Recept Kančí rolka (pro Florentýnu)

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso vykostíme a čtvrt kila sušených švestek necháme nabobtnat v silném čaji. Z masa připravíme silnější plát, naklepeme, osolíme a opepříme. Naplníme vrstvou okapaných švestek a srolované ovážeme nití. Celou rolku na vnější straně znovu osolíme a opepříme. Na másle a oleji zpěníme nasekanou cibuli a na tento základ položíme upravené maso a ze všech stran opečeme dozlatova. Pečeme jeden a půl až dvě hodiny. Občas podléváme vývarem nebo vodou a pomerančovou šťávou. Třicet minut před skončením tepelné úpravy přidáme zbývající švestky, které se uvaří ve šťávě. Obložíme dílky pomeranče. ***Pramen:**** Oldřich Koudelka - Kulinaření s Hubertem*

Recept je z kategorií: Divočák

Nahlásit recept

  • 27.02.05 vloženo
  • 12065x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 1/2 hodiny

Ingredience

  • kýta z divočáka (nebo plec)
  • sušené švestky 1/4 kg
  • silný čaj
  • sůl
  • pepř
  • máslo
  • olej
  • cibule
  • vývar (nebo voda a pomerančová šťáva)

Doporučená příloha

  • vařené brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 12.12.18 11:29

Dobré to bylo. Jen jsem si to trochu vysušil. Doba pečení je zřejmě na celou kýtu, ne na kilo masa z balíčku. Zajímalo by mě, jakou úlohu tam má ten čaj. Asi to jednou zkusím bez něj.

Odkaz na uvaření

Fufa 8.12.10 23:07

Moc dobré, jen jsem na konci maso vyjmula a omáčku propasírovala, aby tam nebyly kousky cibule. Maso skvělé.

Diskuse k receptu Kančí rolka (pro Florentýnu)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kančí rolka (pro Florentýnu)

Eja
3863 příspěvků 14.12.18 19:30

@van.Thomas Podle mne namočení v silném čaji stáhne trochu sladkost švestek a změkčí je - přijde mi to jako dobrý nápad.

:think: vysušil…možná vysoká teplota? tohle je podle mne velmi vhodné na pomalé pečení - 150 st.
:mavam:

van.Thomas
194 příspěvků 12.12.18 11:31
van Thomas

Dobré to bylo. Jen jsem si to trochu vysušil. Doba pečení je zřejmě na celou kýtu, ne na kilo masa z balíčku. Zajímalo by mě, jakou úlohu tam má ten čaj. Asi to jednou zkusím bez něj.

Fufa
1 příspěvek 8.12.10 23:07

Moc dobré, jen jsem na konci maso vyjmula a omáčku propasírovala, aby tam nebyly kousky cibule. Maso skvělé.

Florentyna
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kančí rolka (pro Florentýnu)

Tak teď nevím, který recept mám zkusit raději - oba švestkoví divočáci vypadají velmi lákavě. Ještě jednou moc díky, Jeno. Realizace nastane příští víkend, dám vědět, jak jsem dopadla a co na to stávníci :)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Reveňový koláč Reveňový koláč
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz