Recept Kančí guláš

aneb Kančí guláš s brusinkami

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kančí guláš

Postup

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na cibuli osmažené dozlatova, přidáme rajský protlak a znovu osmažíme. Přisypeme papriku, všechno k koření s česnekem a kolečky citronu a pomeranče. Mírně podlijeme a dusíme pod pokličkou v troubě asi 45 minut. Vydušeninu krátce orestujeme, zaprášíme moukou, osmažíme a zalijeme asi 6 dl vody. Přisolíme, provaříme a přidáme brusinkový kompot. Necháme prohřívat na plotýnce, až se objeví tuk.

Recept je z kategorií: Divočák

Nahlásit recept

  • 20.11.01 vloženo
  • 78415x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g kančí plece
  • 50 g slaniny
  • 150 g cibule
  • 50 g hladké mouky
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 100 g sádla
  • 480 g brusinkového džemu
  • 4 kuličky pepře nebo jalovce
  • 30 g mleté papriky
  • 4 kolečka pomeranče a 4 kolečka citronu
  • kmín
  • česnek
  • mletý pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • Podáváme se špekovými knedlíčky no a s červeným vínem je to fakt pecka :)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Sidous 10.12.15 18:25

Velká dobrota, ale protože nejsme knedlíkoví, měli jsme jako přílohu polentu. Tu jsme s gulášem už kolikrát jedli v severní Itálii.

Odkaz na uvaření

daduuja 2.10.15 19:58

Dostala jsem kuchařku Guláše od Tibora Kramára a recept na Postřeleného divočáka je skoro stejný s tímto:

Kolik masa, tolik nakrájené červené cibule.
Maso se nakrájí na kostky, osolí a marinuje se (chvíli, než se udělá cibule) v trošce oleje a sladké sojovce.
Nakrájená cibule se osmahne na sádle se špekem a pod pokličkou dusí ve vlastní šťávě, dokud se téměř nerozvaří.
Přidá se maso, orestuje, ochutí divokým kořením, sladkou a pálivou paprikou, dle chuti i chilli.
Po chvíli se přilije červené víno, na 1a půl kila masa asi 3dcl, nechá se odpařit, přilije se vývar a přidá se 1 červená paprika a maso se dusí skoro doměkka.
Paprika se vyndá, guláš se zahustí dobrým rajčatovým protlakem a přidají se 2 lžíce brusinkové marmelády. Necháme přejít varem, ochutíme prolisovanými stroužky česneku, solí, pepřem, chilli …
Podáváme s chlebem nebo bramborovým knedlíkem.

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Kančí guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kančí guláš s brusinkami

daduuja
1146 příspěvků 1.1.16 19:54

@phansen maso na nudličky krájel autor receptu - Pepino, já krájela na kostky a je to v komentáři nad fotkou :-)

phansen
18 příspěvků 1.1.16 16:30
Kančí guláš s brusinkami

Proč píšete „Maso nakrájíme na nudličky“,když maso na guláš se vždy krájí na větší kostky a na obrázku to tak máte taky. Nudličky si dělejte do „číny“. Jinak recept je myslím docela v pohodě, ještě bych přidal jako do každé divočiny jalovec.

polarka1
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Kančí guláš s brusinkami

Moc nám to chutnalo. Jen jsem měla 150 g brusenek, tak jsem přidala trochu džemu z červeného rybízu.Trošku mi to přišlo bez chuti, tk jsem přidala trochu cukru a lžici smetany.Mňamku jsem podávala, jak doporučujete, se špekovými knedlíky a červeným a sklidila jsem veliký úspěch. I mému mlsnému jazyku moc chutnalo. Díky za fantastický recept.

OrkanaB
9 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kančí guláš s brusinkami

Výborné jídlo moc jsme si pochutnali.Jen jsem neměla pomeranč dala jsem džus pomerančový.Jinak fakt dobrý

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz