Recept Kandova sýrová omáčka

Myšák Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na oleji zpěníme na droboučko nasekanou cibuli, po chvíli přidáme na drobno nakrájené žampiony a všechno osmahneme do zlatova. Potom pánev odstavíme a necháme mírně vychladnout, pak po částech přidáváme smetanu a rozmícháváme (do chladnější pánve proto, aby se nám smetana nesrazila). Potom vmícháme nastrouhanou nivu a eidam a znovu zahřejeme. Pokud je omáčka příliš hustá - zředíme vodou a povaříme, je-li příliš řídká, zahusíme hladkou moukou a povaříme. Podáváme teplé k masům či špagetám.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 12563x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Ingredience

  • krabička smetany, jedna cibule, 2 žampióny, 30-40 dkg nivy, 30 dkg eidamu, olej (nebo máslo), případně trochu hladké mouky

Doporučená příloha

  • Tuto omáčku přeliljeme na přírodní stejky či řízky, špagety i speciality s mletého masa

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kandova sýrová omáčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kandova sýrová omáčka

farmer
1 příspěvek 18.12.00 04:56

Neni to nahodou spatny a obejdete se i bez zampionu ;)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz