Recept Kanadská husa z Windsoru

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Naložit husu do kyšky. Uložit alespoň po 4 hodiny v chladničce. Sem tam otočit. Vyjmout, omýt a osušit. Nacpat husu jablky a sušenými švestkami. Svázat nohy kuchyňským motouzkem a obalit husu slaninou. Těsně přikrýt dvojitým alobalem a péct v troubě 160°C po 3 hodiny. Sem tam potřít trochou másla na zhnědnutí. Omáčka: Rozehřát máslo na pánvi, přidat mouku a míchat metlou. Přidat vývar a stále šlehat, až je omáčka povařená. Přidat šťávu z husy (odstranit všechno sádlo a uschovat k jinému účelu). Před podáváním zamícht dovnitř kyselou smetanu a rybízový rosol. Upečenou husu vyjmout z pekáče a odstranit ovoce. Položit husu na velkou mísu, obložit ji ovocem a podávat omáčku v omáčníku.

Recept je z kategorií: Husa

Nahlásit recept

  • 12.09.02 vloženo
  • 6157x zobrazeno

Ingredience

  • 1 husa 3kg-4kg
  • 1l kyšky
  • 250g sušených švestek
  • 2 jablka bez jadřince, nakrájená na 3cm plátky
  • 5 plátků slaniny
  • trocha másla na potírání
  • Omáčka:
  • 125ml másla
  • 4 lžíce mouky
  • 180ml hovězího, nebo kuřecího vývaru
  • sůl a pepř podle chuti
  • 250ml kyselé smetany
  • 4 lžíce rosolu z červeného rybízu

Doporučená příloha

  • Jemný knedlík.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kanadská husa z Windsoru

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz