Recept Kandovaná pomerančová nebo citronová kůra v čokoládě

(Hodnoceno 3x) babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kandovaná pomerančová nebo citronová kůra v čokoládě

Postup

Pomerančová kůra: Pomeranče rozpůlíme a šťávu vymačkáme na pití. Slupky nakrájíme na 1 cm proužky. Ty položíme na prkénko a ostrýn nožíkem seřízneme bílou dřeň. Tenké vzniklé slupky vložíme do studené vody a přikryté je povaříme. Slijeme je a tento postup opakujeme ještě dvakrát. Potom slupky zcedíme a dáme okapat. Cukr rozpustíme v přiměřeně ohřáté vodě s citronovou šťávou, ale nevaříme. Přidáme okapané pomerančové slupky, přivedeme do varu a vaříme na mírném ohni bez míchání asi 15 minut. Když slupky zesklovatí, odstavíme je a dáme okapat. Rozložíme je na pečící papír, a necháme je při pokojové teplotě do druhého dne oschnout. Polevu rozehřejeme a namáčíme do ní kůru celou, nebo jenom do 2/3. Rozložíme ji opět na pečící papír, nebo mřížku a necháme polevu zaschnout a ztuhnout. Skladujeme ve vzduchotěsné plechové nádobě, nebo podobné. V chladnu a suchu kůra vydrží až 2 měsíce. Citronová kůra: postupujeme stejně jako u pomerančové kůry s tím rozdílem, ža kůru vaříme v sirupu 20 - 25 minut.

Recept je z kategorií: Cukroví nepečené Vánoční cukroví

Nahlásit recept

  • 08.11.06 vloženo
  • 36600x zobrazeno

Ingredience

Pomerančová kůra:

  • 6 středně velkých pomerančů
  • 300 g cukru
  • 300 ml vody
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 400 g jemně hořké čokoládové polevy na příklad "GANACHE":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=8167

Citronová kůra:

  • 6 velkých citronů
  • 300 g cukru
  • 300 ml vody
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 400 g bílé čokoládové polevy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Terysek28 28.10.13 21:28

úžasné!!!!

Odkaz na uvaření

teresska.a 19.12.12 14:34

No.. tak já nevím. Je to dobré. Všem ostatním to chutná, ale já osobně už bych to podruhé nedělala..

Odkaz na uvaření

2905 19.6.12 00:32

Prý skvělá, ještě před máčením v čokoládě:)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

jolana 5.12.11 14:41

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

babi 23.11.10 21:22

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Kandovaná pomerančová nebo citronová kůra v čokoládě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kandovaná pomerančová nebo citronová kůra v čokoládě

marsi18
1 příspěvek 16.2.15 15:38
Kandovana kura- vyborna

Tak jestli chcete opravdu vybornou kandovanou kuru tak tady je recept. Kuru namocime do studene vody na aspon 4 dny a kazdy vecer vodu vymenime, nechavame v chladu. Potom vodu vylejeme a kuru dame do kastrolku s cukrem, kolik kury tolik cukru. Pomalu zahrivame az pusti vodu a stale michame. Pak zesilime a rychleji za staleho michani vyvarime vodu, az je kura sklovita a obalena cukrem dame na papir obeschnout. Je opravdu vyborna a vubec neni nahorkla. :potlesk: :mavam:

2905
753 příspěvků 19.6.12 00:36

Přiznám se, já bych neochutnala, nevím proč.
Vždy jsem kandované vydlubovala z vánočky.
Když se mi omylem dostal kousek do úst, bylo mi nedobře.
Ale synek toto mlsání rád, tak matlám, patlám s láskou:) :mavam:

babi
6360 příspěvků 5.12.11 19:23

jolanko, to ja take radeji pikantni nez sladke! Mam velice rada vietnamsky salat z pomela http://www.labuznik.com/…-z-vietnamu/ , anebo curry http://www.labuznik.com/recipe.php?…
kousek kandovane kury si jednou za rok take rada ochutnam…

jolana
5068 příspěvků 5.12.11 18:23

Babi, dobra je. Pomelo ako ovocie mam velmi rada,kandovanu kuru sice nejem, na sladke a navyse daco tak cukrove nemam .. staci mi ochutnat.. ale doma maju radi…ale ked je uz rec o pomelo a jeho pouzitiu tak s dovolenim pridam link aj na daco slane z pomela..
http://www.labuznik.com/recipe.php?…

babi
6360 příspěvků 5.12.11 17:30

jolanko, pisi, ze pouzivam kuru z ruzneho citrusoveho ovoce, ale neni to naprosta pravda. Kuru z pomelo jsem jeste nikdy nepouzila…musim vyzkouset. Diky :-)

jolana
5068 příspěvků 5.12.11 15:26

Miki, po ochladeni ochutnaj, kazdy mame iny vkus aj v chuti..zvlast pomelo a grepfruit su silne, takze je mozne ze budes potrebovat obvarit viackrat…v Syrii niekde kanduju len bielu duzinu bez kory a je to potom ako zele cukrik pomelovy..ona ta pomelova duzina je ako spongia, vyzmykas a znova nasiakne, tak preto sa da…vela zdaru do kandovania.. :lol:

miki_z
7 příspěvků 5.12.11 14:51

Super, vypadá to úžasně. jdu koupit pomelo a budu kandovat :lol:

jolana
5068 příspěvků 5.12.11 14:41

kandovana kora z pomela..aj s castou duziny, ako je patrne z pridaneho a este poriadne neobschleho obrazku. Pomelo narezem, ak je biela duzina velmi hruba trocha zrezem a namocim s kvapkou citronovej stavy cez noc. zlejem , dam novu vodu a obvarim a takto styrikrat a stale do vody pridam par kvapiek citronovej stavy..a zakazdy zliatim opchladim v studenej vode. Nakoniec pridam do cukrovej vody a az zacinaju skolvatiet, az potom pridam citron. stavu…pmer vody a cukru rovnaky 1:1..dobru chut :)

babi
6360 příspěvků 13.2.11 00:54

miki, to jsem nesmirne rada ze se zadarilo :-) je to sice trochu piplacka, ale stoji to za to. Delavam i na Vanoce a Velikonoce mezi cukrovi a kura mizi mezi prvnim cukrovim…

jolanko, diky za radu!

miki_z
7 příspěvků 12.2.11 21:51

Moc moc děkuji za odpověď. Kůra už osychá a je výborná :potlesk:

jolana
5068 příspěvků 3.2.11 23:39

Miki, kura z pomela je fantasticka . Ale z pomela biele/duzina sa neodstranuje. V tomto pripade je chutnejsia s nou. Keby bola velmi hruba, tak snad len cast duziny zrezat. To neznamena ze ju tam musis nechat.
Pekny vecer :)

babi
6360 příspěvků 3.2.11 23:21

miki, po dlouha leta pripravuji ruznou kuru z citruseoveho ovoce a zrovna tak pripravuji cerstvy zazvor. Kura musi byt vsak bez bile casti, jinak je horka. I kdyz ji oloupu a cast bile duziny na kure zustane, tak kuru polozim na pracovni desku a pomoci tenkeho, pruzneho noze na filetovani ryb bilou duzinu odriznu. Nekdy kuru varim i trikrat, nez ji uvarim v cukru. Zazvor miluji 8-) Stejny postup muzes pouzit na ruzne kandovani i fialek. U tech zbarvis cukr jedlym barvivem.

miki_z
7 příspěvků 3.2.11 21:06

Moc moc děkuji za recept.Pomerančovou kůru v cukru miluji a ještě více v čokoládě :-P Chci taky vyzkoušet kůru z pomela ( a že té bude hodně!). Nevíte náhodou někdo, jestli se dá stejný postup použít i při kandování zázvoru? Předem moc děkuji za názory

babi
6360 příspěvků 29.11.10 00:25

madlaf, moc Ti dekuji za rodinnou zkusenost a vynalez k urychleni prace. Mas zajiste pravdu, ze to chvili trva,nez se kura vyrobi, ale ta chut :palec:

babi
6360 příspěvků 29.11.10 00:21

perlaxx, kuru delam ruznou z pomerancu, citronu grapefruitu atd a nekdy je pouzivam smichane, nekdy jenom citronovou. Mas pravdu, ze do Marokanek musi byt a nejenom do Marokanek :-) Ja ji vsak mam rada i mezi cukrovi jenom tak na mls.

perlaxx
10 příspěvků 26.11.10 04:56

Za tento recept strasne dekuji. Do marokanek proste trocha teto kury patri. Ja tu sezenu spoustu druhu suseneho ovoce ale kandovanou kuru nikoli. Moc diky.

toffo
244 příspěvků 21.2.09 13:17
Re: Kandovaná pomerančová, nebo citronová kůra v čokoládě.

Kandovaná kůra v pomalém hrnci target=_top title=„Příručka html“

madlaf
38 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kandovaná pomerančová, nebo citronová kůra v čokoládě.

BABI, JE TO TAK DOBRÝ, ŽE TO MUSÍM MÍT SCHOVANÝ A DÁVAT NAŠÍ POČETNÉ RODINĚ PŘÍDĚLY. JE S TÍM DOST PRÁCE, ALE STJÍ TO ZA TO! A PRO ZJEDNODUŠENÍ JSEM KŮRU LOUPALA ŠKRABKOU NA BRAMBORY A ŠLO TO BEZVA!!!

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kandovaná kůra v čokoládě - lvice

máš pěknou vzpomínku na dětství i kompletně s tou vůní! Děkuji Ti za přečtení receptu.

Přeji Ti příjemný den!

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kandovaná kůra v čokoládě - Hejo...

Ahoj, to jsem ráda, že jsem Ti padla do noty! Ta citronová kůra je také dobrá a dohromady pěkně vypadají na misce. Máš pravdu, že tenká kůra není zrovna vhodná.

Příjemný večer Ti přeje,

P.S. Ano! Už se pracuje na tom, aby obrázky byly usměrněny jak velikostí, tak jménem, tak lokací ........

lvice
148 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kandovaná pomerančová, nebo citronová kůra v čokoládě.

Maminka dříve taky dělávala kandovanou pomerančovou kůru. Kůru jsme nejprve asi 5 dní přechovávali v chladu a přitom máčeli ve studené vodě, kterou jsme 1 -2× denně měnili. Věřili jsme, že tím odstraníme škodlivé chemické látky, kterými je
kůra pomerančů z obchodu napuštěná. Pak to maminka vařila v syrupu z cukru do změknutí, sušila na plechu a co neschovala do marokánek to jsme snědli ještě než došlo na máčení v čokoládě. Tolik vzpomínka na dětství. Uplně cítím jak to voní.

heja
312 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kandovaná pomerančová, nebo citronová kůra v čokoládě.

Babi, ty mi snad čteš myšlenky. V minulých dnech jsem hledala všude možně jak se dělá kandovaná pomerančová kůra. V bio potravinách ani v hyper-super ji právě nemají, takže jsem si ji chtěla udělat sama. Máčela ji a vyměňovala jsem vodu a teď jsem ji právě prosypala cukrem a uložila. Jen jsem ji dělala z pomerančů s tenkou slupkou a není to to pravé ořechové. Takže koupím ty veliké tlustostěnné a dle Tvého návodu zopakuji. Miluji pomerančovou kůru v čokoládě.
Dík za recept.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Tatranské kuře Tatranské kuře
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz