Recept Kančí krkovice na majoránce

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

I když není sezona na divočinu, toto je téměř jarní úprava, takže stojí za to ozvláštnit jídelníček něčím jiným.

Postup

Najemno nakrájíme cibuli a česnek, dáme do kastrolu, přidáme na kolečka nakrájené mrkve, na kousky nakrájené máslo a majoránku a koriandr. Maso vcelku osolíme a opepříme, vložíme do kastrolu a zalijeme pivem. Kastrol zaklopíme dobře těsnící poklicí (nejlepší je kastrol keramický) a dáme do trouby - 1/2 hodiny na 190 °C, poté ztlumíme na 150°C a pečeme další 1 - 1,5 hod. Občas kontrolujeme, zda se maso nepřipéká a ke konci samozřejmě hlídáme, zda je měkké. Hotový pokrm by měl mít hotovou šťávu s kolečky mrkve, přičemž té šťávy nebude žádné velké množství. Je dobré ještě upozornit, že zvěřina se předem nenakládá do žádného mořidla.


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.06.15 vloženo
  • 3902x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 3 hod.

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg kančí krkovice (bez kostí v kuchyňské úpravě)
  • 3 mrkve
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • pepř
  • sůl
  • trochu semen koriandru
  • velká hrst čerstvé nasekané majoránky
  • 70 g másla
  • 200 ml černého piva

Doporučená příloha

  • nové brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kančí krkovice na majoránce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 10.06.15 12:19

Ejo, zkus to, Uvidíš sama.

 
Eja
3820 příspěvků 10.06.15 08:29

Chápu, že se nic před vložením do trouby neupravuje na plotně - ale přece jen, koriandr není v popisu a tomu by prohnání na troše tuku pro rozvonění přece jen asi prospělo? Přidáváš ho opravdu jen do všechnovjednom kastrolu?
Z trouby se musí linout úžasná vůně, když si to představím :potlesk:
Kance asi neseženu, ale kráva by ho asi nahradila také, prasátko asi taky, ale spíš vhodný kus kravičky… :think:
Moc se mi recept líbí :mavam:

Příspěvek upraven 10.06.15 v 08:32

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz