Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Bílek naslehejte vidlickou az pení. Kousek papíru na pecení posypte cástí cukru. Kazdý fialkový kvet obalte v rozslehaném bílku, polozte jej na cukr na papíre, posypte troskou cukru a potrásejte papírem az se kvet obalí cukrem.Obalené kvety polozte na kus papíru na pecení a na teplém míste nechte ususit. Teplota nesmí v zádném prípade prestoupit 50 st. C, jinak by fialky ztratily aroma.
Recept je z kategorií: Speciality
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
19.4.15 13:40
Fotky jsou z přípravy, až budou fialky usušené, pokusím se
doplnit fotku hotového výrobku
P. S. Jak fialky osychají, provoní celou kuchyni
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kandované fialky
@daduuja, na stolístku se také chystám. Snad na to v návalu jiných činností nezapomenu. Rajčata jsou zatím ve stadiu jednou přepíchané sadby
.
1150 příspěvků 20.4.15 16:17
@birkana dělala jsem je 2×, vůně vydrží dlouho, ale je to piplačka. Častěji takhle suším růži stolistou, sice jsou listy větší, ale zase se při potírání hrnou a…, ale kdo si hraje, nezlobí


Fialky ještě kvetou na zahradě ve stínu, každý den se přemlouvám, když vidím tvoji fotku, ale pokaždé vítězí lenost, třeba zítra
Teď jsem dávala do skleníku rajčata, už to začíná být veselé
@daduuja, provedla jsem degustaci po 24 hodinách. Vůně i chuť je „polapena“ v cukrové krustě. Po skousnutí „bonbonku“ se obojí v ústech uvolní s nečekanou silou a ještě krátký čas přetrvává
Ta chuť i vůně prosytí obal (bílek
s cukrem) natolik, že odpadlý obal je téměř stejně intenzívní jako
kdyby obsahoval i kvítek. Jen je třeba ještě sušit; provádím zvolna při
cca 35 - 40 stupních Celsiových - vedle kachláků 
Uvidíme, jak dlouho ta chuť a vůně vydrží při skladování, pokud to dřív nespořádám. Je to ukrutně dobré a já udělala cca 50 kousků jen tak na zkoušku
1150 příspěvků 19.4.15 18:05
A tohle je na zachycení vůně
Pôvodné foto:
@Lyduska, dík za radu

Podařilo se mi to mezi tím, než jsem si přečetla tvůj příspěvek. Ale složitou metodou pokus - omyl
. Je zajímavé, že z otevřeného receptu se
to nedařilo; tam se fotka neobjevila. Podařilo se z úvodní stránky
kliknutím na moji fotku v Uvaření. Tam byla hned na prvním místě
.
Původní foto jsem našla pod linkem:
http://www.labuznik.cz/detail-fotky/?…{s%3A4%3A%22sort%22%3Bs%3A72%3A%22ID|%60core_image%60.%60position%60++++++++DESC%2C+%60core_image%60.%60create%60+++++++|ASC%22%3Bs%3A7%3A%22options%22%3Ba%3A2%3A{s%3A6%3A%22typeId%22%3Bi%3A110%3Bs%3A8%3A%22objectId%22%3Bs%3A5%3A%2229382%22%3B}s%3A13%3A%22cacheLifeTime%22%3Bi%3A0%3B}&target=www. labuznik. cz%2Frecept%2Fkandovane-fialky%2F. labuznik. cz%2Frecept%2Fkandovane-fialky%2F
@birkana, musíš kliknúť na hlavné foto k receptu a preklikať sa na nasledujúcu a nasledujúcu fotku…tak nájdeš pôvodné foto. Ono tam je.
Dnes se mi poprvé stalo, že zmizelo původní foto po vložení těch mých. Nemohu jej nalézt, abych naň alespoň vypsala link
Už se toto stává jiným uživatelům delší
dobu (co vím, je to více než rok) a admini (nebo spíše programátor
) s tímto problémem zatím
nic neudělali. Ony se vůbec i jiné věci neřeší, že @Admin
Labužník.cz 
551 příspěvků 3.5.11 15:21
danda, kedysi sme s bratom ako pubertaci zacali zberat bylinky…nastudovali sme si herbar od pani Thurzovej, precitali dobre rady z casopisu Dievca a skusali sme si vyrobit vonavku z fialiek…ale absolutne to nevonalo…ani pletova voda nevonala…fialkove silice sa uvolnuju iba destilaciou…aj by som to rada vyskusala, ale u nas na Slovensku su destilacne pristroje na domace ucely zakazane zo zakona
…v Rakusku a Nemecku sa daju kupit nadherne
male pristroje…daju sa na nich vydestilovat rozne silice z byliniek…da sa
na nich vypalit aj male mnozstvo destilatov…len tak na liecebne ucely
…ale u nas na Slovensku by som pouzitim takeho
pristroja spachala trestny cin…tak radsej necham fialky vonat iba v zahrade a
vo vazicke 
Gabi, u nás taky
, nějak mi utekl čas a přitom jsem je viděla
u kolejí, celé lívance modrého 

Konvalinky kvetou na zahradě v plné kráse, tak jsem vyštvala Zdenka dneska do lesa, ale tam jsou ještě zavřené, možná o víkendu jestli ho ještě jednou zlomím
Kanduju stolistou růži a ta voní, fialky nevím a na obrázku se mi taky nepozdávají, ale když jsem na ně narazila, tak jsem je popošoupla
551 příspěvků 2.5.11 13:47
danda, u nas su uz fialky velmi daaaavno odkvitnute
…urcite mesiac…aj viac…kvitnu hned po
snezienkach…teraz prave zacinaju kvitnut konvalinky… inac tento recept
zrejme nebol vyskusany…lebo fialkova vona sa len velmi tazko takymto sposobom
da zachovat…a ta farba, co je na obrazku vyzera tak ako keby tam boli obalene
cucoriedky (boruvky)…
Krásně voňavá ozdoba dortů, dezertů … a začíná čas
1439 příspěvků 30.3.09 16:28
nevieš, prosím, akú asi (a či vôbec) majú takéto fialky trvanlivosť?