Recept Kandova sýrová omáčka

Myšák Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na oleji zpěníme na droboučko nasekanou cibuli, po chvíli přidáme na drobno nakrájené žampiony a všechno osmahneme do zlatova. Potom pánev odstavíme a necháme mírně vychladnout, pak po částech přidáváme smetanu a rozmícháváme (do chladnější pánve proto, aby se nám smetana nesrazila). Potom vmícháme nastrouhanou nivu a eidam a znovu zahřejeme. Pokud je omáčka příliš hustá - zředíme vodou a povaříme, je-li příliš řídká, zahusíme hladkou moukou a povaříme. Podáváme teplé k masům či špagetám.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 12882x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Ingredience

  • krabička smetany, jedna cibule, 2 žampióny, 30-40 dkg nivy, 30 dkg eidamu, olej (nebo máslo), případně trochu hladké mouky

Doporučená příloha

  • Tuto omáčku přeliljeme na přírodní stejky či řízky, špagety i speciality s mletého masa

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kandova sýrová omáčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kandova sýrová omáčka

farmer
1 příspěvek 18.12.00 04:56

Neni to nahodou spatny a obejdete se i bez zampionu ;)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz