Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bunter Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Mouku prosejeme na vál, uprostřed uděláme důlek a do něho rozdrobíme kvasnice. Přidáme sádlo a osolíme. Přilijeme cca 220 ml vlažné vody a vypracujeme rukama těsto. Pak je uložíme na moukou posypanou misku, poprášíme také moukou a necháme v teple 2 hodiny kynout. Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme,oloupeme a nakrájíme na 5 mm silná kolečka, zelenou nať šalotky nakrájíme nadrobno, tuňáka rozdrobíme, ančovičky oloupeme a rozkrájíme na části. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek, nakrájíme na plátky a smažíme 5 minut na olivovém oleji. Osolíme a necháme vychladnout. Vykynuté těsto rozválíme na kulatý plát tlustý 4 až 5 mm. Formu na pizzu vymastíme a vyložíme těstem tak, aby bylo pokryto dno i strany. Na těsto navrstvíme nejprve osmažená rajčata a pak zbylou náplň. Posypeme posekanou šalotkou. Pečeme 20 minut v troubě rozpálené na 200°C.
Recept je z kategorií: Pizzy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kalábrijská pizza s rajčaty a tuňákem
Doporučuji - úžasné. Byla jsem v pokušení dát navrch ještě sýr, ale nedala a dobře jsem udělala. Třetinu pizzy jsem udělala takto, na třetinu na rajčatovou směs jen žampiony a mozzarelu a na třetinu suchý salám, feferonky a strouhaný sýr, olivy jsem naházela na všechno a bylo to moc dobré.
Ach Tome, ty Tvoje pizzy - už mám zase poslintanou klávesnici. Mňam.