Recept Kančí steaky na brusinkách se šťouchanmými brambory

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso pokrájíme na silnější plátky, hřbetem ruky ho naklepeme a necháme marinovat - nejlépe přes noc ve směsi z oleje, worchestru a divokého koření. Na pánev do kapky oleje dáme pokrájenou slaninu - restujeme až pustí tuk, na měsíčky pokrájenou cibuli - restujeme až zvláční. Přidáme plátky masa i s kořením, poprášíme hladkou moukou a z obou stran zprudka restujeme. Když se maso "zatáhne" podlejeme červeným vínem, přidáme brusinky, mícháme a podusíme. Dle potřeby přidáváme víno. Když se vytvoří tmavá omáčka ochutnáme, přisolíme a dochutíme čerstvým mletým pepřem. Podáváme s bramborovou přílohou a kopečkem brusinek. Jako přílohu jsem vyzkoušela šťouchané brambory: Brambory uvaříme do měkka. V hlubší pánvy orestovat na kousky nakrájenu slaninu, přidat na kolečka nakrájenou cibulku (tu restovat jen krátce aby neztratila chuť, barvu a křupavost). Přihodíme vařené brambory, rozšťoucháme, osolíme, posypeme petrželkou a podáváme.

Další recepty na Steaky

Recept je z kategorií: Divočák

Nahlásit recept

  • 18.01.05 vloženo
  • 45317x zobrazeno

Ingredience

  • 30 dkg kančí kýty, nebo jiné části vhodné k rychlé úpravě
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička worchestru
  • koření (bobkový list, tymián, nové koření, pepř, jalovec)
  • 1 červená cibule
  • 10 dkg anlické slaniny
  • 1 lžička hladké mouky
  • 3 lžičky brusinek
  • červené víno
  • sůl, pepř
  • brambory
  • 10 dkg anglické slaniny
  • jarní cibulka - 1 svazek
  • petržel
  • sůl

Doporučená příloha

  • šťouchané brambory, bramborové knedlíky či šišky nebo kdo jak má rád

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kančí steaky na brusinkách se šťouchanmými brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kančí steaky na brusinkách se šťouchanmými brambory

Eja
3862 příspěvků 7.10.12 20:42
:potlesk: :potlesk:
klaaarka
222 příspěvků 7.10.12 15:34

Děkuji, palce pomohly, nakonec se zadařilo moc :-) Trošku improvizace teda proběhlo, neměla jsem brusinky, tak jsem dala domácí višňový džem, jak tu už někdo dole psal, a maso jsem na začátku nepomoučnila, ale šťávu jsem zahustila až před koncem, aby se mi nepálila. Jinak jsem tomu dala asi 2,5 hodinky, pro jistotu a masíčko byla jak dortík, super. Rodinka si prý pošmákla. Tak děkuju za rady, jsem ráda, že jsem se do toho pustila. Příště bych to možná prubla v pomalém hrnci.

Eja
3862 příspěvků 7.10.12 09:45

Držím palce, napiš jak se zadařilo :mavam:

klaaarka
222 příspěvků 7.10.12 09:28

Děkuji, jdu na to :-)

Eja
3862 příspěvků 6.10.12 19:56

Ale nene, guláš ne, ten recept je fakt mňamka. Jen vsaď na dušení - radši. Ale pokud jsi odvážná a máš super maso, tak to klidně riskni podle receptu. Navíc si myslím, že šťávička čím déle dušeno tím lepší. V poslední půlhodince bych už ale podlévala vývarem/vodou ( horkou!). Víno potřebuje čas aby se chuť změnila na tu pravou.

klaaarka
222 příspěvků 6.10.12 19:08

Tak to jste mě s Ejou moc nepotěšili :mrgreen: Tak myslíte, že pro sichr radši vsadit na to dušení od začátku??? Prostě počítat s tím, že začnu už po ránu a dusit až do úplného udušení :roll: Já sice na jídlo tentokrát nikoho nezvu, ale i tak by muž určitě neocenil, kdyby byl bez oběda ;)

Ach jo, to jsem si zase něco vybrala. Já snad z toho ještě nakonec zbaběle udělám nějaký guláš místo toho :zed:

Eja
3862 příspěvků 6.10.12 06:59

Poslední věta :potlesk: a ještě by to musel být ten samý kus masa. Jinak je reálné riziko, že hosty pozveme na oběd a místo toho jim budeme podávat večeři :mrgreen:.
Já pokud bych pánvila, tak ale bez sypání moukou a sólo, rozhodně ne v cibulovém základu.
Ale recept je technologicky pojat jako řekla bych „minutková úprava dušením“, a to je tedy vyšší dívčí :) I při kvalitním uleželém mase bude fáze měkkosti trvat odhadem tak půl minutky ( a nastane tak po 10? 15? minutách) a pak můžeme klidně dusit dál ty dvě hodinky…Recept je to krásný, příloha dokonalá, ale já bych 100% skončila dvouhodinovým trápením masa v kastrole, znám se :mrgreen:

casino
4494 příspěvků 5.10.12 23:51
klaaarka

Předně nepoplést si kance s divočákem ;)
Předloni v ČR v hospodách frčel KANEC! Nebyla to sice černá zvěř, ale nelhali - bylo to skutečně maso z kance ;) :mrgreen:
Tepelná úprava?
Tedy, já bych nedusil, ale podle tloušťky (a odleželosti) masa bych to pánvil 4´ z jedné a 3´z druhé strany a pokud by to bylo jako podrážka, tak bych to podusil… Hodinku? Dvě? :think: Rozhodně bych si to předem prubnul, než bych někoho pozval na jídlo ;) :)

klaaarka
222 příspěvků 5.10.12 12:35

Ahoj, tenhle recept se mi moc líbí, ale ještě jsem kančí nikdy nedělala. Jak dlouho asi bude potřeba to dusit? A za druhé, bude to k jídlu i ohřáté, nebo ne (většinou pro dva zvyknu vařit všechno tak, abychom to měli na dvakrát, to malé množství se mi moc nevyplatí :-)). Děkuji

Leos
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Kančí steaky na brusinkách se šťouchanmými brambory

Opravdu výborná pochoutka.

goliasr
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Kančí steaky na brusinkách se šťouchanmými brambory

Právě jsem dovařila, recept jsem si trochu upravila podle toho, co dům dal. Použila jsem bílé víno a místo brusinek višňový džem. Nemělo to chybu. nakrájet cibuli na měsíčky je dobrý tip. Doporučuji.

miska95
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Kančí steaky na brusinkách se šťouchanmými brambory

jsem spokojená

jery
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Kančí steaky na brusinkách se šťouchanmými brambory

Vypadalo to dobře, dal jsem vzal flintu,sehnal materiáL(kance) to ňaminka:)

Labužník Berry02
80 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kančí plátky na brusinkách se šťouchanmými brambory

Vlčáku dík za vyzkoušení, pochvala potěšila :))) a myslím že je to možné vyrobit nejen z kance ale i z jiné divočiny. Hezký den Berry

vlcak
15 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kančí plátky na brusinkách se šťouchanmými brambory

Výborné,exkluzivní i z kančí kotlety.

Kely
186 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kančí plátky na brusinkách se šťouchanmými brambory

Tedy to vypadá báječeně brzy vyzkouším…

Labužník Berry02
80 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: kančí plátky na brusinkách se šťouchanmými brambory

To mě moooc těší :) Já to vyráběla v neděli a trocha improvizace se vyplatila, byla to ňamka. Napiš jak chutnalo !!!

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: kančí plátky na brusinkách se šťouchanmými brambory

Po přečtení receptu vzal toastík flintu na rameno a šel do lesa na kance… :o)))))
Recept si ukládám do oblíbených, až budu mít kančí, tak vyzkouším…

Přeji hezký den :o)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Cibulačka Cibulačka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz