Recept Kančí na čokoládě

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Chuťový orgasmus vhodný pro romantickou večeři, původem ze Sardinie. (Vznikl v dobách, kdy se tam přemnožili kanci a lidé si s tím museli poradit…)

Postup

Kančí maso naložíme 2 dny předem do červeného vína a nahrubo roztlučeného koření (pepř, nové koření, jalovec, rozmarýn, tymián, šalvěj…) Před přípravou maso vyjmeme a necháme okapat. Sušené švestky a rozinky necháme nabobtnat v teplé vodě. Švestky vypeckujeme. Čokoládu nastrouháme (to zabere nejvíc času...) Slaninu nakrájíme nadrobno. Maso bez kostí nakrájíme na stejné plátky. V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme slaninu a necháme ji zesklovatět. Potom přidáme plátky masa a opečeme je. Maso osolíme a ještě asi 10 minut při mírné teplotě opékáme. (Pokud maso potřebuje více času, můžeme podlít vínem a chvíli podusit, každopádně nenecháme vyschnout, maso by ztuhlo.) Rozinky a švestky necháme okapat. V rendlíku zahřejeme cukr, ocet a bobkový list, až se cukr beze zbytku rozpustí. Potom přidáme švestky, rozinky, nastrouhanou čokoládu a na špičku nože skořice. Vše důkladně promícháme. Směs zahříváme téměř k varu, ale vařit se nesmí, jinak se omáčka srazí. Hotovou omáčkou opatrně přelijeme maso a ještě asi půl hodiny udržujeme pokrm v teple, aby se jednotlivé chutě dokonale propojily.

Recept je z kategorií: Divočák

Nahlásit recept

  • 16.02.10 vloženo
  • 6981x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1h

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • - 600 g kančího masa
  • - 1 l červeného vína
  • - tymián, rozmarýn, jalovec, pepř...
  • - 100 g sušených švestek
  • - 75 g rozinek
  • - 75 g prorostlé slaniny
  • - 3 lžíce panenského olivového oleje
  • - sůl
  • - 50 g hořké čokolády na vaření
  • - 2 lžíce hnědého cukru
  • - 100 ml červeného vinného octa
  • - 3 bobkové listy
  • - mletá skořice

Doporučená příloha

  • v troubě nasucho pečené americké brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kančí na čokoládě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kančí na čokoládě

svato
1425 příspěvků 18.2.10 04:34
Re: Kančí na čokoládě

Nebolo by lepšie, použiť tú úplne horkú čokoládu (86 %)?

noskovice
1322 příspěvků 18.2.10 01:42
Re: Kančí na čokoládě-svevo,

já to znám také jako toskánské, ale čekala jsem, zda se ozveš ty. Nechtěla jsem napsat nějakou blbost.
Moc tě zdravím z Toskánska, Soňa.

sveva
751 příspěvků 18.2.10 01:20
Re: Kančí na čokoládě

Se zelím nebo s šípkovou by to kančí bylo výborné. Ale je to na čokoládě a z Itálie. Věřte mi ten recept a jemu podobné je dobrý. V hotovém jídle skoro není poznat, že tam ta čokoláda je.
Ale musím upřesnit, že recept se mi vůbec nezdá ze Sardínie ale z Toskánska. A nevěřím, že by Sardové použili malloreddu jako přílohu. Vychutnávají si je určitě s dobrým ragů z kančího masa.
Zdravím.

klaaarka
222 příspěvků 17.2.10 23:57
Re: Kančí na čokoládě

Se šípkovou omáčkou

karminek
757 příspěvků 17.2.10 22:15
Re: Kančí na čokoládě

se zelím :D:D:D:D:D

ester
288 příspěvků 17.2.10 15:54
Re: Kančí na čokoládě

Hmm.....to voní

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Karbanátky Karbanátky
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz