvu na polovice - na plátky - viac plátkov na sebe na rezance). Čím tenšie zelerové rezance, tým chutnejší výsledok (ja ich krájam cca. na 1,5×0,5 mm / radšej neskúšajte strúhať - došlo by ku oxidácii so zmenou farby aj chuti / poznámka od veci - takisto to platí pre zelerovú remuládu - ale to už je francúzsky šalát ;-).

Hneď potom rozpálime panvicu/wok, dáme zo 2 lyžice oleja, zľahka opečieme cibuľu s ďumbierom (max. 2 minúty), prihodíme zeler a opekáme, kým nezačne mäknúť (nemeral som - zo 3 minúty?). Ďalej sa už nemusíme ponáhľať - zeler už nezhnedne a ostane sladký. Dočasne odložíme do misy.

Znova rozpálime wok, dáme oleja zo 1-2 lyžice a opekáme mäso pokiaľ rovnomerne nezhnedne. Zamiešame odloženú zeleninu, pridáme zálievku a ešte opekáme 1-2 minúty.

Jedlo má byť viac sladké než kyslé a len náznakovo slané.

Hovorí sa, že jedlá v čínskom štýle sú dobré len čerstvé, ale toto bolo po jednodňovom odležaní v chladničke hádam ešte lepšie (ostrá chuť ďumbierových plátkov sa zjemnila a presiakla celým jedlom).

Recept je z kategorií: Minutky


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.01.08 vloženo
  • 3315x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minÄ‚Ĺźt

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • ----- mäso ---------------
  • 300 g hov. roštenky
  • 1 vajce
  • 2 lyžičky hladkej múky
  • štipka soli
  • ----- zelenina -----------
  • 400 g buľvového zeleru
  • 2 menšie cibule
  • kus surového ďumbiera (zázvor) - hrubý a dlhý asi ako palec na ruke
  • ----- zálievka ------------
  • 4 lyžice vína
  • 2 lyžičky sójovej omáčky
  • 1 lyžička cukru
  • 1/2 lyžičky soli

Doporučená příloha

  • ryža resp. pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kantonské hovädzie rezance (so zelerovými)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
martinsog
103 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kantonské hovädzie rezance (so zelerovými)

Výborná papina. A je pravda, že na druhý deň ešte lepšia!

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz