Recept Kančí rolka (pro Florentýnu)

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso vykostíme a čtvrt kila sušených švestek necháme nabobtnat v silném čaji. Z masa připravíme silnější plát, naklepeme, osolíme a opepříme. Naplníme vrstvou okapaných švestek a srolované ovážeme nití. Celou rolku na vnější straně znovu osolíme a opepříme. Na másle a oleji zpěníme nasekanou cibuli a na tento základ položíme upravené maso a ze všech stran opečeme dozlatova. Pečeme jeden a půl až dvě hodiny. Občas podléváme vývarem nebo vodou a pomerančovou šťávou. Třicet minut před skončením tepelné úpravy přidáme zbývající švestky, které se uvaří ve šťávě. Obložíme dílky pomeranče. ***Pramen:**** Oldřich Koudelka - Kulinaření s Hubertem*

Recept je z kategorií: Divočák

Nahlásit recept

  • 27.02.05 vloženo
  • 11636x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 1/2 hodiny

Ingredience

  • kýta z divočáka (nebo plec)
  • sušené švestky 1/4 kg
  • silný čaj
  • sůl
  • pepř
  • máslo
  • olej
  • cibule
  • vývar (nebo voda a pomerančová šťáva)

Doporučená příloha

  • vařené brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 12.12.18 11:29

Dobré to bylo. Jen jsem si to trochu vysušil. Doba pečení je zřejmě na celou kýtu, ne na kilo masa z balíčku. Zajímalo by mě, jakou úlohu tam má ten čaj. Asi to jednou zkusím bez něj.

Odkaz na uvaření

Fufa 08.12.10 23:07

Moc dobré, jen jsem na konci maso vyjmula a omáčku propasírovala, aby tam nebyly kousky cibule. Maso skvělé.

Diskuse k receptu Kančí rolka (pro Florentýnu)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Eja
3848 příspěvků 14.12.18 19:30

@van.Thomas Podle mne namočení v silném čaji stáhne trochu sladkost švestek a změkčí je - přijde mi to jako dobrý nápad.

:think: vysušil…možná vysoká teplota? tohle je podle mne velmi vhodné na pomalé pečení - 150 st.
:mavam:

van.Thomas
192 příspěvků 12.12.18 11:31
van Thomas

Dobré to bylo. Jen jsem si to trochu vysušil. Doba pečení je zřejmě na celou kýtu, ne na kilo masa z balíčku. Zajímalo by mě, jakou úlohu tam má ten čaj. Asi to jednou zkusím bez něj.

Fufa
1 příspěvek 08.12.10 23:07

Moc dobré, jen jsem na konci maso vyjmula a omáčku propasírovala, aby tam nebyly kousky cibule. Maso skvělé.

Florentyna
439 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kančí rolka (pro Florentýnu)

Tak teď nevím, který recept mám zkusit raději - oba švestkoví divočáci vypadají velmi lákavě. Ještě jednou moc díky, Jeno. Realizace nastane příští víkend, dám vědět, jak jsem dopadla a co na to stávníci :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz