Recept Kanastové topinky s velkou oblohou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kanastové topinky s velkou oblohou

Postup

Krajíčky chleba opečeme pou­ze po jedné straně na pánvi - na tuku či nasucho - podle své­ho zvyku. Jednu polovinu opečené stra­ny potřeme kečupem, druhou hořčicí. Celou topinku poklade­me směsí, kterou zhotovíme ze salámu nakrájeného na kos­tičky, okurek, anglické slaniny, cibule, feferonky a z poloviny připraveného tvrdého sýra. Druhou polovinu tvrdého sýra nastrouháme na struhadle, po­sypeme jím povrch směsky na topinkách a pro barvu jemně po­sypeme sladkou paprikou. Na vymaštěný plech posklá­dáme topinky neopečenou stra­nou dolů a zapékáme v rozehřá­té troubě do rozpečení sýra. Zapíjíme pivem či vínem.

Recept je z kategorií: Toasty a topinky

Nahlásit recept

  • 05.01.05 vloženo
  • 4520x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • V tomto případě nelze uvádět přesně, kolik čeho použijeme - záleží na množství oblože­ných topinek, které sníme. Krajíce staršího chleba, tvrdý sýr, měkký salám, anglická slanina, cibule, feferonka, ste­rilovaná sladkokyselá okurka, hořčice, kečup, mletá sladká paprika.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kanastové topinky s velkou oblohou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kanastové topinky s velkou oblohou

Labužník Jiti02
170 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kanastové topinky s velkou oblohou

Když už jsme u těch topinek: Podle rady kamaráda jsem už asi 2× vyzkoušela horké topinky obložit plátky hermelínu a plátky sladkokyselých sterilovaných okurek. Taky moc dobrá ňamka, i když jsem jí zpočátku moc nevěřila.
Pokud už tento nápad na Labužníkovi je, tak se omlouvám :-), ale v diskusi to snad není tak velký přestupek :-)).
A ještě mě napadlo - samozřejmě česnek také (i když my jsme ti, kteří nedávají česnek jenom tam, kam se dává vanilkový cukr :-)))

MilenaD
126 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kanastové topinky s velkou oblohou

Vynikající jsou topinky (nebo grilované chleby), potřené česnekem a ještě za horka obložené sardinkami, případně jinou rybí potravou…

lvice
148 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kanastové topinky s velkou oblohou

Proč by ne. Já potřu chleby lehce sádlem, ogriluju a myslím si že to je zdravější. A teď pozor - po částečném vychladnutí potřu česnekem a vlašským salátem. Obložím jako běžný chlebíček. Kdo neochutnal protáčí oči a kroutí hlavou. Kdo ochutná - zamiluje si je.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz