Recept Kančí kýta na žampionech
Jari Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Maso opláchneme, zbavíme tuku a blan. Dobře osolíme a na rozpáleném oleji po obou stranách zprudka opečeme, poté vyndáme a dáme stranou. Ve výpeku orestujeme kostky slaniny, přidáme cibuli a smažíme dorůžova, přidáme mletou sladkou papriku a zalijeme vývarem. Vložíme zpět maso, celý pepř, snítku tymiánu a přiklopíme poklicí. Kančí kýtu necháme dusit doměkka. Podle potřeby podléváme. Maso vyndáme, šťávu necháme vydusit, zaprášíme moukou, osmahneme a dobře povaříme. Mezitím nakrájíme žampiony na plátky, na kousku másla je podusíme se solí a kmínem. Maso a podušené žampiony pak vložíme zpět do hotové omáčky a ještě krátce povaříme.
- 27.01.19 vloženo
- 2743x zobrazeno
Ingredience
- 500 g kančí kýty
- sůl
- 30 dkg slaniny
- 3 cibule
- 1 lžička mleté papriky
- 5 kuliček celého pepře
- 1 snítka tymiánu
- 3 lžíce hladké mouky
- 30 dkg žampionů
- 2 lžíce másla
- kmín
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Kančí kýta na žampionech
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kančí kýta na žampionech