Recept Kančí na čokoládě

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Chuťový orgasmus vhodný pro romantickou večeři, původem ze Sardinie. (Vznikl v dobách, kdy se tam přemnožili kanci a lidé si s tím museli poradit…)

Postup

Kančí maso naložíme 2 dny předem do červeného vína a nahrubo roztlučeného koření (pepř, nové koření, jalovec, rozmarýn, tymián, šalvěj…) Před přípravou maso vyjmeme a necháme okapat.

Sušené švestky a rozinky necháme nabobtnat v teplé vodě. Švestky vypeckujeme. Čokoládu nastrouháme (to zabere nejvíc času…) Slaninu nakrájíme nadrobno. Maso bez kostí nakrájíme na stejné plátky.

V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme slaninu a necháme ji zesklovatět. Potom přidáme plátky masa a opečeme je. Maso osolíme a ještě asi 10 minut při mírné teplotě opékáme. (Pokud maso potřebuje více času, můžeme podlít vínem a chvíli podusit, každopádně nenecháme vyschnout, maso by ztuhlo.)

Rozinky a švestky necháme okapat. V rendlíku zahřejeme cukr, ocet a bobkový list, až se cukr beze zbytku rozpustí. Potom přidáme švestky, rozinky, nastrouhanou čokoládu a na špičku nože skořice. Vše důkladně promícháme. Směs zahříváme téměř k varu, ale vařit se nesmí, jinak se omáčka srazí.

Hotovou omáčkou opatrně přelijeme maso a ještě asi půl hodiny udržujeme pokrm v teple, aby se jednotlivé chutě dokonale propojily.

Recept je z kategorií: Divočák


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.02.10 vloženo
  • 6449x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1h

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • - 600 g kančího masa
  • - 1 l červeného vína
  • - tymián, rozmarýn, jalovec, pepř...
  • - 100 g sušených švestek
  • - 75 g rozinek
  • - 75 g prorostlé slaniny
  • - 3 lžíce panenského olivového oleje
  • - sůl
  • - 50 g hořké čokolády na vaření
  • - 2 lžíce hnědého cukru
  • - 100 ml červeného vinného octa
  • - 3 bobkové listy
  • - mletá skořice

Doporučená příloha

  • v troubě nasucho pečené americké brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kančí na čokoládě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
svato
1415 příspěvků 18.02.10 04:34
Re: Kančí na čokoládě

Nebolo by lepšie, použiť tú úplne horkú čokoládu (86 %)?

 
noskovice
1323 příspěvků 18.02.10 01:42
Re: Kančí na čokoládě-svevo,

já to znám také jako toskánské, ale čekala jsem, zda se ozveš ty. Nechtěla jsem napsat nějakou blbost.
Moc tě zdravím z Toskánska, Soňa.

 
sveva
751 příspěvků 18.02.10 01:20
Re: Kančí na čokoládě

Se zelím nebo s šípkovou by to kančí bylo výborné. Ale je to na čokoládě a z Itálie. Věřte mi ten recept a jemu podobné je dobrý. V hotovém jídle skoro není poznat, že tam ta čokoláda je.
Ale musím upřesnit, že recept se mi vůbec nezdá ze Sardínie ale z Toskánska. A nevěřím, že by Sardové použili malloreddu jako přílohu. Vychutnávají si je určitě s dobrým ragů z kančího masa.
Zdravím.

 
klaaarka
222 příspěvků 17.02.10 23:57
Re: Kančí na čokoládě

Se šípkovou omáčkou

 
karminek
757 příspěvků 17.02.10 22:15
Re: Kančí na čokoládě

se zelím :D:D:D:D:D

 
ester
288 příspěvků 17.02.10 15:54
Re: Kančí na čokoládě

Hmm.....to voní

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz