Recept Kandované fialky

(Hodnoceno 1x) spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kandované fialky

Postup

Bílek naslehejte vidlickou az pení. Kousek papíru na pecení posypte cástí cukru. Kazdý fialkový kvet obalte v rozslehaném bílku, polozte jej na cukr na papíre, posypte troskou cukru a potrásejte papírem az se kvet obalí cukrem.Obalené kvety polozte na kus papíru na pecení a na teplém míste nechte ususit. Teplota nesmí v zádném prípade prestoupit 50 st. C, jinak by fialky ztratily aroma.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 30.03.08 vloženo
  • 14064x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut+susenÄ‚

Ingredience

  • 2 dl kvetu fialek
  • 1 vajecný bílek
  • 2 PL mouckového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 19.4.15 13:40

Fotky jsou z přípravy, až budou fialky usušené, pokusím se doplnit fotku hotového výrobku :oops:

  • Výroba není tak jednoduchá, jak by se podle postupu zdálo :cert: .
  • Cukru jsem spotřebovala daleko více, než je uvedeno.
  • Obalování květů se lépe daří, „posunuji-li“ v moučkovém cukru kvítky z místa na místo a zároveň poprašuji shora dalším cukrem a opatrně obracím. Pomohla jsem si dvěma mocca lžičkami.
  • Při přemisťování květů do a z bílku a pak k přenášení na papír k sušení vyhovovala větší pinzeta se zakulacenými hroty.
  • Nevím, zda mají být květy obaleny větší či menší vrstvou cukru. Bílek na květech ulpívá ve větší vrstvě, než bych si přála. S cukrem pak vytváří silnější bílou vrstvu – uvidíme po dokonalém zaschnutí :think:
  • Je to piplačka, ale náklady na výrobu jsou téměř zanedbatelné. Mlsálkům - experimentátorům doporučuji také vyzkoušet :mavam: .


P. S. Jak fialky osychají, provoní celou kuchyni :lol:

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Kandované fialky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kandované fialky

birkana
1724 příspěvků 20.4.15 16:38

@daduuja, na stolístku se také chystám. Snad na to v návalu jiných činností nezapomenu. Rajčata jsou zatím ve stadiu jednou přepíchané sadby :(.

daduuja
1149 příspěvků 20.4.15 16:17

@birkana dělala jsem je 2×, vůně vydrží dlouho, ale je to piplačka. Častěji takhle suším růži stolistou, sice jsou listy větší, ale zase se při potírání hrnou a…, ale kdo si hraje, nezlobí :-)
Fialky ještě kvetou na zahradě ve stínu, každý den se přemlouvám, když vidím tvoji fotku, ale pokaždé vítězí lenost, třeba zítra :-)
Teď jsem dávala do skleníku rajčata, už to začíná být veselé :-) :mavam:

birkana
1724 příspěvků 20.4.15 14:59

@daduuja, provedla jsem degustaci po 24 hodinách. Vůně i chuť je „polapena“ v cukrové krustě. Po skousnutí „bonbonku“ se obojí v ústech uvolní s nečekanou silou a ještě krátký čas přetrvává :potlesk: Ta chuť i vůně prosytí obal (bílek s cukrem) natolik, že odpadlý obal je téměř stejně intenzívní jako kdyby obsahoval i kvítek. Jen je třeba ještě sušit; provádím zvolna při cca 35 - 40 stupních Celsiových - vedle kachláků ;)

Uvidíme, jak dlouho ta chuť a vůně vydrží při skladování, pokud to dřív nespořádám. Je to ukrutně dobré a já udělala cca 50 kousků jen tak na zkoušku :zed:

daduuja
1149 příspěvků 19.4.15 18:05

A tohle je na zachycení vůně :-)

Lyduska
384 příspěvků 19.4.15 15:22

Pôvodné foto:

birkana
1724 příspěvků 19.4.15 15:03
Lyduska
384 příspěvků 19.4.15 14:34

@birkana, musíš kliknúť na hlavné foto k receptu a preklikať sa na nasledujúcu a nasledujúcu fotku…tak nájdeš pôvodné foto. Ono tam je.

birkana
1724 příspěvků 19.4.15 14:07

Dnes se mi poprvé stalo, že zmizelo původní foto po vložení těch mých. Nemohu jej nalézt, abych naň alespoň vypsala link :twisted: Už se toto stává jiným uživatelům delší dobu (co vím, je to více než rok) a admini (nebo spíše programátor :pocitac: ) s tímto problémem zatím nic neudělali. Ony se vůbec i jiné věci neřeší, že @Admin Labužník.cz :?

gabi
551 příspěvků 3.5.11 15:21

danda, kedysi sme s bratom ako pubertaci zacali zberat bylinky…nastudovali sme si herbar od pani Thurzovej, precitali dobre rady z casopisu Dievca a skusali sme si vyrobit vonavku z fialiek…ale absolutne to nevonalo…ani pletova voda nevonala…fialkove silice sa uvolnuju iba destilaciou…aj by som to rada vyskusala, ale u nas na Slovensku su destilacne pristroje na domace ucely zakazane zo zakona :(…v Rakusku a Nemecku sa daju kupit nadherne male pristroje…daju sa na nich vydestilovat rozne silice z byliniek…da sa na nich vypalit aj male mnozstvo destilatov…len tak na liecebne ucely :)…ale u nas na Slovensku by som pouzitim takeho pristroja spachala trestny cin…tak radsej necham fialky vonat iba v zahrade a vo vazicke :)

  • ruzu stolistu pestujem aj ja…ale ju iba susim a pridavam do cajov a do kupela…vonia nadherne aj po ususeni…v caji a vo vani uz menej…ale tie krasne lupienky maju svoje osobite caro :)
danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 2.5.11 20:43

Gabi, u nás taky :-), nějak mi utekl čas a přitom jsem je viděla u kolejí, celé lívance modrého :-)
Konvalinky kvetou na zahradě v plné kráse, tak jsem vyštvala Zdenka dneska do lesa, ale tam jsou ještě zavřené, možná o víkendu jestli ho ještě jednou zlomím :-)

Kanduju stolistou růži a ta voní, fialky nevím a na obrázku se mi taky nepozdávají, ale když jsem na ně narazila, tak jsem je popošoupla :-)

gabi
551 příspěvků 2.5.11 13:47

danda, u nas su uz fialky velmi daaaavno odkvitnute :)…urcite mesiac…aj viac…kvitnu hned po snezienkach…teraz prave zacinaju kvitnut konvalinky… inac tento recept zrejme nebol vyskusany…lebo fialkova vona sa len velmi tazko takymto sposobom da zachovat…a ta farba, co je na obrazku vyzera tak ako keby tam boli obalene cucoriedky (boruvky)…

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 2.5.11 12:24

Krásně voňavá ozdoba dortů, dezertů … a začíná čas :-)

svato
1433 příspěvků 30.3.09 16:28
Re: Kandované fialky - spiser,

nevieš, prosím, akú asi (a či vôbec) majú takéto fialky trvanlivosť?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz