Recept Kanastové topinky s velkou oblohou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kanastové topinky s velkou oblohou

Postup

Krajíčky chleba opečeme pou­ze po jedné straně na pánvi - na tuku či nasucho - podle své­ho zvyku. Jednu polovinu opečené stra­ny potřeme kečupem, druhou hořčicí. Celou topinku poklade­me směsí, kterou zhotovíme ze salámu nakrájeného na kos­tičky, okurek, anglické slaniny, cibule, feferonky a z poloviny připraveného tvrdého sýra. Druhou polovinu tvrdého sýra nastrouháme na struhadle, po­sypeme jím povrch směsky na topinkách a pro barvu jemně po­sypeme sladkou paprikou. Na vymaštěný plech posklá­dáme topinky neopečenou stra­nou dolů a zapékáme v rozehřá­té troubě do rozpečení sýra. Zapíjíme pivem či vínem.

Recept je z kategorií: Toasty a topinky

Nahlásit recept

  • 05.01.05 vloženo
  • 4369x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • V tomto případě nelze uvádět přesně, kolik čeho použijeme - záleží na množství oblože­ných topinek, které sníme. Krajíce staršího chleba, tvrdý sýr, měkký salám, anglická slanina, cibule, feferonka, ste­rilovaná sladkokyselá okurka, hořčice, kečup, mletá sladká paprika.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kanastové topinky s velkou oblohou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník Jiti02
170 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kanastové topinky s velkou oblohou

Když už jsme u těch topinek: Podle rady kamaráda jsem už asi 2× vyzkoušela horké topinky obložit plátky hermelínu a plátky sladkokyselých sterilovaných okurek. Taky moc dobrá ňamka, i když jsem jí zpočátku moc nevěřila.
Pokud už tento nápad na Labužníkovi je, tak se omlouvám :-), ale v diskusi to snad není tak velký přestupek :-)).
A ještě mě napadlo - samozřejmě česnek také (i když my jsme ti, kteří nedávají česnek jenom tam, kam se dává vanilkový cukr :-)))

MilenaD
126 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kanastové topinky s velkou oblohou

Vynikající jsou topinky (nebo grilované chleby), potřené česnekem a ještě za horka obložené sardinkami, případně jinou rybí potravou…

lvice
148 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kanastové topinky s velkou oblohou

Proč by ne. Já potřu chleby lehce sádlem, ogriluju a myslím si že to je zdravější. A teď pozor - po částečném vychladnutí potřu česnekem a vlašským salátem. Obložím jako běžný chlebíček. Kdo neochutnal protáčí oči a kroutí hlavou. Kdo ochutná - zamiluje si je.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Karbanátky Karbanátky
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz