Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník jandule02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Tenhle recept je tak trochu recept z nouze, je třeba se zbavit mražených zásob a taky švestky se urodily…
Maso si připravíme na kostky jako na normální guláš. Na pánvi rozpustíme slaninu (maďarskou nebo francouzskou) a na ní opečeme do zlata nakrájenou cibuli.
V hlavní roli pak bude keramický kastrol a trouba. Opečenou cibulku dáme i s vypečeným tukem na dno a na to nasypeme maso, osolíme, pokapeme medem a přidáme vypeckované švestky. Krajíčky chleba okrojíme od kůrky a nakrájíme na kostičky - šup tam s nimi.
Přidáme ostatní koření včetně papričky v celku, zalijeme pivem. Hrnec přiklopíme a dáme alespoň na dvě a půl hodiny do trouby (200°C).
Poté zkontrolujeme, zda je maso „tak akorát“. Když je, vidličkou je vybereme z vytvořené omáčky a omáčku propasírujeme - nemixujeme. Když je třeba, dosolíme.
Recept je z kategorií: Divočák Hlavní jídlo Maso Zvěřina
vídeňské knedlíčky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění