Recept Kanárský guláš

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

z masa a 3 nakrájených cibulí, koření (kmín, pepř, červ. paprika + majoránka připravíme klasický guláš. Asi 20 min. před koncem vložíme do kastrolu syrové brambory (nakrájené podélně na čtvrtky nebo menší) a vložíme 2 bobkové listy. Podusíme krátce a dále vložíme nakrájené syrové papriky a cibuli na proužky až těsně před dokončením. Bobkový list tomuto jídlu dá zvláštní příchuť, ale pozor - je potřeba ho včas vyjmout - dle Vaší chuti.

Recept je z kategorií: Guláše


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.03.08 vloženo
  • 4966x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 h

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 kg vepř. plece
  • 4 cibule
  • 4 syrové brambory (nejlépe A - salátové)
  • 2 čerstvé zelené papriky nebo bílé
  • kmín, pepř, červ. paprika,majoránka a hlavně bobkový list!!!

Doporučená příloha

  • pečivo nebo chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kanárský guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
rettiska
38 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kanárský guláš

zajímavá gulášová varianta Bobkový list přidám mletý a skusím nové koření

 
handul
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Kanárský guláš

nebojte se nejde o ptactvo, ale pojmenovala jsem ho podle místa, kde jsem ho jedla poprvé a to Kanárské ostrovy. Od té doby mu jinak neřekneme, než - kanárský. Mimo jiné - Kanárské ostrovy nejsou pojmenovány podle kanárků, ale podle psů - samozřejmě ve španělštině.

 
gmp
1603 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kanárský guláš

Taky sem se lek. Představ si toho škubání. Máš pravdu, přidávám k oblíbeným.

 
kamilio
551 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kanárský guláš - handul

Velmi zajímavé, příležitostně vyzkouším (kamarád bude mít svátek). Než jsem pochopil vo co go, tak jsem hledal v surovinách, kolik asi kanárkú je na to potřeba. A ejhle, ono je to z vepřového. To jsem si opravdu, ale opravdu oddychl. Dávám do oblíbených. Dík za inspiraci.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz