Recept Kančí steaky na brusinkách se šťouchanmými brambory

Labužník Berry02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso pokrájíme na silnější plátky, hřbetem ruky ho naklepeme a necháme marinovat - nejlépe přes noc ve směsi z oleje, worchestru a divokého koření. Na pánev do kapky oleje dáme pokrájenou slaninu - restujeme až pustí tuk, na měsíčky pokrájenou cibuli - restujeme až zvláční. Přidáme plátky masa i s kořením, poprášíme hladkou moukou a z obou stran zprudka restujeme. Když se maso "zatáhne" podlejeme červeným vínem, přidáme brusinky, mícháme a podusíme. Dle potřeby přidáváme víno. Když se vytvoří tmavá omáčka ochutnáme, přisolíme a dochutíme čerstvým mletým pepřem. Podáváme s bramborovou přílohou a kopečkem brusinek. Jako přílohu jsem vyzkoušela šťouchané brambory: Brambory uvaříme do měkka. V hlubší pánvy orestovat na kousky nakrájenu slaninu, přidat na kolečka nakrájenou cibulku (tu restovat jen krátce aby neztratila chuť, barvu a křupavost). Přihodíme vařené brambory, rozšťoucháme, osolíme, posypeme petrželkou a podáváme.

Další recepty na Steaky

Recept je z kategorií: Divočák

Nahlásit recept

  • 18.01.05 vloženo
  • 46564x zobrazeno

Ingredience

  • 30 dkg kančí kýty, nebo jiné části vhodné k rychlé úpravě
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička worchestru
  • koření (bobkový list, tymián, nové koření, pepř, jalovec)
  • 1 červená cibule
  • 10 dkg anlické slaniny
  • 1 lžička hladké mouky
  • 3 lžičky brusinek
  • červené víno
  • sůl, pepř
  • brambory
  • 10 dkg anglické slaniny
  • jarní cibulka - 1 svazek
  • petržel
  • sůl

Doporučená příloha

  • šťouchané brambory, bramborové knedlíky či šišky nebo kdo jak má rád

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kančí steaky na brusinkách se šťouchanmými brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kančí steaky na brusinkách se šťouchanmými brambory

Eja
3871 příspěvků 7.10.12 20:42
:potlesk: :potlesk:
klaaarka
222 příspěvků 7.10.12 15:34

Děkuji, palce pomohly, nakonec se zadařilo moc :-) Trošku improvizace teda proběhlo, neměla jsem brusinky, tak jsem dala domácí višňový džem, jak tu už někdo dole psal, a maso jsem na začátku nepomoučnila, ale šťávu jsem zahustila až před koncem, aby se mi nepálila. Jinak jsem tomu dala asi 2,5 hodinky, pro jistotu a masíčko byla jak dortík, super. Rodinka si prý pošmákla. Tak děkuju za rady, jsem ráda, že jsem se do toho pustila. Příště bych to možná prubla v pomalém hrnci.

Eja
3871 příspěvků 7.10.12 09:45

Držím palce, napiš jak se zadařilo :mavam:

klaaarka
222 příspěvků 7.10.12 09:28

Děkuji, jdu na to :-)

Eja
3871 příspěvků 6.10.12 19:56

Ale nene, guláš ne, ten recept je fakt mňamka. Jen vsaď na dušení - radši. Ale pokud jsi odvážná a máš super maso, tak to klidně riskni podle receptu. Navíc si myslím, že šťávička čím déle dušeno tím lepší. V poslední půlhodince bych už ale podlévala vývarem/vodou ( horkou!). Víno potřebuje čas aby se chuť změnila na tu pravou.

klaaarka
222 příspěvků 6.10.12 19:08

Tak to jste mě s Ejou moc nepotěšili :mrgreen: Tak myslíte, že pro sichr radši vsadit na to dušení od začátku??? Prostě počítat s tím, že začnu už po ránu a dusit až do úplného udušení :roll: Já sice na jídlo tentokrát nikoho nezvu, ale i tak by muž určitě neocenil, kdyby byl bez oběda ;)

Ach jo, to jsem si zase něco vybrala. Já snad z toho ještě nakonec zbaběle udělám nějaký guláš místo toho :zed:

Eja
3871 příspěvků 6.10.12 06:59

Poslední věta :potlesk: a ještě by to musel být ten samý kus masa. Jinak je reálné riziko, že hosty pozveme na oběd a místo toho jim budeme podávat večeři :mrgreen:.
Já pokud bych pánvila, tak ale bez sypání moukou a sólo, rozhodně ne v cibulovém základu.
Ale recept je technologicky pojat jako řekla bych „minutková úprava dušením“, a to je tedy vyšší dívčí :) I při kvalitním uleželém mase bude fáze měkkosti trvat odhadem tak půl minutky ( a nastane tak po 10? 15? minutách) a pak můžeme klidně dusit dál ty dvě hodinky…Recept je to krásný, příloha dokonalá, ale já bych 100% skončila dvouhodinovým trápením masa v kastrole, znám se :mrgreen:

casino
4497 příspěvků 5.10.12 23:51
klaaarka

Předně nepoplést si kance s divočákem ;)
Předloni v ČR v hospodách frčel KANEC! Nebyla to sice černá zvěř, ale nelhali - bylo to skutečně maso z kance ;) :mrgreen:
Tepelná úprava?
Tedy, já bych nedusil, ale podle tloušťky (a odleželosti) masa bych to pánvil 4´ z jedné a 3´z druhé strany a pokud by to bylo jako podrážka, tak bych to podusil… Hodinku? Dvě? :think: Rozhodně bych si to předem prubnul, než bych někoho pozval na jídlo ;) :)

klaaarka
222 příspěvků 5.10.12 12:35

Ahoj, tenhle recept se mi moc líbí, ale ještě jsem kančí nikdy nedělala. Jak dlouho asi bude potřeba to dusit? A za druhé, bude to k jídlu i ohřáté, nebo ne (většinou pro dva zvyknu vařit všechno tak, abychom to měli na dvakrát, to malé množství se mi moc nevyplatí :-)). Děkuji

Leos
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Kančí steaky na brusinkách se šťouchanmými brambory

Opravdu výborná pochoutka.

goliasr
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Kančí steaky na brusinkách se šťouchanmými brambory

Právě jsem dovařila, recept jsem si trochu upravila podle toho, co dům dal. Použila jsem bílé víno a místo brusinek višňový džem. Nemělo to chybu. nakrájet cibuli na měsíčky je dobrý tip. Doporučuji.

miska95
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Kančí steaky na brusinkách se šťouchanmými brambory

jsem spokojená

jery
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Kančí steaky na brusinkách se šťouchanmými brambory

Vypadalo to dobře, dal jsem vzal flintu,sehnal materiáL(kance) to ňaminka:)

Labužník Berry02
80 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kančí plátky na brusinkách se šťouchanmými brambory

Vlčáku dík za vyzkoušení, pochvala potěšila :))) a myslím že je to možné vyrobit nejen z kance ale i z jiné divočiny. Hezký den Berry

vlcak
15 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kančí plátky na brusinkách se šťouchanmými brambory

Výborné,exkluzivní i z kančí kotlety.

Kely
186 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kančí plátky na brusinkách se šťouchanmými brambory

Tedy to vypadá báječeně brzy vyzkouším…

Labužník Berry02
80 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: kančí plátky na brusinkách se šťouchanmými brambory

To mě moooc těší :) Já to vyráběla v neděli a trocha improvizace se vyplatila, byla to ňamka. Napiš jak chutnalo !!!

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: kančí plátky na brusinkách se šťouchanmými brambory

Po přečtení receptu vzal toastík flintu na rameno a šel do lesa na kance… :o)))))
Recept si ukládám do oblíbených, až budu mít kančí, tak vyzkouším…

Přeji hezký den :o)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz