Recept Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *

Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *

Postup

Do 0,5 l vody vsypeme 50 g kakaa (půl krabičky) - povaříme a necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Dobře utřeme cukr, změklý tuk a žloutky (třeba v robotu), potom obojí spojíme dohromady, vymícháme metličkou dohladka - zchladlé kakao přidávat pozvolna. Přidáme piškoty, dobře promícháme. Všechno dáme do dortové formy nebo mísy vyložené potravinářskou fólií, zatížíme, aby se piškoty dostaly až na dno. Uložíme do chladničky ztuhnout. Ztuhlé krájíme a zdobíme šlehačkou.

Recept je z kategorií: Nepečené moučníky

Nahlásit recept

  • 17.04.06 vloženo
  • 36673x zobrazeno

Ingredience

  • 0,5 l vody
  • 50 g kakaa
  • 200 g cukru
  • 250 g másla
  • 3 žloutky
  • 2 balíčky dětských piškotů nebo
  • jeden velký balíček - 300 g
  • šlehačka na zdobení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 12.11.06 00:00

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Stránka:  1 2 Další »

Diskuse k receptu Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *

Kulatou mísu jsem vyložila čokoládovým korpusem, pokapala rumem :-), potřela višňovým džemem, podle Ejinýho nápadu s ovoce pokladla kolečky kompotovaného ananasu a zjistila, že mám doma posledních asi 10 piškotů :-(, naplnila Valiným úžasným krémem, přiklopila plátem korpusu a dala chladit. Bohužel bylo objeveno velice záhy, nestihlo ztuhnout, ale nevadilo, chutnalo a foto je v deníčku :-)) a to je taky jediné co zbylo :-)

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *- Blamamko

nedala. U mne žádné margaríny nenajdeš. Kupuji jedině máslo.

blamamka
292 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *

esme nedala jsi místo másla rostlinný tuk? Mám zkušenost, že jsem do krému dala místo másla tuk a byl řídký.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž * - Vali,

díky za morální oporu.

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž * -Esme

z toho si nic nedělej, za to nemůžeš ty, ale za to můžou ingredience, zkus to vrazit na mrazák, budu pátrat proč ti to neztuhlo. Hlavně, že to je jedlé a že to není, jak říkala s oblibou Helenka Růžičková fůra"zkurvenýho materiálu".

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Já se snad nenaučím péct....

…ani to „nepečené“.
Chuť nebyla špatná, ale matlalo se to. Definitivně to nebylo tak tuhé jak bych čekala.
Nevím kde se stala chyba. Vše jsem pečlivě odměřila. :-((

jau
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž * - esme

Děkuji za odpověď:-) Jak je vidno, Austrálie je skutečně velmi zajímavý a svérázný kontinent. Bohužel vím, že něco tak exotického nikdy neuvidím na vlastní oči ( až bych brečela, jak mne to štve ), tak si o tom aspoň přečtu:-))

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž * Jau,

Austrálie dováží jen minimální množství čerstvých potravin.
Chrání se tak před různými nákazami které tu nemáme.
Situace s banány je přechodná. Až vyroste nová úroda budou zase laciné.
Dovoz za laciné ceny nevyváží risk. Škůdci nadělají škodu za miliony. Tady například nenajdeš červavé jablko.
A na letišti ti veškeré ovoce odeberou a zničí. Veškeré jídlo musíš přiznat v prohlášení. Když to zatajíš a najdou to (a roentgenováním všech zavazadel je to snadné) čeká tě případná pokuta nebo i vězení.

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *

Díkec, až bude chuť, čas a nálada, tak to vyzkouším.

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *

… nebo použít čokopiškoty, ty už mají i marmeládu uvnitř, ale cenově by se to zřejmě prodražilo … ;o)

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *

no vidíš, Eleeen, tak to máš potvrzeno hned ze dvou stran…nestrkej je tam a ztuhne to i tak! ;o))))

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *
:-))))))
Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž * - Eleeen

když je tam nedáš, myslím si, že se vůbec nic nestane, snad to tuhnutí nijak neovlivňují. Chtěla bych zase zkusit přidat k tomu kakau sušené mléko, abych zmírnila hořkost a udělala chuť jemnější.

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *

Eleeen, v pečených buchtách můžeš jeden až dva žloutky nahradit 1-2 lžícemi horké vody s několika kapkami oleje nebo 1 vejce vrchovatou lžící sójové mouky rozkvedlanou nejlépe v sodovce, do téhle nepečené bych je prostě nedala, myslím, že nic hrozného se stát nemůže ;o)

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *

U nás doma nesmíme syrové žloutky. Dá se to nějak nahradit?????

jau
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *

Omlouvám se, zasekl se mi počítač.

jau
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž * - esme

Nějak mi nejde na rozum, proč v „kapitalistické“ cizině prostě obchodníci nedovezou levné banány odjinud????? Už jednou jsem něco takového četla, že v Austrálii stojí kilo banánů jako kilo steaků a bláhově jsem se domnívala, že tam máte tak levné steaky. Nějak pořád nerozumím tomu, proč u nás jsou v prodeji levné banány a „tam“ je to problém. Problémy v zásobování bych totiž spíš čekala zde:-))

jau
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž * - esme

Nějak mi nejde na rozum, proč v „kapitalistické“ cizině prostě obchodníci nedovezou levné banány odjinud????? Už jednou jsem něco takového četla, že v Austrálii stojí kilo banánů jako kilo steaků a bláhově jsem se domnívala, že tam máte tak levné steaky. Nějak pořád nerozumím tomu, proč u nás jsou v prodeji levné banány a „tam“ je to problém. Problémy v zásobování bych totiž spíš čekala zde:-))

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *- Ejo,

ty banány, to není špatný nápad. Budu si je ale asi muset koupit v ČR, protože od doby kdy se severem země prohnal cyklón, a srovnal banánové plantáže se zemí, se tu prodávají banány za cca $12,– což je přes 200,–Kčs za kilo.
A už mě nepoňoukejte, nebo ten dortík sežeru ještě než přijde návštěva…

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *

.. a hele, tohle by i šlo ;o)

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *

hahahaha…Vali, měla jsi oslovit Iva a ne Esme… ;o))) … a receptů na vanilkovou variantu je tu spoustu, ale většinou všechny smetanové, tvarohové, jogurtové a já nevím jaké ještě…ale z vody není snad ani jeden…(nevím, jen si myslím, až to prohlédnu, upřesním mé tvrzení) … ;o)

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *- Esme

jsem ráda, že ti ztuhnul :-)))))

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *-Vladko

zapomeň na nějakou vanilkovou variantu, na to tu máš plno jiných receptů (že by sis je neuměla vyštrachat?), to by bylo deformování bezva receptu, dále si myslím, že ovoce by se do té dobře čokoládové chuti nehodilo. Mě by k tomuto receptu pasovalo, slepení piškotů pikantní marmeládou, ale to by se muselo udělat dřív, aby se piškoty neklouzaly po sobě - byl by z toho potom maglajz. Možná to někdy vyzkouším.

Eja
3884 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *

Ale, jooo…Podle mne nemá to kakao na tuhnutí žádný vliv, možná by stačilo ho jen prostě vynechat, ale pro chuť bych na tohle množství dala tak půlku vanilkového pudingu. Ale bude to takový jednobarevný :))

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *

jasný…máslo…a co ta vanilková varianta?… dvojsmysly, to ja, ale poradit pendě nee…;o))

Eja
3884 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *

Ivo, viz Esmeraldin přispěvek v 10,30.
Esme, dej vědět jak chutnalo. Já bych tam prskla ještě nějaké ovoce, třeba plátky banánů.

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž * - Esme...

…a o čem to mluvíš? :-)))

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž * - Vali,

ztuhnůůůůůůl !!!! Hurá !!!!! Ani jsem nemohla dospat. Zítra dám vědět jak chutnal.
Vladko, já si myslím že čtvrt kila másla je docela dobré tužidlo. ;-))

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *

nemáte někdo vanilkovou variantu? Kakaový dortík by mi doma nikdo nejedl. Stejně je zvláštní, že v tom není žádný ztužovač, žádná želatina, pudink … a ztuhne to. Zkusila bych to taky, … že bych místo kakaa použila vanilkový pudink???

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *- Esme

tak teda držím palce a ten druhý - co ho dát do mrazáku, ale to nechám na tvém uvážení nezkoušela jsem to, ale v chladničce dobře zabalený, třeba v alobalu jistě také vydrží. Přeji dobrou chuť.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž * - Vali,

tak jsem to vyrobila…vše pečlivě odvážila. Piškoty nebylo třeba pěchovat, teklo to.
Ani Mickova poznámka „myslíš že to bude pes žrát?“ mi na sebevědomí nepřidala. Rozdělila jsem to do dvou menších forem, neboť před naším odjezdem nás čekají ještě dvě důležité večeře. Jedna s Mickovým starším synem a druhá s mým prvorozeným. Teď nebudu v noci napětím spát jestli to zatuhne nebo ne. Zítra dám vědět. Kdybych se neozývala tak mě klepla pepka.
Kdyby se to povedlo, myslíš že ten druhý vydrží do neděle?

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *

Tcccc … v Terezíně mají víc piškotů … anebo už je u nás dlouho nikdo nekoupil… ;o))

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž * - Vali,

díky za doplnění. Jsi moc hodná. Už se těším až to vyzkouším.

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *

v piškotech se s Vladkou neshodujeme, koukla jsem na pytlík, asi nám zase něco dávají zadarmo je jich opravdu 300 g ve velkém pytlíku, ale na tom tak nezáleží jestli to nebude přesné.

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž * - Esme

už jsem to doplnila, promiň mi nedokonalost receptu, kamarádům dík za odpovědi, vařila jsem marmeládu.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *- díky Ivo a Vla

…za odpovědi. Když je to v diskuzi, nemusím si to pamatovat. ;-))

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *

jen doplním Iva… velký balíček má 240 g (obyčejné balení je po 120 g, tak aby nedošlo k mýlce ;o)) ) … a dortová forma má 24 cm, pokud má babíska tu samou, co naše babička, já mám o centimetr menší. ;o)

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž * - Esme...

ad.1 - 250g
ad.2 - 240g
ad.3 - nevím :-)))

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kakaový nepečený dortík - Rychlík na Paříž *

Nepečené sladkosti dělám nejraději. Tenhle určitě vyzkouším.

Tři otázky:
Kolik váží jedno máslo (Hera)?
Kolik váží balíček dětských piškotů?
Jak velká je ta dortová forma?

vranas
130 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlík na Paříž - Vali,

tvá fotka je inspirativní a tak jdu vyndat máslo a koupit piškoty (ty se u nás zřejmě vypařují). Já na tento moučník používám také jenom máslo. S Omegou bych byla opatrnější, má takovou trochu umělou chuť a připadá mi to s níz bytečně těžké.
Zlatou Hanou používám do krémů běžně, nikdy se mi nesrazila. Ale sem bych ji nedala. Hlavně proto, že s máslem mám nazkoušené a myslím, že je to dokonalé.

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlík na Paříž - kakaový nepečený dortík- Abísko

… to jsem ráda, že chutná, taky už jsme nakrojili. Obrázek je v deníčku. Vyplynulo mi z toho pár zkušeností, Zlatou Hanu už nepoužiji, bude lepší pravé máslo a nebo možná napůl s Omegou - ztuženým tukem. Pro milovníky čokolády - správně nahořklé.

AbiesAlba
400 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlík na Paříž - kakaový nepečený dortík

Zrovna ochutnávám a konstatuji: FANTASTICKÉ! :o)

AbiesAlba
400 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlík na Paříž - kakaový nepečený dortík, Vali,

Také jsem používala Zlatou Hanou, kdosi mi tvrdil, že se zdrcává, tak jsem znejistěla, ale na jiné krémy a tak byla moc dobrá, takže jsem na ni nezanevřela a pořád ji používám. TAk teda nevím, čím to bylo, nicméně dortík stále vypadá skvěle, už se těším, až se do něj zítra zakousneme. :o))

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlík na Paříž - kakaový nepečený dortík-Abísko
  • kakaová směs byla tak, jak se říká pokojové teploty, chvíli jsem to míchala metličkou. Možná to ovlivňují ty žloutky, to nevím, nebo že máslová směs byla dobře našlehaná robotem(použila jsem máslo Zlatá Haná). Rozhodně změním to vaření ve vodní lázni, podle mě je to zbytečné. Mixérem to myslím moc řídne.
AbiesAlba
400 příspěvků 25.1.09 03:43
Vali,

a dávala jsi tu kakaovou hmotu s máslovým krémem dohromady teplou anebo jsi to nechala chladnout? Vrtá mi hlavou, že se to při zahřívání pak spojilo a zůstalo to spojené.
Zapomněla jsem napsat, že jsem vynechala žloutky. Sice třené žloutky s cukrem byly mojí oblíbenou lahůdkou z dětství, ale teď jim moc na chuť nepřicházím ani v krémech. :-)

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlík na Paříž - kakaový nepečený dortík
  • tak mi to nedalo a pustila jsem se do výroby. To se zase pomějeme. Kakao jsem povařila normálně, ne ve vodní lázni. V robotu jsem našlehala máslo, cukr a žloutky, dala do mísy, přilila kakaovou směs a vymíchala metličkou, krásně se to spojilo, přidala piškoty promíchala. Kulatou mísu jsem vyložila potravinářskou fólií, obalila jsem fólií dezertní talířek a zatížila, aby piškoty byly i na dně. Nafotím a dám do deníčku.

Dík za všechny připomínky a zkušenosti, recept upravím.

AbiesAlba
400 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlík na Paříž - kakaový nepečený dortík

Ono to už teďka vypadá dobře spojené, mixovala jsem to trošku ve vodní lázni a spojilo se to, akorát se mi pozdávalo lepší dát tam víc kakaa - podle té chuti. Příště to spíš míň osladím. A už se děsně těším, až to ochutnáme. :o)

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlík na Paříž - kakaový nepečený dortík

Holky, prečo ste to nepovedali hneď, ja som sa zbytočne jedovala…

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlík na Paříž - kakaový nepečený dortík

není potřeba to dávat dobře dohromady, voda nasákne do piškotů a to ostatní se spojí, máslo s kakaem zatuhne, není to krém doslova, ale jakási poleva :-)))

  • dobře radí vranas - 7.5. 8,10
anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlík na Paříž - kakaový nepečený dortík

Mne to tiež nešlo zmixovať ani zmiešať dokopy - 0,5 l vody s kakaom a maslom…
tak som to iba dala dokopy ako-tak a rýchlo do toho piškoty…

Vložit nový komentář
Stránka:  1 2 Další »

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Cuketové placky Cuketové placky
Hruškový koláč Hruškový koláč
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz