Recept Kančí krkovice na majoránce

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

I když není sezona na divočinu, toto je téměř jarní úprava, takže stojí za to ozvláštnit jídelníček něčím jiným.

Postup

Najemno nakrájíme cibuli a česnek, dáme do kastrolu, přidáme na kolečka nakrájené mrkve, na kousky nakrájené máslo a majoránku a koriandr. Maso vcelku osolíme a opepříme, vložíme do kastrolu a zalijeme pivem. Kastrol zaklopíme dobře těsnící poklicí (nejlepší je kastrol keramický) a dáme do trouby - 1/2 hodiny na 190 °C, poté ztlumíme na 150°C a pečeme další 1 - 1,5 hod. Občas kontrolujeme, zda se maso nepřipéká a ke konci samozřejmě hlídáme, zda je měkké. Hotový pokrm by měl mít hotovou šťávu s kolečky mrkve, přičemž té šťávy nebude žádné velké množství. Je dobré ještě upozornit, že zvěřina se předem nenakládá do žádného mořidla.


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.06.15 vloženo
  • 3711x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 3 hod.

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg kančí krkovice (bez kostí v kuchyňské úpravě)
  • 3 mrkve
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • pepř
  • sůl
  • trochu semen koriandru
  • velká hrst čerstvé nasekané majoránky
  • 70 g másla
  • 200 ml černého piva

Doporučená příloha

  • nové brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kančí krkovice na majoránce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 10.06.15 12:19

Ejo, zkus to, Uvidíš sama.

 
Eja
3809 příspěvků 10.06.15 08:29

Chápu, že se nic před vložením do trouby neupravuje na plotně - ale přece jen, koriandr není v popisu a tomu by prohnání na troše tuku pro rozvonění přece jen asi prospělo? Přidáváš ho opravdu jen do všechnovjednom kastrolu?
Z trouby se musí linout úžasná vůně, když si to představím :potlesk:
Kance asi neseženu, ale kráva by ho asi nahradila také, prasátko asi taky, ale spíš vhodný kus kravičky… :think:
Moc se mi recept líbí :mavam:

Příspěvek upraven 10.06.15 v 08:32

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Cuketové placky Cuketové placky
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz