Recept Kantonská smažená játra

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Játra nakrájíme na dlouhé a tenké plátky. V misce je rozmícháme se solamylem a vodou na rozpáleném oleji smažíme játra za stálého míchání. Až se jednotlivé kousky oddělí od sebe, přidáme pórek, šikmo nakrájený na dlouhé proužky. Pak přidáme koření a česnek nakrájený na plátky. Směs mícháme a ještě chvilku smažíme, česnek musi zůstat polosyrový! Po přidání pórku trvá smažení asi 5 minut. Za tu dobu pórek zvadne a tenké lístky jater se trochu rozvlní.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 6892x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 300g jater
  • 3 pórky nebo cibulky s natí
  • 4 stroužky česneku
  • špetka mletého zázvoru
  • špetka cukru
  • špetka mletého kmínu
  • 1/2 lžičky vegety
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • asi 5 lžic oleje na smažení.
  • *na obalení:*
  • 2 lžičky solamylu
  • voda na rozředění

Doporučená příloha

  • Podáváme s rýží nebo opečenými bramborami.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kantonská smažená játra

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz