Recept Kanárský guláš
handul Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
z masa a 3 nakrájených cibulí, koření (kmín, pepř, červ. paprika + majoránka připravíme klasický guláš. Asi 20 min. před koncem vložíme do kastrolu syrové brambory (nakrájené podélně na čtvrtky nebo menší) a vložíme 2 bobkové listy. Podusíme krátce a dále vložíme nakrájené syrové papriky a cibuli na proužky až těsně před dokončením. Bobkový list tomuto jídlu dá zvláštní příchuť, ale pozor - je potřeba ho včas vyjmout - dle Vaší chuti.
Recept je z kategorií: Guláše
- 10.03.08 vloženo
- 7599x zobrazeno
Čas přípravy
- 1,5 h
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1/2 kg vepř. plece
- 4 cibule
- 4 syrové brambory (nejlépe A - salátové)
- 2 čerstvé zelené papriky nebo bílé
- kmín, pepř, červ. paprika,majoránka a hlavně bobkový list!!!
Doporučená příloha
pečivo nebo chléb.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Kanárský guláš
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kanárský guláš
1454 příspěvků 15.12.19 18:45
Tiež som najprv zareagovala na názov a pomyslela na Bóbika…
38 příspěvků 25.1.09 03:43
zajímavá gulášová varianta Bobkový list přidám mletý a skusím nové koření
4 příspěvky 25.1.09 03:43
nebojte se nejde o ptactvo, ale pojmenovala jsem ho podle místa, kde jsem ho jedla poprvé a to Kanárské ostrovy. Od té doby mu jinak neřekneme, než - kanárský. Mimo jiné - Kanárské ostrovy nejsou pojmenovány podle kanárků, ale podle psů - samozřejmě ve španělštině.
Taky sem se lek. Představ si toho škubání. Máš pravdu, přidávám k oblíbeným.
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Velmi zajímavé, příležitostně vyzkouším (kamarád bude mít svátek). Než jsem pochopil vo co go, tak jsem hledal v surovinách, kolik asi kanárkú je na to potřeba. A ejhle, ono je to z vepřového. To jsem si opravdu, ale opravdu oddychl. Dávám do oblíbených. Dík za inspiraci.