Recept Kančí ragú na jalovci

(Hodnoceno 2x) Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso pokrájíme na malé kostičky, osolíme a nakrájíme kořenovou zeleninu, cibuli najemno, z citronu oloupeme žlutou kůrku, odstraníme bílou slupku a dřeň pokrájíme. Na polovině tuku osmažíme postupně zeleninu, cibuli, maso, vsypeme koření, cukr, citronovou kůru, a dřeň a vmícháme rajský protlak. Vše zalijeme asi půl litrem vody a vaříme doměkka. Ze zbývajícího tuku připravíme s moukou jíšku. Z masa vybereme kuličky koření a bobkový list a vše zahustíme jíškou, přidáme džem a krájený pomeranč. Dochucujeme během provaření (asi 15 minut).

Recept je z kategorií: Divočák

Nahlásit recept

  • 39765x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600g kančí plece nebo masa bez kosti
  • 100g kořenové zeleniny
  • 50g cibule
  • 80g margarínu
  • 30g hladké mouky
  • 10g rajského protlaku
  • 50g višňového džemu
  • 1 pomeranč
  • divoké koření (bobkový list, celý pepř a nové koření)
  • tymián
  • 8 kuliček jalovce
  • půl citronu
  • sůl
  • cukr podle chuti

Doporučená příloha

  • Hotového ragú je asi 1 litr a podáváme nejlépe s vídeňským knedlíkem a červeným vínem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.4.20 17:45

Nedobré. Postup jsem dodržel, ale ten citrón s pomerančem vykoná své a vznikne hořkokyselé něco, co má do dobrého guláše daleko. Dělal jsem i recept „Kančí guláš aneb Kančí guláš s brusinkami“, tam se citrónu i pomeranče dává o poznání méně a po dušení se kolečka vyjmou. Pak vznikne pikantní kořeněná chuť. Ale pokud se tam nechá celý pomeranč a půl citronu navždy, vše je ztraceno.

Odkaz na uvaření

Sidous 24.1.15 17:34

Trochu obavy z toho citrónu a pomeranče, ale byla to vážně dobrota!

Diskuse k receptu Kančí ragú na jalovci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kančí ragú na jalovci

vlcak
15 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kančí ragú na jalovci

výborná bašta,mohu doporučit,jako maso jsem použil kančí kolena,a dal jsem více zeleniny-asi3×,divoké koření vyvářím zvlášt a nebo v sáčku.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz