Recept Kančí kýta s celerem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Očištěné maso protáhneme proužky celeru (polovina z celkového množství), osolíme. Cibulku osmahneme na oleji, přidáme maso a ze všech stran orestujeme, podlijeme vroucí vodou a dusíme doměkka. Podléváme.

Kýtu pak vyjmeme, šťávu zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v mléce. Přidáme citrónovou kůru, koření, nastrouhanou mrkev a celer. Omáčku povaříme do zhoustnutí. Maso vložíme zpět a prohřejeme.

Recept je z kategorií: Divočák

Nahlásit recept

  • 13636x zobrazeno

Ingredience

  • 800 g kančí kýty
  • 150 g celeru
  • 50 g mrkve
  • 2 cibule
  • 1 bobkový list
  • 2 rozdrcené hřebíčky
  • 2 dl mléka
  • 1 lžička škrobové moučky
  • citrónová kůra
  • 2 lžíce oleje

Doporučená příloha

  • houskový knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kančí kýta s celerem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
sevi
14 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kančí kýta s celerem

To je perpetum mobile - z kance na celeru je z tebe zase kanec!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz