Recept Kanadská husa z Windsoru

babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Naložit husu do kyšky. Uložit alespoň po 4 hodiny v chladničce. Sem tam otočit. Vyjmout, omýt a osušit. Nacpat husu jablky a sušenými švestkami. Svázat nohy kuchyňským motouzkem a obalit husu slaninou. Těsně přikrýt dvojitým alobalem a péct v troubě 160°C po 3 hodiny. Sem tam potřít trochou másla na zhnědnutí. Omáčka: Rozehřát máslo na pánvi, přidat mouku a míchat metlou. Přidat vývar a stále šlehat, až je omáčka povařená. Přidat šťávu z husy (odstranit všechno sádlo a uschovat k jinému účelu). Před podáváním zamícht dovnitř kyselou smetanu a rybízový rosol. Upečenou husu vyjmout z pekáče a odstranit ovoce. Položit husu na velkou mísu, obložit ji ovocem a podávat omáčku v omáčníku.

Recept je z kategorií: Husa

Nahlásit recept

  • 12.09.02 vloženo
  • 6453x zobrazeno

Ingredience

  • 1 husa 3kg-4kg
  • 1l kyšky
  • 250g sušených švestek
  • 2 jablka bez jadřince, nakrájená na 3cm plátky
  • 5 plátků slaniny
  • trocha másla na potírání
  • Omáčka:
  • 125ml másla
  • 4 lžíce mouky
  • 180ml hovězího, nebo kuřecího vývaru
  • sůl a pepř podle chuti
  • 250ml kyselé smetany
  • 4 lžíce rosolu z červeného rybízu

Doporučená příloha

  • Jemný knedlík.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kanadská husa z Windsoru

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Kuře na medu Kuře na medu
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz