Recept Kamzičí hřbet s kapustou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kamzičí hřbet s kapustou

Postup

1. Maso omyjeme, vetřeme jalovčínky, tlučený pepř, tymián a olej. Marinujeme 30 min. 2. Mrkev a celer očistíme a nadrobno pokrájíme. Pekáč vymažeme olejem, vložíme zvěřinu se zeleni­nou. Opékáme 5 min. ze všech stran, pak pečeme dalších 35 - 40 min. při teplotě 150 °C. 3. Listy kapusty spaříme vřelou vodou. Slaninu ope­čeme, pak přidáme nakrájenou cibuli, kapustu a vše osmahneme. Přilijeme vývary, osolíme, opepříme. Vaříme asi 15 min. 4. Maso vyjmeme, necháme 10 min, odpočinout a rozporcujeme. Vypečenou šťávu propasírujeme a povaříme. Vmícháme brusinky a podáváme.

Recept je z kategorií: Kamzík

Nahlásit recept

  • 31.12.02 vloženo
  • 7021x zobrazeno

Čas přípravy

  • 105 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 570 kcal, 2380 kj, 55 g bílkovin, 37 g tuků, 5 g sacharidů
  • 1 kamzičí hřbet
  • 8 rozdrcených jalovčinek
  • tlučený pepř
  • 2 lžíce tymiánu
  • 3 lžíce oleje
  • 40 g mrkve
  • 40 g řapík. celeru
  • 600 g kapusty
  • sůl
  • 80 g cibule
  • 60 g slaniny (kostičky)
  • 350 ml zvěřin. vývaru
  • 200 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • pepř
  • 1/4 lžičky solamylu
  • 30 g brusinek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kamzičí hřbet s kapustou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kamzičí hřbet s kapustou

uličník
1 příspěvek 19.2.15 18:04

Zkuste Rakousko. Taky ho mám odtud. Dobrou chut.

mein
10 příspěvků 29.1.14 20:20
maso

A nejde sehnat něco takového i v Čechách? Slyšel jsem, že muflon je výborný. A kamarád doporučuje bizona. Kamzík je pro mě nová informace.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Kamzičí hřbet s kapustou

spíš za jelena, nebo srnce…

Labužník housenka02
609 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kamzičí hřbet s kapustou

A co zkusit vyměnit kamzíka za divočáka ?

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kamzičí hřbet s kapustou

těžko

tuso
99 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kamzičí hřbet s kapustou

Může mi někdo říct, kde se dá sehnat maso z kamzíka, když je už několik desetiletí v červené knize ohrožených druhů?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz